Connect with us

ACTUALITATE

Deputatul Miruță, scrisoare deschisă adresată președintelui României

Postat acum

on

Deputatul de Gorj, Radu Miruță, a lansat o scrisoare deschisă in mediul on-line adresată președintelui României, Klaus Iohannis. Prin aceasta, deputatul cere recunoașterea grupei de muncă în condiții speciale pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, cât și pentru cei ai Complexului Energetic Hunedoara.

„Stimate domnule președinte Klaus Iohannis,

Vă scriu aceste rânduri în calitate de deputat USR de Gorj, inițiator al amendamentelor Proiectului de lege 75/2021, prin care se aduc completări și modificări la articolele 30 și 56 din Legea privind sistemul unitar de pensii publice, 263/2010, în sensul recunoașterii grupei de muncă în condiții speciale pentru angajații Complexului Energetic Oltenia și pentru cei ai Complexului Energetic Hunedoara, angajați care își desfășoară activitatea în unitățile de producție a energiei electrice pe bază de cărbune, inclusiv în unitățile de extracție a cărbunelui.

Cunosc preocupările dumneavoastră, ale Administrației Prezidențiale privind tranziția verde în România, găsirea celor mai bune soluții legislative și de politici publice pentru succesul acestui proces, decisiv pentru dezvoltarea sustenabilă a României.
Acest proiect de lege, aflat pe masa dumneavostră în procedură de promulgare, este unul extrem de important pentru obiectivul descris mai sus. El ar ajuta inclusiv la operaționalizarea planurilor privind tranziția energetică justă în județele Gorj și Hunedoara.

O tranziție justă de la combustibili fosili la surse alternative, curate, verzi, de energie nu se poate realiza fără acordarea unui suport social adecvat pentru acești lucrători, pentru aceste comunități miniere, fără dezvoltarea unor alternative economice viabile, dar acum inexistente, fără investiții strategice în educația, formarea și reconversia profesională a acestor oameni care să permită accesul la locuri de muncă decente, corect plătite. Fara aceasta plasa de siguranta, in contextul planului de restructurare demarat deja de catre conducerea companiei si Comisia Europeana, mii de oameni raman fara alternativa concreta si imediata. Mediul economic din judetul Gorj, dupa 30 de ani de captivitate este insuficient dezvoltat pentru a putea absorbi aceasta forta de munca ramasa brusc fara alternativa.

​Prin acest proiect de lege se face dreptate pentru câteva mii de lucrători din industria energetică, văduviți până acum de dreptul legitim la recunoasterea conditiilor reale de lucru, la protecție socială pentru activitatea desfășurată în condiții de muncă extrem de dificile. Mai mult, se creează condiții pentru o abordare rațională a tuturor proceselor care vor însoți tranziția verde în aceste zone.
Cu speranța că veți promulga Proiectul de Lege 75/2021, făcând dreptate unor oameni care muncesc din greu și deschizând astfel un orizont sustenabil pentru aceste zone monoindustriale,
Vă asigur de toată considerația mea.

RADU MIRUȚĂ
Deputat USR de Gorj”, se arată pe pagina de socializare a deputatului gorjean.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Plata taxelor și impozitelor, prin aplicație, la Mătăsari

Postat acum

on

De către

Începând cu data de 20.03.2023, Administrația Publică Locală a Comunei Mătăsari pune la dispoziția contribuabililor servicii de plată online a impozitelor și taxelor locale prin intermediul aplicației Avansis Mobile. Este un prim pas spre modernitate la primăria în care lucrurile bune au cam bătut pasul pe loc.

Această aplicație este compatibilă cu sistemele de operare Android și iOS și are ca scop facilitarea accesului cetățenilor din comuna Mătăsari la informațiile lor fiscale.

Utilizatorii vor putea accesa informații privind obligațiile de plată, starea documentelor depuse și vor primi notificări publice prin intermediul acestei aplicații. Procedura de conectare la Contul Fiscal se realizează prin CNP, adresă de e-mail și număr de telefon.

În plus, prin înregistrarea unui card bancar, contribuabilii vor putea achita în câteva secunde toate datoriile către bugetul local, inclusiv taxe, impozite, amenzi sau alte obligații de plată.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

1,5 milioane de lei pentru UATAA Motru! Banii, pentru păcură și cărbune

Postat acum

on

De către

Demersurile făcute pentru UATAA s-au materializat, a anunțat primarul de Motru, Cosmin Morega, făcând public faptul că Guvernul a acordat 1.510.000 de lei pentru cărbunele și păcură necesare funcționării uzinei.

Uzina de agent termic din Motru asigura căldură și apă caldă pentru locuitorii municipiului dar și pentru instituții publice și private din oraș.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Încă două luni de mandat pentru un șef din CEO

Postat acum

on

Încă două luni de mandat pentru un șef din Complexul Energetic Oltenia. Acționarii colosului energetic aprobă luni prelungirea mandatului pentru unul dintre membrii Consiliului de Supraveghere. Structura respectivă de conducere are în componență 7 membri. Toți au beneficiat recent de prelungirea mandatelor de către acționari. I-a venit rândul și lui Cornel Mădălin Eftenoiu. Mandatul acestuia se va prelungi de la 27 martie la 27 mai cu 2 luni sau până la finalizarea selecției și numirea unui membru în baza OUG 109 din 2011. Restul membrilor CS au beneficiat de prelungirea cu 2 luni a mandatelor, începând cu data de 16 februarie. În același timp, a fost finalizată selecția pentru noii membri ai CS din CEO, însă nu se știe când vor avea loc numirile.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR