Connect with us

ACTUALITATE

Gorj: Amenzi de peste 200.000 de lei aplicate de inspectorii de muncă

Postat acum

on

În perioada 19-30 iulie 2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr de 66 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 37 de amenzi contravenționale în cuantum de 217.000 de lei și dispuse 166 de măsuri de intrare în legalitate.

De asemenea, în data de 19.07.2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, împreună cu inspectorul-șef și inspectorul-șef adjunct în domeniul relațiilor de muncă, au verificat modul de respectare a prevederilor legale de către operatorii economici care prestau activitate în interiorul Târgului de la Polovragi. A fost depistată o persoană prestând activitate fără forme legale de angajare și o alta lucrând în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial, pentru un angajator cu sediul în județul Olt, cu domeniu de activitate bâlciuri și parcuri de distracții, acesta fiind sancționat cu  amendă în cuantum de 30.000 de lei.

Un alt angajator din Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate activități de protecție și gardă, a fost depistat în data de 26.07.2021 în timp ce folosea o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage în continuare atenția angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Și-a distrus singur mașina, la Țicleni

Postat acum

on

De către

Un incident rutier în care a fost implicat un singur autoturism a avut loc, astăzi, pe raza localității Țicleni. Accidentul a fost fără victime, anunță IPJ Gorj, și doar cu pagube materiale pentru șoferul care se face vinovat de producerea acestuia. Evenimentul este considerat tamponare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A furat de la biserică

Postat acum

on

De către

Un craiovean a fost reținut, fiind acuzat că a furat dintr-o biserică. Tânărul a ajuns în arestul poliției, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au fost sesizați că, în noaptea de 16/17 mai, persoane necunoscute au sustras componente ale sistemului de supraveghere video din incinta unui lăcaș de cult din cartierul Romanești, din municipiul Craiova, fiind creat un prejudiciu de 1.500 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanei vătămate, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Horațiu Mălăele și Nicu Alifantis, la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Două nume mari ale dramaturgiei și muzicii sunt, azi, la Târgu Jiu. Horațiu Mălăele va urca pe scena Teatrului, în spectacolul „Tache, Ianche și Cadar”, al Teatrului Bulandra.

După piesa de teatru, urmează un concert Nicu Alifantis. Ambii au participat, azi la prânz, la o lansare de carte a lui Mălăele, actorul originar din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR