Connect with us

ACTUALITATE

ITM Gorj: Soția protestatarului de la Runcu, amendată cu 5000 de lei

Postat acum

on

Ca urmare a aparițiilor în spațiul public, mai exact a protestului localnicului din Runcu pe acoperișul ITM Gorj, reprezentanții instituției fac următoarele precizări:

-în data de 03.11.2021 reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au demarat un control inopinat la un angajator cu sediul în Comuna Runcu pentru verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă;

-întrucât reprezentantul legal al angajatorului supus controlului nu a dat curs înștiințării de a se prezenta la sediul instituției la data și la ora stabilite de către inspectorul de muncă, respectiv 04.11.2021, orele 09.00, pentru finalizarea controlului, entitatea controlată a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei, conform articolului 23, alineatul 1, litera c din Legea numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare; Aceluiași angajator i s-a stabilit un nou termen pentru data de 22.11.2021, orele 09.00, însă acesta nu a înțeles să își îndeplinească obligațiile legale și să se prezinte la control, cu toate că a primit dovada de comunicare în acest sens, motiv pentru care am sesizat organele penale competente, potrivit legii.

Persoana care a provocat incidentul de azi, 22.02.2022, și în ultimele zile, este soțul reprezentantului legal al angajatorului la care am făcut trimitere anterior, folosindu-se chiar de calitatea mincinoasă de ”administrator” al persoanei juridice sancționate.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

În ton cu scumpirile, Dusterul Poliției Locale Bumbești-Jiu are un consum ridicat de combustibil

Postat acum

on

De către

La Bumbești Jiu, Dusterul Primăriei, aflat în utilizarea poliției locale consumă când mai mult, când mai puțin. Interesant este că Dusterul albastru, anul trecut consuma 130 l benzină pe lună, acum consumă 50 de litri. Pe motiv însă că autoturismul fabricat în 2011 este utilizat mai mult în oraș, consumul a urcat de la 8,1 la 100 de kilometri la 9,5. Consilierii au votat creșterea consumului, mașină fiind alimentată din bani publici.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

12.000 de voluntari din Gorj au ieșit la curățenie

Postat acum

on

De către

La nivelul județului Gorj a început, astăzi, acțiunea „Let’s Do It, Romania!”.

În stradă au ieșit 12.000 de voluntari, în toate zonele din județ, fiecare voluntar a primit saci și mănuși, iar la finalul acțiunii sacii au fost ridicați de operatorii de salubrizare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiul are bazin de înot acoperit! Investiția este gata

Postat acum

on

De către

Bazinul de înot, acoperit, al municipiului Târgu Jiu a fost finalizat, anunță Victor Banta, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării.

Investiția, în valoare de cca. 2 milioane euro, a fost finanțată de MDLPA prin CNI SA și se alătură stadionului, terenurilor sportive și sălii polivalente, întregind astfel Complexul Sportiv al municipiului.Pe 27.09.2022 va începe recepția la terminarea lucrărilor în urma căreia moderna construcție va putea fi pusă în funcțiune.

Bazinul propriu-zis are dimensiuni de 12,5 x 25 mp și este dotat cu: vestiare complet utilate, cele mai moderne echipamente și instalații de tratarea apei și climatizarea aerului, un mobilier adecvat și confortabil, grupuri sanitare echipate cu instalații de cea mai înaltă calitate, precum și cu un sistem de televiziune cu circuit închis.

Astfel, copiii și adulții, iubitori ai acestui sport, vor beneficia de un spațiu adecvat pentru practicarea înotului la cele mai înalte standarde de igienă și comfort.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR