Connect with us

EVENIMENTE

FOTO. ACUM: Suspiciune de COVID la Policlinică! Zeci de persoane, claie peste grămadă, la ușă până s-a dezinfectat zona!

Postat acum

on

Regulile de distanțare fizică impuse de starea de alertă nu sunt respectate nici măcar la ușa spitalului. Zeci de gorjeni s-au îmbulzit, marți dimineața, la intrarea în Policlinica Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, fără să țină cont de pericolul infectării cu virusul SARS-CoV-2. Oamenii au trebuit să aștepte câteva ore în fața clădirii până s-a făcut dezinfecția în interior, pentru că, la primele ore a existat suspiciunea că zona a fost infectată cu COVID-19.

Claudiu Matei

În Ambulatoriul integrat al SJU Tg-Jiu e ca la Turnul Babel: nicio regulă, nicio restricție din cele impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, așa că gorjenii care aveau programări la cabinetele medicale de specialitate s-au îmbulzit la ușa Policlinicii, fără ca nimeni din conducerea unității medicale să intervină.

Oamenii au trebuit să aștepte câteva ore, marți, în fața clădirii până s-a făcut dezinfecția în interior, pentru că, la primele ore a existat suspiciunea că o persoană infectată cu COVID-19 a fost într-unul din cabinetele medicale.

 

În momentul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, managerul SJU Tg-Jiu a emis un comunicat de presă prin care anunța că se redeschide Policlinica și menționa o serie de reguli cu privire la organizarea activității, însă acestea au rămas doar pe hârtie.

” Se reia asigurarea asistenţei medicale ambulatorii pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă şi care nu au potenţial de agravare, cu condiţia organizării activităţii astfel încât consultaţiile să fie efectuate doar cu programare prealabilă şi interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare, precum şi activităţile de internare a pacienţilor care nu sunt urgenţe medicale, la nivelul unităţilor sanitare non-COVID, cu menţinerea interdicţiilor de acces a aparţinătorilor, fiind obligatorie organizarea unui sistem de informare a acestora despre starea pacienţilor internaţi”, comunica, pe 15 mai, Ovidiu Gheorghe.

Realitatea l-a contrazis, grav, marți, pe managerul SJU Tg-Jiu, iar interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare, adică pe holurile instituției, în fața cabinetelor medicale, nu a rezolvat problema, pentru că oamenii au stat claie peste grămadă pe scările Policlinicii.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Directorul Direcției Agricole, reținut de DNA. Prejudiciu de 900.000 lei

Postat acum

on

De către

Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin a fost reţinut de DNA, pentru mai multe infracţiuni. Felicia-Gabriela Mehedinţu este acuză de un prejudiciu de peste 900.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, Felicia Gabriela Mehedinţu ar fi permis, în mod nelegal, ca doi angajaţi ai instituţiei să îşi primească salariile, deși veneau sporadic la muncă. „În acest mod ar fi provocat un prejudiciu de 139.110 lei în dauna instituţiei, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi în perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv în perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021. Prin neluarea măsurilor legale împotriva celor doi angajaţi, inculpata ar fi încălcat dispoziţii din OUG nr. 57/2019  privind Codul Administrativ şi Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii”, a arătat DNA.

Potrivit unui comunicat, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzând de funcţia de conducere pe care o îndeplinea, ea şi-ar însuşit, diverse sume, ce reprezentau norma de hrană sau sporuri ale unor angajați aflați în concediu. Anchetatorii spun că o parte din bani ar fi fost folosiţi la cumpărarea unor bijuterii din aur.

„Totodată, în perioada 02 mai 2018 – prezent, în calitate de director executiv al instituţiei, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziţii de plată şi CEC-uri), prin care şi-ar fi însuşit lunar câte 6600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensaţia lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate. În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”, au precizat procurorii DNA.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Ninge la Rânca

Postat acum

on

De către

A nins, din nou, în stațiunea Rânca. Zăpada căzută în ultimele 24 de ore au impus scoaterea utilajelor pentru deszăpezire.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Avizul pentru care minerii fac greva foamei intră în ședința de Guvern

Postat acum

on

De către

Avizul cerut de Camera Deputaților, pentru proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a angajaților Complexului Energetic Oltenia, se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de azi. Actul este așteptat de o lună, pentru ca proiectul ce se află în dezbaterea comisiilor să poată fi trimis spre votare, în plenul Camerei Deputaților. Minerii și energeticienii care au declanșat greva foamei în fața Guvernului, tocmai din acest motiv, spun că nu vor renunța la protestul extrem, până când proiectul nu va fi introdus pe ordinea de zi a ședinței din Parlament.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:3920:13 EEST
Se simt: 0°C
Vânt : 0km/h SW
Umiditate : 87%
Presiunea aerului: 1019.3mbar
Indexul UV: 0
SâmbătăSunLuni
14/6°C
9/5°C
13/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR