Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Încă o angajare, de final de an, la Teatrul lui Brehuță!

Postat acum

on

Angajările importante din Teatrul Dramatic Elvira Godeanu nu s-au făcut la început de an, ci la finalul lui 2021. Pe rubedenii, pile și prietenii, în instituția culturală a municipiului au apărut persoane care nu au nicio legătură cu profesia pe care au ajuns să o facă pe bani publici pentru bani publici.

Așa în teatru, înainte și după Crăciun, au apărut luminiști fară studii, un machior și astăzi, un nou impresar.

Așteptăm cu curiozitate sa vedem pe cine mai angajează Brehuță pe 30 și pe 31 decembrie, dacă tot e omul și postul la final de an. Evident, îl urmărim până în noiembrie 2022 când îi expiră mandatul, că drumul său este presărat nu de premiere ci de noi angajări. Teatrul Dramatic, din păcate, nu are imaginea cu care ar fi trebuit să se laude o instituție culturală emblematică pentru municipiu și pentru județ. Problema pare însă că nu contează prea mult, atâta timp când teatrul este folosit doar pe post de vacă bună de muls. Scandalul legat de ,,Procesul lui Tudor” a trecut, dar altele bat la ușă și în 2022.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CULTURĂ-MEDIA

Adaosul comercial la produsele de promovare vândute de Centrul Brâncuși, redus cu 20%

Postat acum

on

De către

Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu a aprobat în ședința din aprilie o scădere a adaosului comercial pentru produsele scoase la vânzare de către Centrul Brâncuși pentru turiști.

Aceste produse se vindeau cu un adaos de 40% în baza unei hotărâri de CL Târgu Jiu aflate în vigoare din anul 2013. Produsele nu se vindeau din cauza prețului ridicat, a concluzionat în raportul de specialitate chiar directorul Centrului Brâncuși care a cerut, abia acum, un adaos de doar 20%.

Aceste produse se vând la Centrul de Promovare Turistică a municipiului Târgu Jiu în cuantum destul de redus. Din 2013 și până în prezent nu s-a constatat însă o deficiență la acest capitol, deși vorbim de noua ani în care încasările la bugetul local au fost infime.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Pompiliu Ciolacu nu mai dorește să participe la concurs!

Postat acum

on

De către

Pompiliu Ciolacu nu mai dorește să candideze pentru postul vacant de director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Ciolacu a candidat recent pentru această funcție, alături de actualul director al instituției, Ion Cepoi, dar ambii au obținut note sub 7.00 la concurs. Competiția va fi reluată dar Ciolacu a spus că nu mai vrea niciun concurs, pentru că nu își mai dorește postul. Acesta are o jumătate de normă în cadrul instituției. Ciolacu s-a declarat dezamăgit de cum s-a punctat concursul.

Nu este cazul însă și a lui Cepoi care deși este la pensie și are o vârstă înaintată nu vrea să de-a înapoi și vrea, în continuare, să încaseze o chenzină mare din bani publici.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Sute de copii în straie populare, în centrul Târgu Jiului

Postat acum

on

De către

Sute de copii, îmbrăcați în costume populare, au defilat prin centrul municipiului Târgu Jiu. Membri ai ansamblurilor din județ, adolescenții au cântat și au strigat, în timp ce defilau și își prezentau straiele specifice zonelor din care vin. Copiii participă la Festivalul Jocului și Portului Popular pentru copii și tineret, Memorial Liviu Dafinescu”, ce se desfășoară timp de două zile, în perioada 15-16 aprilie, la amfiteatrul din centrul municipiului Targu Jiu. Festivalul, organizat în memoria fostului director al Ansamblului Doina Gorjului, a ajuns la ediția a XIX-a.

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR