Connect with us

ACTUALITATE

ITM Gorj: Soția protestatarului de la Runcu, amendată cu 5000 de lei

Postat acum

on

Ca urmare a aparițiilor în spațiul public, mai exact a protestului localnicului din Runcu pe acoperișul ITM Gorj, reprezentanții instituției fac următoarele precizări:

-în data de 03.11.2021 reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au demarat un control inopinat la un angajator cu sediul în Comuna Runcu pentru verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă;

-întrucât reprezentantul legal al angajatorului supus controlului nu a dat curs înștiințării de a se prezenta la sediul instituției la data și la ora stabilite de către inspectorul de muncă, respectiv 04.11.2021, orele 09.00, pentru finalizarea controlului, entitatea controlată a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei, conform articolului 23, alineatul 1, litera c din Legea numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare; Aceluiași angajator i s-a stabilit un nou termen pentru data de 22.11.2021, orele 09.00, însă acesta nu a înțeles să își îndeplinească obligațiile legale și să se prezinte la control, cu toate că a primit dovada de comunicare în acest sens, motiv pentru care am sesizat organele penale competente, potrivit legii.

Persoana care a provocat incidentul de azi, 22.02.2022, și în ultimele zile, este soțul reprezentantului legal al angajatorului la care am făcut trimitere anterior, folosindu-se chiar de calitatea mincinoasă de ”administrator” al persoanei juridice sancționate.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Polițist rutier de la Novaci, acroșat de un șofer care nu a oprit la semnalul său

Postat acum

on

De către

La data de 20 mai a.c., ora 20.37, un bărbat, de 41 de ani, din orașul Novaci, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un polițist rutier și l-a acroșat, acesta din urmă căzând pe partea carosabilă.

Totodată, a părăsit locul faptei. Cel în cauză a fost identificat de polițiști, fiind sesizat parchetul competent, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

La data de 21 mai 2022, a fost dispusă, de către procuror, măsura reținerii, pentru 24 ore, față de bărbat și, în aceeași zi, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 zile.

Cercetările sunt continuate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci.

Polițistul nu a fost spitalizat dar a primit îngrijiri medicale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Peste 3.700 de gorjeni au cerut recalcularea pensiilor. Vezi aici motivul!

Postat acum

on

De către

Aproape 4.000 de gorjeni au cerut să le fie recalculate pensiile, asta după aprobarea Legii 74, de modificare a legii pensiilor. Aceștia speră să obțină venituri mai mari, în urma recalculării. Pe lângă cei care au  solicitat recalculări, au existat și persoane care au depus dosare pentru ieșirea din câmpul muncii. „La nivelul Casei Județene de Pensii Gorj, până în prezent, s-a primit și înregistrat un număr de 4.309 cereri depuse în baza Legii nr.74/2022, din care: 3.753 cereri de recalculare și 556 cereri pentru deschiderea drepturilor de pensie (cazuri noi)”, au transmis reprezentanții Casei Județene de Pensii Gorj.

Majoritatea celor care au depus solicitări la casa de pensii sunt angajați ai Complexului Energetic Oltenia.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Traficul pe Bujorăscu, blocat! Se încearcă repunerea pe roți a TIR-ului răsturnat

Postat acum

on

De către

Drumul care face legătura între Motru și Tg Jiu este blocat la această oră, din cauza unui accident care a avut loc pe pe dealul Bujorăscu.

Șoferul autotrenului a pierdut controlul volanului într-o curbă. Din fericire nu sunt victime, însă coloana de mașini se mărește continuu pe ambele sensuri de circulație.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR