Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Primele dosare ale angajaților CEO, RESPINSE de Casa de Pensii

Postat acum

on

Primele dosare ale angajaților CEO au fost respinse de Casa de Pensii Mehedinți. Astfel, au fost emise două decizii de respingere a unor dosare de pensionare ale angajaților CE Oltenia. Liderul sindical Vasile Tivig a declarat, într-o postare in mediul on-line, că, a intrat în posesia lor încă de luni dimineață, dar nu le-a făcut publice pentru a nu crea agitație.

Tivig acuză o ”făcătură” în privința celor două decizii.

”Existența unor inadvertențe în legătură cu aceste decizii, emise de Casa de Pensii Mehedinți: au fost emise într-un timp foarte scurt de la depunere, 10÷12 zile, deși în primele 30 de zile se mai pot depune documente la dosar! Invocă un articol din Legea 127/2019, “Legea Olguța”, care este PROROGATĂ până la 01.09.2023! Cel mai important, au fost prelucrate pe un program actualizat ultima oară la data de 10.06.2021! Ori, Legea 197/2021, cea care recunoaște CONDIȚIILE SPECIALE DE MUNCĂ și pentru lucrătorii din C.E. OLTENIA, a fost votată la data de 16.06.2021 și a fost promulgată o lună mai târziu, pe data de 16.07.2021!”,a declarat liderul sindical.

Incă de ieri, mai mulți angajați ai CE Oltenia dădeau semnale pe rețelele de socializare, despre faptul că incep să apară primele răspunsuri negative.

Astăzi, la ora 14.30, liderii sindicali din cadrul CE Oltenia au programată întâlnire cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe tema legii de reducere a vârstei de pensionare.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Au votat creșterea salariilor pentru primari și președinți de consilii județene

Postat acum

on

De către

Deputații au adoptat proiectul ce prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor. Proiectul de lege prevede acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021. Un amendament se referă la majorarea indemnizaţiilor persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţii publice locale. „Prin excepţie, începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizaţiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în anexa nr. IX lit.C la Legea-cadru nr. 153/2017 (…) se stabileşte prin înmulţirea coeficientului prevăzut de Legea cadru nr. 153/2017 (…), cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii pentru anul 2021”, prevede textul adoptat.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

În ton cu scumpirile, Dusterul Poliției Locale Bumbești-Jiu are un consum ridicat de combustibil

Postat acum

on

De către

La Bumbești Jiu, Dusterul Primăriei, aflat în utilizarea poliției locale consumă când mai mult, când mai puțin. Interesant este că Dusterul albastru, anul trecut consuma 130 l benzină pe lună, acum consumă 50 de litri. Pe motiv însă că autoturismul fabricat în 2011 este utilizat mai mult în oraș, consumul a urcat de la 8,1 la 100 de kilometri la 9,5. Consilierii au votat creșterea consumului, mașină fiind alimentată din bani publici.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

12.000 de voluntari din Gorj au ieșit la curățenie

Postat acum

on

De către

La nivelul județului Gorj a început, astăzi, acțiunea „Let’s Do It, Romania!”.

În stradă au ieșit 12.000 de voluntari, în toate zonele din județ, fiecare voluntar a primit saci și mănuși, iar la finalul acțiunii sacii au fost ridicați de operatorii de salubrizare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR