Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Comoară descoperită de un detectorist, la Prigoria!

Postat acum

on

Valeriu Gabriel Betej, un tânăr detectorist din Prigoria, a descoperit, sâmbătă, într-o pădure din comună, obiecte din aur ce cântăresc în jur de 130 de grame.

La o primă vedere, acestea par a fi brățări dacice, cel mai probabil, ascunse în pământ de daci înaintea invaziei romane din anul 105 e.n..

Brățările arată ca niște spire încolăcite și erau ofrande aduse zeilor și cel mai adesea erau îngropate la răspântiile drumurilor.

Gabriel Betej a pus ”comoara” pe o pagină de socializare, iar felicitările nu au întârziat să apară. ”Astăzi te felicit din toată inima pentru comoara găsită! Îți doresc sa devii cel mai bun arheolog și detectorist, mai încrezător cu această reușită, prima fiind Mască din fier de pe vremea Romanilor, iar acum brățări de aur!”, a scris Neluș Cornoiu, consilierul primarului comunei Prigoria.

Trebuie spus că, tezaurul va fi predat Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu” din Tg-Jiu.

În august 2020, Gabriel Betej a descoperit, la Albeni, o mască din fier, din epoca romană, unicat în România, care era folosită de soldații romani cu ocazia paradelor.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Consilier USR, acuzat de “țepe”. Lucrări de mântuială și fără acte

Postat acum

on

De către

Un consilier local din Telești este acuzat de țepe, prin firma de construcții pe care o gestionează. Traian Coiculescu este arătat cu degetul, după ce a executat lucrări de mântuială, care au început să se deterioreze, înainte chiar de a fi finalizate. Mai multe persoane fizice, care au apelat la serviciile politicianului afacerist, s-au trezit că acesta fie nu a mai definitivat lucrările începute, fie nu le-a mai răspuns la telefon, când i s-a reproșat că au apărut probleme, pe care trebuie să le remedieze. Un târgujian spune că i-a plătit 4.500 de lei, pentru care nu a primit bon fiscal. Treptele scărilor pe care le-a turnat firma lui Coiculescu s-au măcinat, iar colțurile au ajuns să se rotunjească. Clientul a fost amânat de mai multe ori, până când nu i s-a mai răspuns la telefon. “Eu l-am crezut de bună credință, i-am achitat 4.500 de lei, dar când am văzut ce deficiențe sunt, l-am rugat să vină să repare. Nu a venit, deși mi-a dat asigurări că o să remedieze. Am aflat apoi, de la alte persoane, că nu sunt singurul în această situație”, spune târgujianul rămas cu lucrarea de mântuială, ce trebuie refăcută, după intervenția firmei lui Coiculescu. Păgubitul spune că se va adresa organelor abilitate, dacă afaceristul politician nu remediază lucrarea, pentru care l-a plătit deja.
Traian Coiculescu a candidat pentru postul de primar, pe listele USR, însă numărul de voturi obținut în comuna în care locuiește, Telești, a fost sub 50.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dănești: Tablourile cu Domnitori din Școala Brătuia, amplasate în bătaie de joc în aer liber

Postat acum

on

De către

Primarul de Dănești, Mădălin Paliță, a ridicat de la fosta Școală Gimnazială Brătuia tablourile cu Domnitori, care au fost amplasat în ultimii 50 de ani pe holul unității de învățământ, și le-a amplasat, în mare bătaie de joc pe o construcție unde edilul își organizează diferite chefuri și petreceri.

Edilul a oprit doar două tablouri, cel cu dictatorul Nicolae Ceaușescu și cu sângerosul domnitorul Vlad Țepeș, pe care și le-a amplasat în propriul birou de la primărie.

Tablourile cu domnitorii Ștefan Cel Mare, Mihai Viteazu, Alexandru I.Cuza, Dimitrie Cantemir, Vasile Lupu și Mircea cel Bătrân sunt puse, în schimb, pe niște pari, în bătaia vântului și a ploilor, pe o șandrama amplasată lângă monumentul eroilor din Valea Brătuiei.

Acești domnitori nu au fost pe placul primarului oportunist politic, care a schimbat partidul în timpul mandatului, pentru beneficii financiare și electorale.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Zonele unde s-au produs seisme în Gorj, scanate cu drona. INFP: Un cutremur mare se poate produce în continuare

Postat acum

on

Zonele unde s-au produs seisme în județul Gorj vor fi scanate cu drona. Vor fi folosite drone din cadrul Salvamont Gorj și o dronă specială a Institutului Național pentru Fizica Pământului. Scanările vor fi realizate imediat ce vremea va permite.
Se vor avea în vedere posibile modificări la nivelul solului, respectiv dacă au apărut schimbări față de perioada anterioară seismelor, care au început pe 13 februarie. Acestea au avut peste 1.500 de replici. Salvamontiștii cunosc foarte bine zona montană și își vor da seama dacă au apărut diferențe.
Mihai Diaconescu, seismolog în cadrul INFP, a declarat miercuri că zona din Gorj unde s-au produs cutremure va rămâne mult timp sub monitorizarea INFP și că nu exclude posibilitatea de producere a unui seism mare în continuare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR