COMUNITATE
Dolarul a depășit euro la casele de schimb din Gorj! Cine are economii în această valută e pe val

Dolarul a explodat în ultimele zile încheind săptămâna în creștere, după ce pe 22 septembrie, a depășit pragul psihologic de 5 lei, înregistrând un maxim istoric. La casele de schimb din Gorj, dolarul se cumpără cu 5,10 lei și se vinde cu 5.00 lei.
Pe 23 septembrie, Banca Națională a României a afișat un curs de 5,067 lei pentru 1 dolar, cu 1,15% mai mult decât în ziua precedentă.Euro a scăzut sub nivelul de paritate de un dolar american, aproape de cea mai mică valoare din ultimii 20 de ani, atinsă în urmă cu două săptămâni, ca urmare a “mobilizării parțiale” anunțate de Vladimir Putin.
Reuters scrie că moneda europeană a scazut până la 0,9885 dolari. Monedele europene au fost cele mai afectate de vânzările de pe piețele valutare. Comentariile lui Vladimir Putin au exacerbat îngrijorarea cu privire la perspectivele economice din Europa, o regiune deja puternic afectată de presiunea Rusiei asupra livrărilor de gaze către continet.
Gorjenii nu prea au economii în moneda americană și spun că nu și-au imaginat că bancnota verde o să sufere o astfel de creștere, apropiindu-se de liră sterlină.
COMUNITATE
Pregătiri pentru Festivalul Lavandinne

În perioada 17-18 iunie 2023, la căsuța Lavandinne Store se va desfășura ediția a IV-a a Festivalului Lavandinne. Vor fi două zile pline de culoare, veselie, voie bună, creativitate din plin, toate intr-un decor mov de poveste!
În colaborare cu Le Charme, Happy Kids SmartStart Club&Afterschool, Lavandinne va organiza trei ateliere diferite (fiecare cu activități multiple în funcție de vârsta celor înscriși) în care fiecare dintre participanți vor avea ocazia să-și dezvolte latura creativă, să creeze diferite lucruri handmade, să picteze sau să confecționeze obiecte pe care le vor lua ca amintire acasă. De asemenea, copiii vor fi pictați pe fețe, vor exista mascote și multe, multe baloane mov ce se vor înălța spre cer.
„Produsele noastre cu lavandă vă așteaptă și ele, gătite ca de sărbătoare, să vă încânte simțurile si să vă parfumeze casele. Nu ne temem de soare, deoarece limonada cu sirop de lavanda și înghețata vor fi prietenele noastre și, desigur, când este vorba de copii spunem clar și dulceeee… Nu vă dăm toate detaliile, vă lăsăm să descoperiți singuri surprizele. Cei care sunt inspirați de locul nostru de poveste vor avea ocazia să-și procure plante ornamentale de grădină pentru a-și putea crea acasa propriul lor colțișor de rai. Vă așteptăm cu porțile deschise pe toți, pitici, și mari și mici, să vă creați cele mai frumoase amintiri în lanul cu lavandă”, transmite Lavandinne.
Programul de desfășurare pentru cele
2 zile:
-vizitare 17-18 iunie 2023 intre 11⁰⁰-19⁰⁰
-ateliere creative: 17-18 iunie 2023 orele
11.⁰⁰-13.³⁰
14.⁰⁰-15.³⁰
17.⁰⁰-18.³⁰
Biletul de intrare la festival se achiziționează la locație = 15 lei vizitare-fotografii in decor, etc.
GRATUIT pentru copiii sub 7 ani(nu include participarea la ateliere, care se plătește separat, la fiecare atelier, la înscrierea copilului la activitatea dorită).
COMUNITATE
Renumit meșter din Gorj, premiu de excelență la un cunoscut concurs

Un renumit meșter popular din Gorj a fost premiat la un cunoscut concurs. Este vorba de Târgul ceramicii populare de la Horezu, județul Vâlcea, care a avut loc recent. Ion Rătezeanu a primit premiul pentru originalitatea, îndemânarea, măiestria și pasiunea dovedite întru păstrarea artei strămoșești tradiționale a modelării lutului.
COMUNITATE
Oază de relaxare: O nouă căsuță Tiny House, deschisă în apropierea Transalpinei

Proiectul Tiny House continuă. Proprietarii anunță că au deschis o nouă căsuța în cadrul proiectului Tiny House Transalpina.
Aceasta căsuța este o oaza de relaxare în mijlocul naturii, construită cu dragoste și atenție la detalii. Situată in apropierea Transalpinei, locația este la doar câțiva pași de unul dintre cele mai impresionante drumuri montane din țară.
Pandemia a rescris regulile în turism. Din ce în ce mai mulți oameni preferă tihna unei căsuțe dichisite, în mijlocul naturii. Este, aşa numitul concept „tiny house” importat din Occident. Căbănuţele au doar câţiva metri, dar cu toate astea nu le lipseşte confortul unui hotel de trei sau patru stele.