Connect with us

POLITICĂ

Gorjenii, încrezători în echipa PSD la alegerile parlamentare!

Postat acum

on

Relansarea economică, de asta are nevoie țara noastră în viitorul imediat. Prin măsurile economice și sociale întreprinse în perioada în care s-a aflat la guvernare, Partidul Social Democrat a reușit să aducă România la un nivel care a permis tuturor locuitorilor săi un trai decent. Fie că vorbim de copii, cărora le-au fost crescute alocațiile, de cei care au un loc de muncă, pentru care PSD a făcut tot posibilul să crească salariul minim pe economie, sau de pensionari, care s-au bucurat de pensii majorate, Partidul Social Democrat s-a implicat în vederea ridicării standardului de viață în România. Din păcate, la un an de la preluarea guvernării, PNL a înregistrat un regres puternic în dezvoltarea economică , astfel că PSD va avea nevoie de timp să readucă țara la nivelul la care a lăsat-o. Partidul Social Democrat, prin reprezentanții săi, are capacitatea de a găsi cele mai bune soluții pentru repornirea motoarelor economiei. Programul de guvernare cu care candidații PSD vin în fața alegătorilor include un întreg capitol cu soluții clare de creare a locurilor de muncă și cu scheme de sprijin pentru întreprinzători. Asta cer și oamenii, în cadrul întâlnirilor pe care le eu cu candidații PSD la alegerile parlamentare. Înt-o postare pe facebook, primarul localității Stejari, Robert Ionuț Păiuși, a mărtirusit că gorjenii sunt disperați din cauza situației în care se află ca urmare a măsurilor profund greșite luate de guvernul PNL și își pun speranța în candidații PSD.

”Azi am fost în campanie, ca și responsabil de zonă, în comuna Stoina, alături de o frumoasă echipă și de doamna președinte Bușe Ioana. Am ascultat nemulțumirile tuturor celor cu care ne-am întâlnit și concluzia care se desprinde este una singură și extrem de izbitoare: lumea este tot mai nemulțumită de măsurile restrictive luate de cei aflați la guvernare și care se răsfrâng asupra vieților noastre și asupra cheltuielilor zilnice pe care le avem de făcut. Noi avem soluții. Programul PSD de guvernare include toate măsurile necesare pentru redresarea economică și socială a țării noastre! Cu echipa PSD continuăm împreună drumul spre bunăstare și dezvoltare a județului Gorj”, se arată în postare de pe facebook a primarului Robert Ionuț Păiuși.

Comandat de Partidul Social Democrat –Organizația Județeană Gorj.
Executat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL , prin www.gorjexpress.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200020

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

PSD Gorj: Ordonanța privind decarbonizarea a fost modificată

Postat acum

on

De către

PSD Gorj a anunțat astăzi următoarele:

Ordonanța privind decarbonizarea a fost modificată, astfel încât, astăzi, Guvernul va adopta forma revizuită a acesteia. Cele mai importante modificări care apar în noul text al OUG se referă la:

1 ) Nicio unitate de producție de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente pe bază de gaz sau din surse de energie regenerabilă.

2) Ceea se închide nu se desființează, ci intră în conservare. Toate unitățile pe bază de lignit și huilă care vor fi închise, vor fi conservate și vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate.

De asemenea, în atenția echipei PSD care s-a implicat pentru modificarea acestei ordonanțe au fost și angajații societății din Gorj, astfel încât componenta socială să fie cuprinsă în textul ordonanței.

”A fost un moment extrem de dificil pentru soarta cărbunelui din România și, implicit, pentru județul Gorj. Nu a fost ușor să îi conving pe cei care doreau cu orice preț eliminarea producătorilor pe combustibili fosili din piața de energie că România nu poate supraviețui din acest punct de vedere fără cărbune. Cu ajutorul echipei PSD de la centru, cu susținerea directă a domnului Marcel Ciolacu și cu implicarea secretarului de stat din Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, a domnilor directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan și Marius Negru, am reușit ceea ce mulți nu sperau că se va întâmpla și anume modificarea textului Ordonanței privind decarbonizarea. Datorită acestor eforturi, Complexul Energetic Oltenia va avea viață lungă de acum înainte, atât cât permite rezerva de cărbune existentă. Nici nu vreau să mă gândesc ce dezastru economic și social s-ar fi produs dacă societatea și-ar fi închis porțile în termenele prevăzute în forma inițială a ordonanței. 40.000 de oameni și peste o sută de societăți ar fi fost afectate în mod direct, dar, pe verticală, reculul s-ar fi resimțit mult mai grav”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Lider: „Ordonanța va fi pe masa Guvernului, pentru aprobare”

Postat acum

on

De către

Deputatul Mihai Weber a anunțat că ordonanța pentru decarbonarea sistemului energetic, ce se traduce prin închiderea mineritului, a fost modificată. Parlamentarul de Gorj a anunțat, în această dimineață, că actul va intra în aprobarea executivului, sub noua formă. „Aseara, după îndelungi discuții, Ordonanța privind decarbonizarea a fost modificată în favoarea Complexului Oltenia. Astăzi, Ordonanța va fi pe masa Guvernului pentru aprobare.
Așadar: -scoaterea din sistem a capacităților pe bază de cărbune se va face doar după ce noile capacități vor livra energie; -Construim noi capacități, iar cele existente vor fi conservate”, a anunțat Weber.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Moțiunea împotriva ministrului Energiei se dezbate azi, în Parlament

Postat acum

on

De către

Moțiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, se dezbate azi, în Parlament. Oficialul este acuzat de opoziție, care a depus moțiunea simplă, că în mandatul lui, prețurile carburanților au crescut nejustificat. Moțiunea va fi supusă la vot miercuri. Pentru a trece, este nevoie de votul parlamentarilor din coaliția aflată la guvernare, PSD-iștii reproșându-i și ei ministrului, că nu a gestionat situația ce a dus la scumpiri, însă liderii formațiunii au dat de înțeles că nu vor vota moțiunea împotriva lui Virgil Popescu, depusă de USR. Reprezentanții PSD au declarat că, după reducerea cu 50 de bani pe litru la carburant, se va propune plafonarea tarifelor la benzină și motorină.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR