Connect with us

POLITICĂ

Deputatul Vâlceanu nu mai vrea candidați penali la alegerile viitoare

Postat acum

on

La următoarele alegeri vor fi eliminate din discuția publică candidații la locale, parlamentare și prezidențiale care au probleme cu legea, anunță deputatul Dan Vâlceanu.

„Vom termina în sfârșit cu acest tip de dezbatere, care monopoliza discursul public în unele campanii electorale, iar proiectele propuse erau lăsate deoparte. Persoanele care au condamnări penale definitive nu pot candida la alegerile parlamentare și locale. Proiectul de lege pe care l-am semnat alături de alți colegi a fost votat în Parlament și legea urmează să fie promulgată. Aceasta este o inițiativă liberală mai veche, din 2017, și cred că este un semnal important și necesar pentru ca pe viitor să avem aleși care nu au avut probleme cu legea. Cred că este o reglementare normală, pe care Partidul Național Liberal a impus-o prin documentele de funcționare ale partidului de mai multă vreme”, a menționat parlamentarul, fost președinte al PNL Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Florin Cârciumaru reținut pentru mărturie mincinoasă!

Postat acum

on

De către

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea pentru 24 ore a lui Florin Cârciumaru, fost primar al municipiului și fost președinte al PSD Gorj, pentru mărturie mincinoasă. Acesta este urmărit penal în dosarul privind spălarea cu jet de apă sub presiune a Porții Sărutului. Dosarul se află în cercetare la procurorul Lavinia Ilie, de scurt timp, după ce mulți ani a stat la procurorul Onescu care a clasat de mai multe ori cauza iar instanța a readus-o la Parchet.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Iordache este noul președinte al PNL Gorj cu 271 de voturi! 16 voturi nule

Postat acum

on

De către

Gheorghe Pecingină a obținut 67 de voturi.

Ion Iordache a obținut 271 de voturi.

Voturi nule sunt 16.

,,Vreau sa facem o mare echipa la Gorj. Voi face toate eforturile să lăsăm la o parte orgoliile care au fost până acum. Voi incerca să găsesc o soluție sa avem un climat de lucru corect”, a declarat Ion Iordache.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Alegeri PNL: Romanescu și Bejinaru au boicotat! Au băgat buletinele direct în urnă

Postat acum

on

De către

Primarul și viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu și Bejinaru Bogdan, nu au intrat în cabina de vot. Sunt delegați ai organizației municipale a PNL Târgu Jiu.

Ambii au luat buletinele de vot și le-au introdus, fara sa bifeze ceva, direct, în urnă.

Au mai fost delegați care au făcut același lucru, restul au intrat, totuși în cabinele de vot.

Doi candidați se luptă pentru șefia PNL Gorj, Ion Iordache și Gheorghe Pecingină.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR