Connect with us

COMUNITATE

Foto: Motru a depășit Târgu Jiul la iluminatul festiv!

Postat acum

on

Iluminatul festiv a fost pornit la ora 17.00 în municipiul Motru, în zi de mare sărbătoare, fapt care a determinat mii de motreni să iasă pe străzi pentru a vedea feeria de lumini oferită de autoritatea locală.

De altfel, primăria a montat zeci de kilometri de instalații electrice festive în oraș și în satele limitrofe, în timp ce zeci de figurine iluminate au fost, și ele, amplasate în cele trei parcuri din municipiu, pe Bulevardul Trandafirilor, pe strada Minerului dar și pe toate arterele de la intrare în oraș.

Părinții, bunicii dar mai ales tinerii și copiii, fericiți de eveniment, au umplut rețelele de socializare cu postări, mulți comparând municipiul Motru cu un oraș de gheață, iluminat feeric.

Tot astăzi, municipalitatea a pregătit un spectacol în piațeta primăriei, la care au participat sute de copiii, însoțiți de cei dragi, ei primind din partea primarului, bomboane, portocale și sute de baloane.

Primăria municipiului Motru a împodobit, de altfel, șase brazi, cinci naturali și unul electric, în diferite zone ale orașului, una dintre acestea fiind stadionul municipal din Motru.

Cetățenii au vociferat pe străzi că așa ceva nu s-a mai organizat în Motru și mulți l-au sunat pe primar și l-au felicitat pentru organizare.

De altfel, acum Motru poate concura cu brio cu municipiul Târgu Jiu, la capitolul iluminat festiv și sunt destul cetățenii din ambele localități care spun că Motru a depășit municipiul capitală de județ.

De 1 Decembrie la Motru nu s-a pornit doar iluminatul festiv, pe zi au avut loc evenimente prilejuite de Ziua Națională, cu depuneri de coroane de flori la Ploștina, Roșiuța și la monumentul din piațeta, recent reabilitat.

Primarul de Motru spune, și de data aceasta, că deranjează frumos aducând bucurii cetățenilor dar și derulând investiții după investiții în localitate.

Edilul anunță că bor urma în această lună și alte surprize pentru copiii din Motru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Aproape o sută de târgujieni, plătiți să scape de rable

Postat acum

on

De către

98 de târgujieni vor beneficia de prima de casare de 3.000 de lei pentru mașinile vechi, după ce s-au înscris în Programul Rabla Local, derulat de primărie în colaborare cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Cei mai mulți bani sunt de la instituția centrală, municipalitatea contribuind cu 600 de lei.
Programul a inclus, inițial o sută de beneficiari din Târgu Jiu, însă doi dintre aceștia au ieșit din schema de subvenționare, pentru că, între timp, și-au casat mașinile vechi.
Peste 30.000 de autoturisme vechi și poluante urmează să fie eliminate din circulație prin intermediul programului „Rabla Local”, derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Agnes, secretara șefă a Facultății de Științe Medicale și Comportamentale a UCB, a decedat!

Postat acum

on

De către

Agnes Iacob, în vârstă de 56 de ani, a plecat printre îngeri, anunță, cu mari regrete, decanul Facultății de Științe Medicale și Comportamentale, decesul secretarului șef al instituției.

Este vorba despre persoana care a ocupat acest post important în cadrul UCB Târgu Jiu, de peste 20 de ani! De altfel, la jumătatea lunii trecute, conducerea UCB făcea apel către studenți să doneze sânge pentru Agnes Iacob, care se află internată la Terapie Intensivă, în cadrul SJU Târgu Jiu. Agnes Iacob a pierdut însă acum lupta pentru viață.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Primăria Bumbești Jiu a achitat pentru câinii comunitari 80.000 de lei! Pentru cadourile copiilor nu sunt bani

Postat acum

on

De către

Primăria Bumbești Jiu a achitat, în perioadă martie-noiembrie 2023, Asociației „Adăpostul meu din Alba Iulia”, un ONG care se ocupă cu capturarea câinilor fără stăpân, suma de peste 80.000 de lei cu TVA inclus, pentru capturarea a doar 57 de patrupede din oraș.

Din păcate, orașul este plin de câini fără stăpân, iar primăria deține un padoc, plătit din bani publici și acest contract dezavantajos pentru comunitate

Pentru copiii din localitate, primarul Constantin Bobaru a anunțat, în schimb, la ultima ședință de Consiliul Local din Bumbești Jiu, că nu se vor acorda pachete. Asta urmare a ordonanței austerității care nu ar permite astfel de cadouri de final de an. Unul dintre consilieri, profesor in localitate, a anunțat părinții pe grupul de WhatsApp, că primăria nu mai face acest gest la final de an, că nu este voie.

Reprezentanții ONG-ului „Centrul Civic Valea Sadului” au fost însă în audiență la primar și i-au cerut să găsească totuși soluții pentru acordarea pachetelor copiilor din oraș.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!