Connect with us

SOCIAL

Hipermarketurile nu mai vând persoanelor peste 65 ani

Postat acum

on

Decizie fără precedent, luată de un lanț de hipermarketuri: nu mai vând, după ora 13.00, persoanelor peste 65 de ani. Măsura a fost luată, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 și după ce ministrul de Interne a emis o ordonanță militară, prin care circulația persoanelor de peste 65 de ani a fost limitată la două ore pe zi, în intervalul 11:00 – 13:00. În această perioadă, zilnic, persoanele din categoria indicată pot merge la cumpărături, la farmacie sau să-și rezolve alte probleme urgente. Decidenții au stabilit că bătrânii, care sunt cea mai vulnerabilă categorie, în fața Coronavirusului, trebuie protejați, în acest fel, datele medicale arătând că ei pot contacta virusul mult mai ușor. Deoarece mulți târgujieni nu respectă restricțiile impuse, reprezentanții unui lanț de hipermarketuri au stabilit să nu mai servească persoanele peste 65 de ani, după ora 13.00. Și poliția face razii, începând de miercuri, pentru a-i depista pe cei care încalcă regulile. Cei prinși că încearcă să fenteze restricțiile sunt amendați, sancțiunile începând de la 100 de lei.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

SOCIAL

Adrian, tânărul căruia i s-a donat o proteză pentru picior, polițist local pentru o zi

Postat acum

on

De către

Polițist local pentru o zi! Asta a fost astăzi, Adrian Nicolcea, tânărul ajutat cu luni în urmă de către PSD Motru, cu o proteză pentru picior. Tânărul nu numai că acum nu mai este imobilizat în casă, acesta merge iar astăzi a fost în patrulare cu polițiștii locali din municipiu. S-a simțit ca un adevărat polițist local.

„Am dorit să marcăm aceasta zi având alături de noi un tânăr locuitor al orașului, Adrian Nicolcea, o persoană specială care a dovedit că este un luptător și care a fost încântat să devină alături de noi „Polițist local pentru o zi”. Mulțumim domnului primar pentru susținere, pentru aprecierea activității serviciului și a colegilor noștri”, a transmis Poliția Locală Motru.

De altfel, primarul municipiului a oferit astăzi diplome de excelență la trei polițiști locali și aprecierile sale la adresa polițiștilor care au fost prezenți pe străzi, fără teama, în perioada pandemiei.

Mâine se sărbătorește Ziua Poliției Locale iar celor care activează în rândurile acestei instituții li s-au transmis un sincer „La Multi Ani” si cât mai multe împliniri pe toate planurile!

Continuă să citeşti

SOCIAL

Elev de la CNET Târgu Jiu, diagnosticat cu cancer osos! Are nevoie de ajutorul nostru

Postat acum

on

De către

Sărbătorile de Paște au venit cu vești triste pentru David Mărăcine, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu. În prag de vacanță a fost diagnosticat cu Sarcom Ewing, un cancer al osului, iar acum are nevoie de o operație foarte costisitoare si de un tratament postoperator pe care familia nu si-l permite. Are alături un om deosebit, mama lui adoptivă care îi oferă sprijin necondiționat. Putem să-l susținem și noi pe David sa revina la o viață normală donând orice sumă în contul :

IBAN: RO75INGB0000999911863631

Titular cont: Loredana Larisa Branzan

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Continuă să citeşti

SOCIAL

Nelu Pavel: Ziua Romilor nu înseamnă scandal, noi trebuia să fim organizatorii, nu primăria!

Postat acum

on

De către

Partida Romilor nu a fost implicată deloc în organizarea manifestării, din această după-amiază, de pe Insuliță. Nelu Pavel, liderul Partidei Romilor Gorj, consideră chiar că Primăria Târgu Jiu a preluat Ziua Romilor dintr-o încercare de politizare a manifestării.

Problema este că s-a pus o amprentă urâtă pe tot evenimentul, asta deoarece autoritățile se pregătesc de un scandal de amploare, lucru care ar păta sărbătoarea care nu va beneficia de niciun mesaj al reprezentanților acestei etnii din judetul Gorj.

,,M-am șocat că se cere intervenția jandarmilor de la Craiova. Se ia în calcul că va fi scandal la concertul cu Țancă Uraganul. Eu nu am nimic cu acest artist că este apreciat de tinerii noștrii dar când am auzit că jandarmii de la Gorj nu sunt suficiente pentru un concert care trebuie sa fie pașnic, că această manifestare nu se va bucura de implicarea noastră m-a dezamăgit. Noi am organizat anual Ziua Romilor cu sprijin din comunitate de la Ion Ministru, Potârcă și alții. Am arătat tradiții, port, meșteșuguri au dat diplome și am încercat să arătăm gagiilor că suntem oameni. Primăria trebuia să ne lase pe noi organizatori și să ne susțină, nu așa. Dar eu voi fi simplu spectator acolo și voi participa in alte localități sa transmit un mesaj de pace și bună înțelegere în comunitate în limba romani”, a declarat Nelu Pavel.

Primăria Târgu Jiu asigura organizarea acestei zile cu un concert la care capete de afiș sunt maneliștii Țancă Uraganul și Florin Mitroi.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR