COMUNITATE
Elevi de la două unități de învățământ din municipiu, prezenți la expoziție

În data de 20 martie, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj a avut loc o expoziție de fotografie și documente de epocă.
Evenimentul a avut loc la sala ,,Florin Isuf” și a fost prezentat de către managerul instituției, Ionuț Viorel Bordeiași. Elevii de la Școala Gimnazială “Alexandru Ștefulescu” și Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu au fost au participat la eveniment și s-au bucurat de expoziție. Fotografiile pot vi văzute la sediul instituției de cultură timp de o săptămână.
COMUNITATE
Foto: Casa boierească monument istoric ”Nicolae Tomovici”, în șantier! Primarul comunei Plopșoru s-a ținut de cuvânt

Casa boierească monument istoric ”Nicolae Tomovici” de la Plopșoru, aflată într-un amplu proces de degradare, a intrat în șantier. Noul primar al comunei, Ștefan Petre Șosoi, a inițiat în martie un proiect important în CL care privea realizarea unor lucrări de consolidare seismică și eficientizare energetică.
A fost susținut în demersul său de consilierii AUR, deoarece fostul primar a spus nu acestui proiect. Iar de la promisiune la începerea efectivă a lucrărilor a fost doar un pas. De câteva zile, în jurul case se lucrează de zor.
Nicolae P. Tomovici (născut 3 septembrie 1887, Plopşoru, Gorj – decedat 27.03.1965, Câmpulung Muscel), avocat, experimentator, întreprinzător şi politician român, fiu al lui Pătru şi al Sevastiţei Tomovici, înmormântaţi la Plopşoru. S-a remarcat, de tânăr, prin caracterul integru, deschis, sociabil, inventiv, cu discernământ şi responsabilitate. Spirit întreprinzător, a urmat liceul şi dreptul la Bucureşti. A fost vicepreşedintele Uniunii Studenţilor Români şi preşedintele studenţilor din Gorj. S-a căsătorit în 1915 cu Elena, fiica generalului Enăchiţă Rădulescu din Bucureşti şi a soţiei sale Aţilina. Mobilizat în timpul Primului Război Mondial, s-a retras cu Armata Română în Moldova. A înfruntat greutăţile retragerii şi epidemia de tifos exantematic. Combatant şi rănit în luptele de la Mărăşeşti (1917). După război, a organizat şi prezidat organizaţia averescană de Gorj. Deputat averescan (1920-1922), calitate în care a participat direct la adoptarea legilor reformei agrare, unificării monetare şi a primului buget al României întregite, apoi prefect de Gorj (1926-1927).
COMUNITATE
Poluare la Bengești Ciocadia, sesizată de cetățeni

Poluare, ieri, la Bengești Ciocadia, sesizată de cetățeni la Garda de Mediu.
“Ieri, la zi de mare sărbătoare, acest individ a fost surprins de locuitorii cătunului Ghia din satul Ciocadia, com Bengesti Ciocadia, în timp ce deversa în albia râului Ciocadia, dintr-o cisternă, materii fecale. Acestea, din spusele lui proveneau de la unii locuitori ai satului Ciocadia care au haznale și fose septice. Trebuie să îl cunoască toată lumea căci Poliția și Garda de Mediu l-au cunoscut ieri”, a făcut public un cetățean al comunei.
COMUNITATE
Romtelecom lucrează murdar, în Târgu Jiu

Romtelecom a dezactivat vechea rețea de pe stâlpi, în mai multe cartiere din Târgu Jiu. Lucrătorii, spre disperarea localnicilor, au lăsat însă mizeria și echipamentul eliminat pe jos. Asta, pe domeniu public..
Cetățenii cred că firma ar fi trebuit să își ridice echipamentul dezafectat și să facă curățenie la locul de muncă.