Connect with us

COMUNITATE

Jandarmii și-au „tras” ATV-uri noi

Postat acum

on

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana și-au luat ATV-uri noi, pentru intervențiile din zona montană. Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” a dotat cele trei posturi cu 3 ATV-uri. „Jandarmii montani gorjeni vor utiliza aceste ATV-uri în zonele montane arondate, în timpul acțiunilor de patrulare sau la solicitările SNUAU 112 de căutare şi salvare a persoanelor care se rătăcesc în munţi şi care se află în situaţii limită. În decursul timpului jandarmii montani gorjeni au fost solicitați în repetate rânduri să ajute persoanele blocate cu diferite autovehicule în zone montane greu accesibile”, au trasnis reprezentanții instituției.
Posturile de jandarmi din Runcu și Tismana sunt dotate cu autoturisme de teren Dacia Duster 4×4, iar cel din Rânca are în uz Dacia Duster 4×4, Dacia Duster cu șenile și un snowmobil. ATV-urile Segway 4×4 sunt dotate cu troliu electric, sisteme acustice și luminoase, precum și căști și se pot deplasa pe toate drumurile, inclusiv pe traseele greu accesibile din zonele montane.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Avaria de la Cariera Rosiuța s-a acutizat! Banda transportoare și cablurile afectate la schimbul trei

Postat acum

on

De către

Problema apărută la Cariera Roșiuța, în urmă cu câteva zile, s-a acutizat. În cursul nopții, potrivit salariaților de la schimbul trei, falia s-a adâncit punând în pericol excavatorul 04 aflat lângă taluzul care aluneca la vale. Banda transportoare a excavatorului și cablurile electrice sunt afectate.

Oamenii explică faptul că ipoteza potrivit directorului Constantin David că totul se datorează lucrărilor subterane mai vechi din zonă nu se confirmă. Cauza reală ar fi nerespectarea monografiilor de lucru, fapt care pune în pericol viața salariaților.

 

CFL-iștii le-au interzis salariaților din producție, la ordinul verbal a lui David, să își ia telefoanele cu ei la locurile de munca, tocmai pentru a nu mai exista dovezi legat de problemele acute din unitatea minieră. David, șeful EMC Motru, se teme de o schimbare, vineri fiind certat de Directoratul companiei după incidentul cu salariatul pe care l-a certat în sala de apel pentru că l-am comentat de Facebook.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

A început elaborarea SF-ului pentru drumul expres Târgu Jiu – Craiova

Postat acum

on

De către

Viitorul drum expres Craiova – Târgu Jiu a intrat în faza de elaborare a studiului de fezabilitate. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au precizat că, în același timp, trebuie finalizat și proiectul tehnic. Documentația urmează a fi predată CNAIR , în două luni, pentru a se trece la întocmirea caietului de sarcini. Se estimează că în această vară va fi organizată licitația, în urma căreia să fie desemnat constructorul viitorului drum de viteză din Oltenia. Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic la Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu are o valoare de 27 de milioane de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Medicii din Gorj și Călărași, parteneri în campania împotriva hepatitei

Postat acum

on

De către

Medicii de familie din judetele Călărași și Gorj se pot înscrie în cea mai amplă campanie de testare a hepatitelor virale B si C coordonată de Institutul Clinic Fundeni. Înscrierile se pot face până pe data de 27 februarie. ASOCIAȚIA ROMÂNĂ ANTI-SIDA, partener al INSTITUTULUI CLINIC FUNDENI în proiectul „LIVE(RO)2-SUD a anunțat deja startul înscrierilor în Programul regional de prevenire, screening şi diagnostic al pacienţilor cu boli hepatice cronice secundare infecţiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C”, începând cu data de 16 ianuarie 2023. Procedura de afiliere se adresează cabinetelor de medicină de familie aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Până la această dată peste 40 de medici, o mare parte din județul Gorj, s-au înscris în program pentru a lua parte la campania de testare începând cu luna martie 2023, când va fi lansat programul în cele două județe. Prin înscrierea în program, medicii de familie au posibilitatea de a ajuta la testarea precoce a hepatitelor virale, inclusiv în rândul persoanelor neasigurate sau care altfel nu ar putea avea acces la investigații specifice după ce au fost depistate.
Persoanele care beneficiază de servicii medicale de prevenire și depistare precoce (screening) pentru boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/ D și C în cadrul acestui proiect sunt persoane care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au vârsta peste 18 ani; au domiciliul/ reședința într-unul dintre județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Ialomița, Călărași, Teleorman, Dolj, Olt, Mehedinți, Vâlcea sau Gorj; nu fac parte din categoria persoane gravide şi/sau persoane lipsite de libertate. Minim 60% dintre persoanele care vor beneficia de servicii medicale vor fi persoane vulnerabile.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR