Connect with us

ACTUALITATE

Investiții în comuna Bolboși!

Postat acum

on

Investiții de anvergură în comuna Bolboși. Primarul localității, Viorel Rotaru, a demarat mai multe proiecte benefice pentru cetățenii comunei pe care o conduce. În curând, localitatea va intra in posesia unui buldoexcavator și va beneficia de o rețea de apă, canalizare și gaze.

„Avem multe proiecte in desfășurare, avem și cu școala pe PNDL și am inceput și un caiet de sarcini pentru a cumpăra un buldoexcavator care la o comună este foarte important. Am depus și o cerere la CNAIR pentru canalizare și apă, iar acum luptăm să facem, am prins și banii, cadastrarea drumurilor, practic să le trecem in domeniul public, ele în acest moment sunt în domeniul privat, nu public și nu putem accesa prea mulți bani pentru aceste drumuri. Până nu facem cadastrul nu putem face mari investiții pe orice lucrare. Săptămâna viitoare vom face contract cu o firmă de cadastru să facem ridicările topo, un pas foarte important pentru sistemul de canalizare și aducțiunea de apă și totodată pentru sistemul de gaze. Va fi foarte important acest sistem topo, am intrat și într-o asociație cu mai multe comune pentru a indeplini un punctaj, pentru că e vorba de acest punctaj, să fim cât mai multe gospodării și să obținem finanțare”, a declarat primarul comunei Bolboși.

Totodată, primarul din Bolboși, Viorel Rotaru, le-a transmis cetățenilor și un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale.

” Le urez ca sfintele sărbători să le aducă liniște, lumină în suflet, sănătate, bucurii și pace! Hristos a Înviat!”, a transmis primarul Viorel Rotaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Stânci dislocate pe Transalpina

Postat acum

on

De către

Echipe ale Secției de Drumuri au îndepărtat, azi, bucăți de stânci, dislocate de pe Transalpina. Pietrele care stau să cadă sunt un pericol pentru trafic și aceasta a fost și motivul pentru care soseaua nu a fost deschisă cu data de 1 iunie. „Lucrările de punere în siguranță a DN 67C, Transalpina, continuă. Astăzi s-au efectuat lucrări de îndepărtare a stâncilor de pe versanți, care riscau să cadă în partea carosabilă, reparații parapete și montare/reparații indicatoare rutiere”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

CEO rămâne de azi doar cu 5 grupuri energetice

Postat acum

on

Complexul Energetic Oltenia rămâne de astăzi doar cu 5 grupuri energetice. Au fost închise grupul energetic numărul 3 de la Termocentrala Rovinari și grupul energetic 7 de la Termocentrala Turceni. Un lider sindical din CEO se întreabă cum vor rezista cei peste 11.000 de salariați doar din vânzările de energie ale grupurilor rămase în prezent la companie.

„Încă două grupuri energetice pe cărbune, închise de la 1 iunie 2023!
Iată cum SISTEMUL/PUTEREA POLITICĂ prin Guvernul României, merge înainte cu închiderea activității de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, precum un tanc sovietic!
Țin să vă reamintesc că începând cu cel puțin din anul 2012, atunci când a fost creat Complexul Energetic Oltenia, s-au închis 7 grupuri și s-au pierdut aproximativ 9 mii de locuri de muncă, fără să fie emisă nici măcar o decizie de pensionare pe legea nr.197/2021! Asta pentru a combate trompetele SISTEMULUI care o țin langa cu manipularea precum că legea care recunoaște condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile salariații din subunitățile de producție ale C.E.Oltenia, este o lege care închide compania!
Oameni buni și stimați colegi, treziți-vă măcar acum când suntem deja pe marginea prăpastiei și conștientizați faptul că începând de mâine rămânem aproximativ 11.200 de salariați care va trebui să muncim doar pe 5 grupuri energetice, în cel mai fericit caz!
Guvernul României nu ne oferă nici cea mai mică alternativă, din punct de vedere social și economic, alternativă care să meargă în paralel cu acest PROGRAM DE ÎNCHIDERE !
Nici măcar legea nr.197/2021 nu vor să o respecte și să o aplice, cu toate că este o lege CONSTITUȚIONALĂ, publicată în Monitorul Oficial și reconfirmată printr-o DECIZIE de aplicare a Înaltei Curți de Casație și Justiție!
Voi chiar continuați să îi mai credeți pe cei care continuă să vă mintă și să vă manipuleze spunându-vă să stați liniștiți că totul o să fie bine în ceea ce privește viitorul nostru în această activitate!?”, conform lui Manu Tomescu, lider sindical în cadrul Termocentralei de la Rovinari.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Protest în fața CEO

Postat acum

on

De către

Un protest are loc în fața sediului Complexului Energetic Oltenia. Câteva zeci de persoane, cu steaguri și pancarte în mâini, au blocat trotuarul.
Revenim cu informații de la fața locului!

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR