Connect with us

SOCIAL

Hipermarketurile nu mai vând persoanelor peste 65 ani

Postat acum

on

0 Shares

Decizie fără precedent, luată de un lanț de hipermarketuri: nu mai vând, după ora 13.00, persoanelor peste 65 de ani. Măsura a fost luată, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 și după ce ministrul de Interne a emis o ordonanță militară, prin care circulația persoanelor de peste 65 de ani a fost limitată la două ore pe zi, în intervalul 11:00 – 13:00. În această perioadă, zilnic, persoanele din categoria indicată pot merge la cumpărături, la farmacie sau să-și rezolve alte probleme urgente. Decidenții au stabilit că bătrânii, care sunt cea mai vulnerabilă categorie, în fața Coronavirusului, trebuie protejați, în acest fel, datele medicale arătând că ei pot contacta virusul mult mai ușor. Deoarece mulți târgujieni nu respectă restricțiile impuse, reprezentanții unui lanț de hipermarketuri au stabilit să nu mai servească persoanele peste 65 de ani, după ora 13.00. Și poliția face razii, începând de miercuri, pentru a-i depista pe cei care încalcă regulile. Cei prinși că încearcă să fenteze restricțiile sunt amendați, sancțiunile începând de la 100 de lei.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

SOCIAL

Carmistin: Ziua meselor școlare, sărbătorită în trei sate din Peștișani

Postat acum

on

De către

Fundaţia Carmistin a organizat cea de-a doua ediţie a campaniei Ziua Meselor Şcolare. Acţiunea a fost dedicată şi în acest an copiilor din mediul rural, respectiv elevilor din satele Boroşteni, Brădiceni şi Peştişani (Gorj) şi Frânceşti (Vâlcea).

Ziua Meselor Şcolare, sărbătorită anual de Fundaţia Carmistin, alături de elevi, constă în distribuirea de pachete cu hrană caldă, preparată din portofoliul de produse La Provincia, brand al Grupului Carmistin. Pe lângă hrană, cei 370 elevi din şcolile incluse în ediţia 2024 a proiectului au primit şi ghiozdane din partea Fundaţiei Carmistin.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Bianca are 18 ani și suferă de scolioză dorso-lombară! Are nevoie de 30.000 de euro

Postat acum

on

De către

Bianca Vîrteniță, o adolescentă din satul Bengești, are doar 18 ani dar suferă de o boală cruntă numită scolioză dorso-lombară.

Pană în prezent nimeni nu i-a acordat vreo șansă, însă, se pare că medicii de la spitalul Monza, din Bucuresti, sunt cei care îi pot reda sănătatea și bucuria Biancăi, dar pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, ea are nevoie de o sumă mare de bani, respectiv 30.000 de euro, iar veniturile familiei sunt modeste.

Cei care doresc s-o ajute pe Bianca, pot face donații în contul RO28 BRDE200SV760 9080 2000, deschis în lei, la BRD. Orice sumă este de ajutor!

Continuă să citeşti

SOCIAL

Nu doar lebedele de la Târgu Jiu au murit de gripă aviară!

Postat acum

on

De către

Două lebede moarte de gripa aviară au fost găsite pe Jiu, în zona lacului de acumulare din municipiu. Nu este însă un caz singular, în ultimele săptămâni, au fost descoperite lebede moarte în diverse lacuri din întreaga țară. Conform autorităților sanitare veterinare, gripa aviară a fost identificată și la alte specii, precum pescăruși sau rațe, ceea ce ar putea fi și cauza mortalității acestor păsări.

Într-un interval scurt de timp, în ultima săptămână, în parcul IOR din capitală au murit trei lebede: două pui și un adult.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!