Connect with us

ACTUALITATE

Gorjenii, mai prost plătiți decât alți români

Postat acum

on

Gorjenii nu o duc bine, la capitolul bani. Datele statistice arată că salariul brut, în judeţul Gorj, în luna iunie, a fost de 4.986 lei (locul 19 în clasamentul judeţelor), mai mic decât media la nivelul ţării cu 13,7%, respectiv cu 793 lei. Și salariul mediu a scăzut cu peste 13 procente.  “Cu un câştig salarial mediu nominal net de 3.052 lei în luna iunie 2021, judeţul Gorj ocupă locul 17 în clasamentul judeţelor ordonate descrescător, salariul mediu nominal net fiind mai mic decât media la nivelul ţării cu 13,8%, respectiv cu 489 lei. Comparativ cu luna anterioară, câştigul salarial mediu net în judeţul Gorj a scăzut cu 271 lei, respectiv cu 8,2%. Pe sectoare ale economiei, nivelul câştigului salarial mediu net a fost de: 3919 lei în agricultură, silvicultură şi pescuit (+3,8%), 3507 lei în industrie şi construcţii (-15,1%) şi 2739 lei în servicii (-2,2%)”, arată datele oferite de Direcția Județeană de Statistică Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Târgu Jiul are bazin de înot acoperit! Investiția este gata

Postat acum

on

De către

Bazinul de înot, acoperit, al municipiului Târgu Jiu a fost finalizat, anunță Victor Banta, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării.

Investiția, în valoare de cca. 2 milioane euro, a fost finanțată de MDLPA prin CNI SA și se alătură stadionului, terenurilor sportive și sălii polivalente, întregind astfel Complexul Sportiv al municipiului.Pe 27.09.2022 va începe recepția la terminarea lucrărilor în urma căreia moderna construcție va putea fi pusă în funcțiune.

Bazinul propriu-zis are dimensiuni de 12,5 x 25 mp și este dotat cu: vestiare complet utilate, cele mai moderne echipamente și instalații de tratarea apei și climatizarea aerului, un mobilier adecvat și confortabil, grupuri sanitare echipate cu instalații de cea mai înaltă calitate, precum și cu un sistem de televiziune cu circuit închis.

Astfel, copiii și adulții, iubitori ai acestui sport, vor beneficia de un spațiu adecvat pentru practicarea înotului la cele mai înalte standarde de igienă și comfort.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Mandatele a trei supraveghetori CEO expiră

Postat acum

on

De către

Mandatele a trei supraveghetori ai Complexului Energetic Oltenia expiră în cinci zile. Cei trei sunt Gabriel Giorgi, Nicolae Bobu și Alexandru Gătejescu. Azi, acționarii companiei vor decide dacă prelungesc mandatele membrilor CS al CEO, ce pot fi prelungite cu încă două luni.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Vor să scoată la concurs postul de secretar al primăriei

Postat acum

on

De către

Postul de secretar al Primăriei Albeni va fi scos la concurs. Acesta este vacant și a devenit unul absolut necesar, după ce primarul a fost arestat, iar atribuțiile acestuia au fost preluate de viceprimar. Pentru o perioadă, pe postul de secretar al localității a fost detașat șeful juriștilor din Prefectura Gorj, Liviu Diaconescu, care a revenit la instituția de la Târgu Jiu. Noul prefect de Gorj, Cristina Cilibiu, spune că se impune scoaterea la concurs a postului de secretar de la Albeni, care este vacant. În perioada următoare, se vor demara procedurile pentru organizarea concursului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR