Connect with us

ȘTIRI NAȚIONALE

Firmele și PFA vor putea fi înființate online!

Postat acum

on

Conform unui proiect de ordin al Ministerului Justiției, firmele ar putea fi înființate online la Registrul Comerțului. Practic, este vorba despre aplicarea Legii 265/2022. Legea, în ansamblul său, intră în vigoare la 4 luni de la publicarea în Monitorul Oficial (adică la final de noiembrie), însă prevederile ce stabilesc măsurile necesare aplicării au intrat în vigoare în termenul general de 3 zile de la data publicării, potrivit dispozițiilor art.141 alin.(1) din Legea nr.265/2022.

Prin Ordin se stabilesc:

• formatul cererii de înregistrare în registrul comerțului;

• formatul, elementele de siguranţă şi structura certificatului de înregistrare, în format letric şi electronic

• modelul declaraţiei-tip pe propria răspundere cu privire la îndeplinirea condițiilor de funcţionare/desfăşurare a activităţii şi modelul certificatului constatator care atestă că s-au înregistrat declarația prevăzută şi datele din aceasta;

• formatul formularului-tip de act constitutiv care se folosește în procedura de constituire online (sau care poate fi folosit ca model de act constitutiv în cazul transmiterii cererii de înregistrare prin corespondență, inclusiv electronică, sau în cazul depunerii acesteia la sediul oficiului național al registrului comerțului).

A.P.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIRI NAȚIONALE

Ce se întâmplă cu asigurații Euroins, în caz de accident

Postat acum

on

De către

Circa 2.5 milioane de conducători auto dețin poțițe RCA emise de Euroins, companie căreia Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să-i retragă autorizaţia de funcţionare, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei. Rerezentanții companiei spun că asigurările sunt valabile trei luni, de la hotărârea instanței.
”În primul rând: polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, șoferii care aveau polițe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asigurați până la data respectivă. De asemenea, aceștia au posibilitatea de a denunța în orice moment polița, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

În al doilea rând: în ceea ce îi privește pe păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiți în baza acesteia, în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare”, a transmis UNSAR într-un comunicat de presă.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Medicul care face Gorjul mândru: Dragoș Davițoiu, un doctor de excepție!

Postat acum

on

De către

Gorjul a trimis în țară specialiști de excepție. Este și cazul conferenţiar Dr. Dragoş Davițoiu, medic primar chirurgie generală, doctor în Ştiinte Medicale, cu competenţă în endoscopie digestivă, cu master în managementul serviciilor de sănătate. Acesta a salvat mii de vieți și s-a mândrit tot timpul că este originar din Târgu Jiu.

De altfel, Dragos Davițoiu a fost directorul spitalului Sf.Pantelimon din anul 2017 până în anul 2020, în anul 2015 până în anul 2017 acesta a fost manager general la cel mai mare spital din țară, Spitalul de Urgență Universitar. Unul din copii îi calcă pe urme, acesta fiind student la medicină în anul trei. Chirurgul Davițoiu, originar din Târgu Jiu, este unul din cei mai experimentați chirurgi din țară acesta fiind apreciat și peste hotare. Apreciat de colegii și iubit de pacienții pe care i-a salvat de a lungul vieții, chirurgul a dovedit mai presus de toate că este un om dedicat și implicat în meseria care l-a consacrat.

Medicul care lucrează și în prezent la Spitalul Universitar din București are 31 de premii internaționale pentru brevetele de invenție: „Anuscop cu câmp operator reglabil”, „Dispozitiv de frezare acetabular”, „Endoproteză craniană cu sistem de culisare”. Acesta are un CV greu de egalat, cu o vechime de peste 25 de ani în domeniul chirurgiei. Medicul din Gorj ocupă în prezent și funcția de manager la clinica privată Medlife din București.

Gorjul este mândru că doctorul Davițoiu este un profesionist care aduce o nota de zece cu plus la acest capitol județului.

Continuă să citeşti

ȘTIRI NAȚIONALE

Anunț important pentru șoferi! Vizează permisul auto

Postat acum

on

Codul Rutier a fost modificat pe 17 februarie 2023, după ce Guvernul a adoptat hotărârea nr. 130/2023 prin care a fost modificat şi completat Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România.

Una dintre cele mai importante modificări se referă la posibilitatea pe care poliţiştii rutieri o au acum de a retrage permisul de conducere al unui şofer „până la ora 08.00 a zilei următoare, dar nu mai puţin de 12 ore”.

Astfel, retragerea permisului de conducere poate fi dispusă de poliţist în cazul în care acesta are probe sau indicii temeinice că un şofer a consumat alcool sau substanţe interzise, iar acesta refuză testarea în vederea stabilirii concentraţiei de alcool pur în aerul expirat sau a prezenţei în organism de substanţe psihoactive.

Noile reguli prevăd faptul că titularul permisului de conducere va primi o dovadă înlocuitoare, însă fără drept de circulaţie, notează avocatnet.ro.

De asemenea, modificările vizează definirea acţiunii de retragere a permisului de conducere care, potrivit legii, este o măsură de reţinere a carnetului de şoferi, precum şi interzicerea dreptului de a conduce autovehicule.

Dispoziţia de retragere a permisului de conducere va fi înmânată de poliţistul rutier şi va cuprinde data, ora şi locul unde a fost încheiată, precum şi datele poliţistului. Totodată, documentul va conţine şi datele de identificare ale şoferului, perioada retragerii şi motivul.

Permisul de conducere retras va fi ţinut la serviciul poliţiei rutiere de pe teritoriul căruia a fost constatată contravenţia, chiar dacă titularul are domiciliul în alt judeţ, până la restituire, anulare sau alte dispoziţii.

O altă modificare extrem de importantă este şi aceea că, de acum înainte nu doar poliţiştii rutieri pot efectua verificări în evidenţa permiselor de conducere, ci şi poliţiştii de frontieră. (Sursa: Antena 3 CNN)

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR