Connect with us

COMUNITATE

Foto: Tipare monetare, descoperite la Târgu Cărbunești

Postat acum

on

Două tipare monetare au fost depistate de doi pasionați de arheologie din Gorj, cu ajutorul unui detector de metale, asta pe raza localității Târgu Cărbunești.

Cunoscătorii susțin că descoperirea ar fi una excepțională iar piesele, unele ,,unicat”.

Asta și pentru că, în istorie, confecționării de monede distrugeau aceste tipare, din motive lesne de înțeles.

„Felicitări, sunteți cei mai tari, meritați să fiți recompensați pentru descoperirea făcută, Dumnezeu să vă ajute!”, este unul dintre mesajele primite de Valentin Cîrstea și echipa sa.

„Formidabilă descoperire! Felicitări!”, „Poate fi o descoperire cu adevărat epocală în sensul că ,,tiparele monetare” se degradau la baterea flanelor și transformarea lor în monede și erau înlocuite. Dacă sunt confirmate științific, se pot urmări monede descoperite care să fi fost bătute cu ele”,

„Felicitări. Ați găsit ceva într-adevăr unicat. Superb”, „Cât ar încerca unii să ne îngroape istoria și s-o falsifice nu pot deoarece ea este scrisă în glia strămoșească. Felicitări!”, sunt doar câteva din cele aproape două sute de mesaje primite de cei care ne arată astfel bucățele de istorie.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Târgu Jiu: Persoană căzută în stradă

Postat acum

on

De către

O persoană este căzută în stradă în zona Lido. Nu se cunoaște din ce motive, daca are probleme medicale ori de ebrietate.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Case achiziționate pentru micuții de la Protecția Copilului

Postat acum

on

De către

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a achiziționat, recent, două imobile situate în municipiul Târgu-Jiu și în localitatea Turcinești. Investițiile menționate au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, valoarea totală a imobilelor ridicându-se la 1.979.900 lei. “În cele două locații se vor înființa două noi servicii sociale, respectiv case de tip familial, cu o capacitate de maxim 12 locuri/imobil. Aici vor fi găzduiți, îngrijiți și educați copii din sistemul de protecție rezidențial al DGASPC Gorj, beneficiind de condiții locative excelente și de un mediu optim, astfel încât să poată învăța deprinderile de viață necesare pentru a fi pregătiți pentru integrarea în societate la ieșirea din sistemul de protecție specială“, conform DGASPC Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Casa Alex a finalizat angajările pentru magazinul din Motru

Postat acum

on

De către

Casa Alex, considerat unul dintre cei mai mari retaileri de bricolaj din Sud-Vestul României, a făcut angajări semnificative pentru cel mai nou magazin, din Motru. Deja persoanele care se vor ocupa de conducerea unității comerciale, de partea de consiliere a clienților, TESA dar și de partea de pază și îngrijire a locației au fost angajate, la finalul anului trecut, dar și instruiți la o altă unitate a societății.

Lucrările la Casa Alex Motru au început anul trecut iar acum se fac ultimele finisaje pentru că unitatea sa își deschidă porțile în municipiu.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR