Connect with us

EVENIMENTE

FOTO. ACUM: Suspiciune de COVID la Policlinică! Zeci de persoane, claie peste grămadă, la ușă până s-a dezinfectat zona!

Postat acum

on

0 Shares

Regulile de distanțare fizică impuse de starea de alertă nu sunt respectate nici măcar la ușa spitalului. Zeci de gorjeni s-au îmbulzit, marți dimineața, la intrarea în Policlinica Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, fără să țină cont de pericolul infectării cu virusul SARS-CoV-2. Oamenii au trebuit să aștepte câteva ore în fața clădirii până s-a făcut dezinfecția în interior, pentru că, la primele ore a existat suspiciunea că zona a fost infectată cu COVID-19.

Claudiu Matei

În Ambulatoriul integrat al SJU Tg-Jiu e ca la Turnul Babel: nicio regulă, nicio restricție din cele impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, așa că gorjenii care aveau programări la cabinetele medicale de specialitate s-au îmbulzit la ușa Policlinicii, fără ca nimeni din conducerea unității medicale să intervină.

Oamenii au trebuit să aștepte câteva ore, marți, în fața clădirii până s-a făcut dezinfecția în interior, pentru că, la primele ore a existat suspiciunea că o persoană infectată cu COVID-19 a fost într-unul din cabinetele medicale.

 

În momentul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, managerul SJU Tg-Jiu a emis un comunicat de presă prin care anunța că se redeschide Policlinica și menționa o serie de reguli cu privire la organizarea activității, însă acestea au rămas doar pe hârtie.

” Se reia asigurarea asistenţei medicale ambulatorii pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă şi care nu au potenţial de agravare, cu condiţia organizării activităţii astfel încât consultaţiile să fie efectuate doar cu programare prealabilă şi interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare, precum şi activităţile de internare a pacienţilor care nu sunt urgenţe medicale, la nivelul unităţilor sanitare non-COVID, cu menţinerea interdicţiilor de acces a aparţinătorilor, fiind obligatorie organizarea unui sistem de informare a acestora despre starea pacienţilor internaţi”, comunica, pe 15 mai, Ovidiu Gheorghe.

Realitatea l-a contrazis, grav, marți, pe managerul SJU Tg-Jiu, iar interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare, adică pe holurile instituției, în fața cabinetelor medicale, nu a rezolvat problema, pentru că oamenii au stat claie peste grămadă pe scările Policlinicii.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Clubul Rotary Târgu-Jiu a decernat premiul special

Postat acum

on

De către

Clubul Rotary Tg Jiu a acordat zilele acestea premiul special în cadrul concursului ”Structuri Ludice în opera lui Constantin Brâncuși”. Diploma a fost înmânată de președintele Rotary Tg Jiu, dna. Raluca Davițoiu elevei Gunici Frăguța Elena de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, profesor coordonator Cioplea Cristina.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu, Primăria Tg Jiu și Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” și s-a bucurat de participare națională și internațională.

Lucrarea realizată de Frăguța Gunici va fi licitată la Balul Rotary ce va fi organizat în luna mai, o parte din suma astfel obținută urmând a-i reveni autoarei și restul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu.

”Ne bucurăm că anul acesta premiul a revenit unei tinere din Tg Jiu. Clubul Rotary se implică în susținerea valorilor și îmi doresc ca lucrarea premiată azi să fie o adevărată provocare la licitația din cadrul balului caritabil pe care îl vom organiza pe 10 mai”, a declarat Raluca Davițoiu, președintele Clubului Rotary Tg Jiu.

Tot cu această ocazie a fost finalizată și acțiunea anuală ”O cană de fericire”, acțiune prin care pe data de 1 decembrie, la standul din Piața Prefecturii, au fost strânse donații în schimbul unor cănuțe de lut pictate de elevii de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”. Suma astfel obținută a fost dublată de Clubul Rotary Tg Jiu și astfel au putut fi achiziționate 3 tablete grafice și mese pentru secția de arhitectură a Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg Jiu.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Maramureșean găsit la frontieră, acuzat de înșelăciune la Gorj

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 42 de ani din Maramureș a fost pus sub control judiciar la Gorj după ce a fost acuzat de înșelăciune în formă continuată. Prejudiciul in această cauză este de 150.000 de lei, anunță IPJ Gorj.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci, în colaborare cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Gorj, au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Maramureş, bănuit de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, având ca obiect comercializarea de carburanţi, servicii de cazare, masă şi transport, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de lei.

Respectivul a fost identificat în Punctul de Trecere al Frontierei Petea, în judeţul Satu Mare, şi a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare al IPJ Gorj.

Acesta a fost prezentat, ieri,  Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Dosar penal pe numele unui bărbat din Rovinari. Ce nereguli au găsit polițiștii

Postat acum

on

De către

În noaptea de 11 spre 12 aprilie 2024, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au depistat în flagrant un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Păcii, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!