Connect with us

ACTUALITATE

Deputatul Miruță, scrisoare deschisă adresată președintelui României

Postat acum

on

Deputatul de Gorj, Radu Miruță, a lansat o scrisoare deschisă in mediul on-line adresată președintelui României, Klaus Iohannis. Prin aceasta, deputatul cere recunoașterea grupei de muncă în condiții speciale pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, cât și pentru cei ai Complexului Energetic Hunedoara.

„Stimate domnule președinte Klaus Iohannis,

Vă scriu aceste rânduri în calitate de deputat USR de Gorj, inițiator al amendamentelor Proiectului de lege 75/2021, prin care se aduc completări și modificări la articolele 30 și 56 din Legea privind sistemul unitar de pensii publice, 263/2010, în sensul recunoașterii grupei de muncă în condiții speciale pentru angajații Complexului Energetic Oltenia și pentru cei ai Complexului Energetic Hunedoara, angajați care își desfășoară activitatea în unitățile de producție a energiei electrice pe bază de cărbune, inclusiv în unitățile de extracție a cărbunelui.

Cunosc preocupările dumneavoastră, ale Administrației Prezidențiale privind tranziția verde în România, găsirea celor mai bune soluții legislative și de politici publice pentru succesul acestui proces, decisiv pentru dezvoltarea sustenabilă a României.
Acest proiect de lege, aflat pe masa dumneavostră în procedură de promulgare, este unul extrem de important pentru obiectivul descris mai sus. El ar ajuta inclusiv la operaționalizarea planurilor privind tranziția energetică justă în județele Gorj și Hunedoara.

O tranziție justă de la combustibili fosili la surse alternative, curate, verzi, de energie nu se poate realiza fără acordarea unui suport social adecvat pentru acești lucrători, pentru aceste comunități miniere, fără dezvoltarea unor alternative economice viabile, dar acum inexistente, fără investiții strategice în educația, formarea și reconversia profesională a acestor oameni care să permită accesul la locuri de muncă decente, corect plătite. Fara aceasta plasa de siguranta, in contextul planului de restructurare demarat deja de catre conducerea companiei si Comisia Europeana, mii de oameni raman fara alternativa concreta si imediata. Mediul economic din judetul Gorj, dupa 30 de ani de captivitate este insuficient dezvoltat pentru a putea absorbi aceasta forta de munca ramasa brusc fara alternativa.

​Prin acest proiect de lege se face dreptate pentru câteva mii de lucrători din industria energetică, văduviți până acum de dreptul legitim la recunoasterea conditiilor reale de lucru, la protecție socială pentru activitatea desfășurată în condiții de muncă extrem de dificile. Mai mult, se creează condiții pentru o abordare rațională a tuturor proceselor care vor însoți tranziția verde în aceste zone.
Cu speranța că veți promulga Proiectul de Lege 75/2021, făcând dreptate unor oameni care muncesc din greu și deschizând astfel un orizont sustenabil pentru aceste zone monoindustriale,
Vă asigur de toată considerația mea.

RADU MIRUȚĂ
Deputat USR de Gorj”, se arată pe pagina de socializare a deputatului gorjean.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Cinci angajați, amendați cu 25.000 lei, pentru că au refuzat să-și declare salariul

Postat acum

on

De către

Angajații unui patron din Gorj, care lucrau în Sălaj, au fost amendați, după ce au refuzat să-și declare salariul. Ca urmare a unui control inițiat de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Sălaj, 5 persoane au fost sancționate cu suma de 25.000 lei, întrucât acestea nu s-au conformat în totalitate solicitării inspectorilor de muncă de a completa fișele de identificare, refuzând completarea salariului net. Persoanele sancționate de către inspectorii de muncă au fost depistate pe raza Municipiului Zalău, prestând activitate pentru un angajator din domeniul construcțiilor, cu sediul social în județul Gorj.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește tuturor angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise. Nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență numărul 99/2000, se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Încă un lider sindical din CEO își anunță ieșirea la pensie

Postat acum

on

De către

Ion Vîlceanu, președintele Sindicatului Liber Independent CET Craiova 2, și-a anunțat ieșirea la pensie.

„Astăzi, dupa aproape 4 decenii de activitate, închei raporturile de muncă în urma pensionarii iar începând de mîine încep ultimul capitol al vieții mele, de aceea multumesc in primul rind membrilor mei de sindicat, colegilor si colaboratorilor pentru sprijinul si sustinerea acordata si le doresc la rindul meu sa ajunga la aceasta borna, sănătoși si bucurosi de fiecare clipa petrecuta alaturi de familie si prieteni”, a transmis Ion Vîlceanu. 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Baza de tractoare din Țicleni, scoasă spre concesionare

Postat acum

on

De către

Fosta Bază de tractoare din Țicleni este scoasă spre concesionare. Conform anunțului administrației locale, ofertele se depun până în data de 2 august, ora 10:00, urmând ca în aceeași zi să fie stabilit câștigătorul. Redăm anunțul publicat de Primăria Țicleni:

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: ORAȘ ȚICLENI, str. Petroliștilor, nr. 769, Țicleni, judeţul Gorj, telefon 0253/234.361, fax 0253/234.333, email [email protected], persoană de contact Drăguți George- Secretariat Registratură.
2. Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Imobil Bază de tractoare Țicleni, aparținând domeniului privat al orașului Țicleni, situat în localitatea Țicleni,județul Gorj. Imobilul este compus din teren în suprafață de 5.219 mp, rețea iluminat 180 mp, C1 – remiză întreținere 363 mp, C2 – remiză prefabricate 288 mp,conform CF 38048. Concesiunea se face conform O.U.G. NR. 57/2019 și H.C.L. nr.38 din 28.04.2022 și H.C.L . nr.38 din 30.06.2022
3. Informații privind documentația de atribuire: Se regăsește în caietul de sarcini.3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: Persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire în urma unei solicitări scrise în acest sens.
3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul de la care se poate obține un exemplar al documentației de atribuire: Secretariat Registratură, Primăria Țicleni.
3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 250 lei achitați la casieria instituției.
3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 25/07/2022, ora 16.00.
4. Informaţii privind ofertele:
4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 02/08/2022, ora 10.00.
4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria Țicleni, oraș Țicleni, str. Petroliștilor, nr.769, județul Gorj.
4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: Oferta se depune conform caietului de sarcini într-un singur exemplar.
5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor: 02/08/2022, ora 14.00, la sediul Primăriei Țicleni, str. Petroliștilor, nr.769, localitatea Țicleni, județul Gorj.
6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Gorj, loc. Târgu-Jiu, str. Tudor Vladimirescu, nr.34, județul Gorj, cod 210132, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, e-mail:[email protected], tel/fax 0253/212.337.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR