Connect with us

ACTUALITATE

Investiții în comuna Bolboși!

Postat acum

on

Investiții de anvergură în comuna Bolboși. Primarul localității, Viorel Rotaru, a demarat mai multe proiecte benefice pentru cetățenii comunei pe care o conduce. În curând, localitatea va intra in posesia unui buldoexcavator și va beneficia de o rețea de apă, canalizare și gaze.

„Avem multe proiecte in desfășurare, avem și cu școala pe PNDL și am inceput și un caiet de sarcini pentru a cumpăra un buldoexcavator care la o comună este foarte important. Am depus și o cerere la CNAIR pentru canalizare și apă, iar acum luptăm să facem, am prins și banii, cadastrarea drumurilor, practic să le trecem in domeniul public, ele în acest moment sunt în domeniul privat, nu public și nu putem accesa prea mulți bani pentru aceste drumuri. Până nu facem cadastrul nu putem face mari investiții pe orice lucrare. Săptămâna viitoare vom face contract cu o firmă de cadastru să facem ridicările topo, un pas foarte important pentru sistemul de canalizare și aducțiunea de apă și totodată pentru sistemul de gaze. Va fi foarte important acest sistem topo, am intrat și într-o asociație cu mai multe comune pentru a indeplini un punctaj, pentru că e vorba de acest punctaj, să fim cât mai multe gospodării și să obținem finanțare”, a declarat primarul comunei Bolboși.

Totodată, primarul din Bolboși, Viorel Rotaru, le-a transmis cetățenilor și un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale.

” Le urez ca sfintele sărbători să le aducă liniște, lumină în suflet, sănătate, bucurii și pace! Hristos a Înviat!”, a transmis primarul Viorel Rotaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sindicalist CEO: „Minerilor și energeticienilor, ieșiți odată în stradă!”

Postat acum

on

De către

Un lider de sindicat din CEO îi îndeamnă pe angajați să iasă în stradă, pentru a-și cere drepturile. Asta după ce primele salariaților, ce ar fi trebuit primite de 1 mai, au întârziat, din cauza lipsei banilor, cu care se confruntă compania. Nicu Bunoaica, unul dintre cei care protestează în Piața Prefecturii de trei luni, a făcut apel la colegii lui, pe care îi cheamă să se alăture protestatarilor. „În atenția minerilor și energeticienilor…Prima de 1300 lei, adică de 1 mai, va fi de 15 mai, datorită lipsei banilor. Minerilor și energeticienilor ieșiți odată în stradă și hai să rezolvăm problema CEO că va fi și mai rău. Treziți-vă fătălailor odată!”, a scris Nicu Bunoaica, pe pagina personală de socializare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au stat la coadă toată noaptea, pentru vaccinare

Postat acum

on

De către

S-a stat la cozi, azi-noapte, pentru vaccinare, după ce s-a dat startul campaniei și pe timpul nopții. În capitală, mii de persoane s-au imunizat, în centrele deschise non stop. Deși numărul celor care au trecut pragul acestora a fost destul de mare, autoritățile spun că timpul de așteptare nu a fost mai mare de un sfert de oră.

Vaccinarea se face fără programare, începând de azi, în toată țara.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Lumea culturală împietrită de durere! A murit sculptorul Paul Popescu

Postat acum

on

De către

Sculptorul Paul Popescu a decedat astăzi la vârsta de 59 de ani. Fiul artistului a postat un  mesaj prin care a anunțat decesul tatălui său astfel: ,,Sculptor Paul I. Popescu 18 noiembrie 1961 – 7 mai 2021. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”. Zeci de mesaje de condoleanțe au însoțit anunțul, dar și de uimire, durere și de păreri de rău.

Rafinat, sensibil și ingenios, sculptorul Paul Popescu are forța creativă de a transforma ponderea monolitică a marmurei. Creația artistului, structurată în armonie cu direcțiile pe care le deschide sculptura modernă, conține esența intelectuală a visului inovator. Inserarea unor elemente de lizieră între arte, poezie și știință devine element caracteristic. Perspectiva zborului ca act fizic și metaforic totodată se face simțită atât prin prezența simbolică a aripii, cât și prin jocul cu materia litică. Transparența suavă pe care o dobândesc formele de marmură prin subțiere succesivă face posibilă relația dinamică dintre lumină și calitatea naturală a materialului folosit.

Andreea Foanene (2014)

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR