BUCĂTĂRIE
Festin culinar la Festivalul Tocanului de la Novaci
Tocan în zeci de feluri, mămăliguță, brânză și murături felurite, plus muzică tradițională.
Festivalul „Tocanul de Novaci” a început astazi la ora 11.00 și pe parcursul zileiau avut loc mai multe activități, printre care: expoziții cu vânzare ale producătorilor locali, dar și gastronomie locală, spectacole folclorice, expoziții cu vânzare ale unor meșteri populari. Autoritățile locale alături de parteneri și-au propus a demonstra că „la Novaci încă mai există tradiție, că în familiile de păstori se mănâncă sănătos gătindu-se după rețete folosite de sute de ani, că novăcenii știu a învârti hora și a iubi frumosul”, conform Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
BUCĂTĂRIE
Chef Fabian de la Cooking Adventures a revenit în Gorj! Ce ne pregătește?
Gorjeanul Alin Fabian Seifried, stabilit în Austria, a revenit în această vară în Gorj, pentru a găti, preparate de câteva stele Michelin, în zone mirifice din județul nostru.
În doar câteva filmări profesioniste, pe care le puteți vedea dacă intrați și vă abonați pe www.youtube.com/@cooking.adventures, puteți înțelege „Arta Gătitului la Înălțime” cu care Chef Fabian ne-a obișnuit.
Puteți să vă imaginați savoarea uimitoarelor rețete de gătit la munte, pe foc, cu preparate din porc din vită! Sunt preparate care va lasă gura apă la foc automat, Chef Fabian folosind cu lejeritate, în mijlocul naturii, tehnici de gătit utilizate în bucătăriile austriece exclusiviste.
BUCĂTĂRIE
Premiul Margareta de Aur pentru gastronomie, obținut de Pensiunea „La Moara” din Peștișani
Preparatele tradiționale de te lingi pe degete, aspectuoase și cu un gust divin dar și preparatele din bucătăria internațională, toate servite într-un ambient deosebit la Peștișani, la Pensiunea „La Moara”, nu au rămas neobservate de către cunoscătorii în ale gastronomiei.
Astfel, cunoscuta pensiune din comuna lui Brâncuși a fost nominalizată pentru premiul Margareta de Aur, de către Antrec România și Revista Vacanțe la țară.
Evident că nominalizarea a venit și cu premiul pentru pensiunea din Peștișani, diploma demonstrând că în această locație gastronomia nu este doar un cuvânt din dicționar. De altfel, vinovat de preparatele nu doar aspectuoase ci cu adevărat delicioase este chef Raul Ungureanu.
BUCĂTĂRIE
Sarmale de post. Ușor de făcut și delicioase
În perioada postului, dar și pentru persoanele vegetariene, sarmalele nu sunt interzise. Asta deoarece există și varianta umpluturii cu legume.
INGREDIENTE
200 g orez
3-4 linguri ulei
1 ceapă
2 morcovi
2 gogoşari sau ardei graşi
1 legatura pătrunjel şi mărar
1 varză murată
2 linguri suc de roşii
sare
piper măcinat
piper boabe
Orezul se curăţă şi se spală. Varza murata se desface în foi, se spală şi se lasă la scurs. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc, 1 – 2 minute, ceapa tocată mărunt şi orezul. Morcovii se taie cubuleţe şi se pun în compoziţia de orez. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute.
Se adaugă gogoşarii tăiaţi cubuleţe şi miezul de varză tocat mărunt. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.
Se umplu foile de varză cu câte o lingură din compoziţia de orez, apoi se rulează şi se pun într-o oală unsă cu ulei, cu un strat de varză tocată pe fund. Se adaugă câteva boabe de piper, puţin ulei, sucul de roşii şi apă, până la nivelul sarmalelor. Se fierb la foc mic, 70 – 75 minute.
You must be logged in to post a comment Login