Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Droguri în școlile din Gorj! Patru tineri reținuți după percheziții

Postat acum

on

Patru tineri au fost reţinuţi pentru trafic de droguri în şcoli, în urma a 13 percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Gorj şi în municipiul Timişoara.

”La data de 25 mai, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţii domiciliare în judeţul Gorj şi municipiul Timişoara, judeţul Timiş, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, informează IPJ Gorj.

În urma activităţii desfăşurate, au fost conduse la sediul poliţiei în vederea audierii 41 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, o parte din acestea fiind elevi în cadrul unor unităţi de învăţământ din judeţul Gorj.

La data de 26 mai, procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj au dispus măsura reţinerii faţă de 4 tineri din Gorj.

Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, a fost identificată şi ridicată cantitatea de 1.600 grame canabis, 210 grame produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, o substanţă solidă conglomerată, de culoare albă, sub formă solidă tip bulgări, şase cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 11 cartele sim, un memory-stick, o armă tip airsoft cu două încărcătoare şi suma de 7.000 lei.

Din probatoriul administrat, s-a stabilit că în luna ianuarie 2023 tinerii ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Produsele ar fi fost comandate prin intermediul unei aplicaţii criptate, iar după efectuarea plăţii prin intermediul monedei bitcoin substanţele susceptibile de a avea efect psihoactiv ar fi fost ridicate din diverse locaţii, ale căror coordonate erau transmise în prealabil de către vânzător.

 

După preluarea produselor, acestea ar fi fost porţionate şi ambalate şi ulterior vândute în judeţul Gorj, cu sume cuprinse între 10 şi 500 de lei, precizează anchetatorii.

Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Gorj şi jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Minerii pregătesc proteste la Casa de Pensii Gorj

Postat acum

on

Asociația Pensionarilor din Minerit și Energie „Mereu împreună” prin conducerea sa executivă va fi prezentă vineri la Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru a obține, pentru zilele următoare, aprobarea pentru mitinguri de protest la Casa Județeană de Pensii. Protestele sunt îndreptate împotriva tergiversării aplicării legii 197/2021 în cazul pensionabililor din CE Oltenia și a recalculării pensiilor pentru pensionarii eligibili pentru legea 197/2021.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Profesor în stare gravă la Spitalul din Cărbunești

Postat acum

on

Un profesor se află internat în stare gravă la Spitalul din Târgu-Cărbunești. Este vorba de profesorul de fizică Nicolae Bădulescu, din cadrul Liceului Teoretic „Tudor Arghezi”, din Târgu-Cărbunești. Cadrul didactic are nevoie de sânge.

„Colectivul Liceului Teoretic Tudor Arghezi, Târgu Cărbunești, îi este alături în aceste momente grele d-lui Prof. de Fizică, Bădulescu Nicolae, internat la secția ATI a spitalului orașului. Cei care doresc și pot să îi fie alături sunt așteptați să doneze sânge în oricare Centru de Transfuzii din țară cu specificația pt. Dl BĂDULESCU NICOLAE…Mulțumim…”, conform unui mesaj al cadrelor didactice din Cărbunești.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Carmangerie extinsă fără autorizație de construire, în Piața Centrală!

Postat acum

on

De către

Carmangeria societății Black Scorpion SRL, aflată la parterul clădirii Pieței Centrale din Tg-Jiu, a fost extinsă, în urma unor lucrări de modernizare, cu aproape un metru, în afara imobilului în care funcționează. Lucrările au fost executate în mod abuziv, fără autorizație de construire, așa că se așteaptă intervenția Poliției Locale Tg-Jiu.

Firma Black Scorpion SRL, care aparține afaceriștilor Nicoleta și Ionel Popescu, a obținut, pe 25 mai a.c., de la Primăria Municipiului Tg-Jiu un nou acord de funcționare pentru spațiul alimentar pe care-l deține în clădirea Pieței Centrale.

În același timp, societatea a decis să modernizeze carmangeria, numai că, așa cum a fost reconfigurat și extins spațiul, două laturi ale acestuia au fost construite la aproximativ un metru în afara imobilului Pieței Centrale.

Lucrările au fost executate fără aprobarea Primăriei Tg-Jiu și fără autorizație de construire. Potrivit unor informații, Poliția Locală Tg-Jiu ar fi solicitat lămuriri patronilor carmangeriei și, cel mai probabil, pe lângă amendă, va fi dispusă și demolarea părții construite ilegal.

Cum Inspectoratul în Construcții Gorj nu a intervenit nici în cazul altor ”monstruozități” arhitecturale construite cu încălcarea legii, nu a făcut-o nici de această dată. Cel mai probabil, inspectorii în construcții nu-și mai fac cumpărăturile la Piața Centrală, așa că nu aveau cum să se autosesizeze.

În urmă cu trei ani, după un control al Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj și al Poliţiei Economice patronii de la carmangeria Black Scorpion i-au acuzat, public, pe inspectorii DSV că au fost mituiți. ,,O să vedem cine are de pierdut! Când s-a luat șpagă a fost bine? Eu închid, că tot vroiam să închid, dar o să dăm cărţile pe faţă. Staţi așa, că dăm cărţile pe faţă, șpăgile, plasele.. Cum treceaţi? Mușchiul, ceafa..Scoatem camerele video”, spuneau afaceriștii. Curios este că niciun organ de cercetare penală nu s-a autosesizat, la vremea respective, deși patronii carmangeriei au dat detalii cum era plasată carnea și produsele din carne la un restaurant din zona Gării Tg-Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR