Connect with us

EVENIMENTE

FOTO. ACUM: Suspiciune de COVID la Policlinică! Zeci de persoane, claie peste grămadă, la ușă până s-a dezinfectat zona!

Postat acum

on

Regulile de distanțare fizică impuse de starea de alertă nu sunt respectate nici măcar la ușa spitalului. Zeci de gorjeni s-au îmbulzit, marți dimineața, la intrarea în Policlinica Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, fără să țină cont de pericolul infectării cu virusul SARS-CoV-2. Oamenii au trebuit să aștepte câteva ore în fața clădirii până s-a făcut dezinfecția în interior, pentru că, la primele ore a existat suspiciunea că zona a fost infectată cu COVID-19.

Claudiu Matei

În Ambulatoriul integrat al SJU Tg-Jiu e ca la Turnul Babel: nicio regulă, nicio restricție din cele impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, așa că gorjenii care aveau programări la cabinetele medicale de specialitate s-au îmbulzit la ușa Policlinicii, fără ca nimeni din conducerea unității medicale să intervină.

Oamenii au trebuit să aștepte câteva ore, marți, în fața clădirii până s-a făcut dezinfecția în interior, pentru că, la primele ore a existat suspiciunea că o persoană infectată cu COVID-19 a fost într-unul din cabinetele medicale.

 

În momentul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, managerul SJU Tg-Jiu a emis un comunicat de presă prin care anunța că se redeschide Policlinica și menționa o serie de reguli cu privire la organizarea activității, însă acestea au rămas doar pe hârtie.

” Se reia asigurarea asistenţei medicale ambulatorii pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă şi care nu au potenţial de agravare, cu condiţia organizării activităţii astfel încât consultaţiile să fie efectuate doar cu programare prealabilă şi interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare, precum şi activităţile de internare a pacienţilor care nu sunt urgenţe medicale, la nivelul unităţilor sanitare non-COVID, cu menţinerea interdicţiilor de acces a aparţinătorilor, fiind obligatorie organizarea unui sistem de informare a acestora despre starea pacienţilor internaţi”, comunica, pe 15 mai, Ovidiu Gheorghe.

Realitatea l-a contrazis, grav, marți, pe managerul SJU Tg-Jiu, iar interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare, adică pe holurile instituției, în fața cabinetelor medicale, nu a rezolvat problema, pentru că oamenii au stat claie peste grămadă pe scările Policlinicii.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Caz de pestă, confirmat la Drăguțești

Postat acum

on

De către

Un fond de vânătoare monitorizat, la Drăguțești, după ce un mistreț a fost confirmat cu pestă. Animalul a fost găsit agonizând, săptămâna trecută, iar un localnic a alertat autoritățile. Reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare au ridicat porcul mistreț și au efectuat analize de laborator, care au stabilit că animalul era infestat. Întreaga comună este acum în alertă, după ce mai mulți porci, de data aceasta din gospodăriile localnicilor, au ridicat suspiciuni și se efectuează analize.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Se închide circulația rutieră pe Transalpina, în zona Rânca

Postat acum

on

În week-end se închide circulația rutieră pe cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina. Motivul este legat de organizarea Campionatului Național de Viteză în Coastă.

„Având în vedere competiția de automobilism sportiv „Etapa a II-a a Trofelului Național Masters de Viteză în Coastă-Transalpina Masters Challenge-TNMVC Rânca 2023” vă informăm că în zilele de 10 și 11 Iunie a.c., pe DN 67C Rânca, între km 17+000-22+000 traficul rutier pe acest tronson de drum va fi închis între orele  09:00-13:00 și 14:00-18:00.”, conform IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tânăr arestat, după ce și-a bătut concubina. Femeia a ajuns la spital

Postat acum

on

De către

Un tânăr din Rovinari a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, după ce și-a bătut concubina. Femeia de 41 de ani a fost cea care a sesizat poliția. ”Din cercetări, polițiștii au stabilit că în urma unui conflict spontan, bărbatul de 28 de ani i-ar fi aplicat mai multe lovituri concubinei sale. În urma agresiunii, femeia a fost internată la spital și a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului și l-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Ieri, bănuitul a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR