Connect with us

POLITICĂ

Discuții sindicate – parlamentari, pe tema reducerii vârstei de pensionare. „Vom face ajustări”

Postat acum

on

Sindicaliștii din Complexul Oltenia s-au întâlnit, în această după amiază, cu parlamentarii și autoritățile din județul Gorj, pentru discuții privind legea de reducere a vâestei de pensionare. După întâlnire, deputatul PSD, Mihai Weber, spus că un nou proiect legislativ se află cum în dezbatere și va face demersuri, pentru urgentarea lui. „De la bun început, am ținut să subliniez faptul că încă de la votarea și promulgarea acestei legi, dacă s-ar fi dorit aplicarea ei, guvernul de la acea vreme ar fi putut interveni printr-o ordonanță de urgență. Cum acest lucru nu s-a întâmplat la timpul său, acum ordonanța de urgență nu mai are un caracter de urgență, aflându-se într-un stadiu avansat în dezbaterea parlamentară, existând chiar și o decizie a Curții Constituționale în acest sens. Varianta cu cele mai mari șanse de izbândă (și realistă totodată) este inițiativa mea – Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice – care urmează să ajungă în scurt timp la Camera Deputaților. Acolo voi solicita procedura de urgență, vom face și ultimele ajustări și voi face toate demersurile pentru a fi adoptată în cel mai scurt timp”, a comunicat deputatul Mihai Weber, după întâlnirea cu lideii de sindicat, ce a avut loc la Prefectura Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Florin Cârciumaru reținut pentru mărturie mincinoasă!

Postat acum

on

De către

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea pentru 24 ore a lui Florin Cârciumaru, fost primar al municipiului și fost președinte al PSD Gorj, pentru mărturie mincinoasă. Acesta este urmărit penal în dosarul privind spălarea cu jet de apă sub presiune a Porții Sărutului. Dosarul se află în cercetare la procurorul Lavinia Ilie, de scurt timp, după ce mulți ani a stat la procurorul Onescu care a clasat de mai multe ori cauza iar instanța a readus-o la Parchet.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Iordache este noul președinte al PNL Gorj cu 271 de voturi! 16 voturi nule

Postat acum

on

De către

Gheorghe Pecingină a obținut 67 de voturi.

Ion Iordache a obținut 271 de voturi.

Voturi nule sunt 16.

,,Vreau sa facem o mare echipa la Gorj. Voi face toate eforturile să lăsăm la o parte orgoliile care au fost până acum. Voi incerca să găsesc o soluție sa avem un climat de lucru corect”, a declarat Ion Iordache.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Alegeri PNL: Romanescu și Bejinaru au boicotat! Au băgat buletinele direct în urnă

Postat acum

on

De către

Primarul și viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu și Bejinaru Bogdan, nu au intrat în cabina de vot. Sunt delegați ai organizației municipale a PNL Târgu Jiu.

Ambii au luat buletinele de vot și le-au introdus, fara sa bifeze ceva, direct, în urnă.

Au mai fost delegați care au făcut același lucru, restul au intrat, totuși în cabinele de vot.

Doi candidați se luptă pentru șefia PNL Gorj, Ion Iordache și Gheorghe Pecingină.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR