Connect with us

ACTUALITATE

Jandarmii gorjeni au noi ajutoare de nădejde

Postat acum

on

Astăzi, în cadrul convocării lunare de pregătire cu conductorii și câinii de serviciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,, Tudor Vladimirescu” Gorj, am făcut cunoștință cu noii parteneri patrupezi din misiuni, întrucât în cadrul unității noastre au fost repartizați un număr de patru câini masculi și o femelă de ciobănești germani și belgieni Malinois.
Diz, Dixa, Elu, Emu și Cazi, noii câini de serviciu din Jandarmeria Gorj, s-au familiarizat cu unele comenzi elementare transmise de conductorii lor și vor fi specializați în patrulare-intervenție și prelucrare urmă, urmând să fie pregătiți să participe în misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice, în patrule de intervenție.
Pentru conductori și câinii de serviciu va urma o perioadă de acomodare prin predresaj la sediul unității, în care se va pune accent pe disciplină și socializare iar ulterior un curs de dresaj de specialitate timp de patru luni la Centrul Chinologic ,,dr. Aurel Greblea” Sibiu.
Conductorii care sunt și partenerii lor în misiuni se vor dedica pentru îngrijirea și hrănirea lor, vor monitoriza starea lor de sănătate și modul cum reacționează în diferite situații.
Jandarmeria Gorj a fost dotată și cu un autoturism nou Dacia Doker, destinat special pentru transport canin în misiuni.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Accident la Iezureni, pe fondul vremii nefavorabile

Postat acum

on

De către

Un eveniment rutier a avut loc în urmă cu scurt timp în zona Iezureni din municipiul Târgu Jiu. Totul, pe fondul vremii nefavorabile. Sunt doar pagube materiale în urma acestui accident rutier.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O haită de câini și-a făcut culcuș vizavi de Tribunalul Gorj

Postat acum

on

De către

Tot mai mulți cetățeni reclamă prezența câinilor fără stăpân, adunați în haite, pe străzile municipiului Târgu Jiu, inclusiv în zona centrală a orașului. O astfel de situație este semnalată în parcul de lângă Muzeul Județean, vizavi de Tribunalul Gorj.

Oamenii susțin că patrupedele adunate în haite sunt de necontrolat, că ar fi periculoase și se tem să nu fie mușcați. De altfel, potrivit unei statistici a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în fiecare zi din acest an, o persoană a fost mușcată de un câine, victima primind îngrijiri medicale la SJU.

Autoritatea locală pare că nu găsește însă soluții la această problemă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Plecat la medic, căutat de poliție

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 72 de ani, din Motru, este dat dispărut, după ce a plecat la medic, la Cluj și nu s-a mai întors acasă. „La data de 26 ianuarie, Poliția Municipiului Motru a fost sesizată cu privire la faptul că Gheorghe Nicolae de 72 de ani, a plecat voluntar de la domiciliul său la data de 25 ianuarie a.c., ora 05:00, cu un autocar înspre municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, unde avea o programare la un cabinet medical.
După ce s-a prezentat la cabinetul medical, bărbatul nu a mai răspuns la telefon”, arată un comunicat emis de IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR