Connect with us

POLITICĂ

Deputat: Energia pe cărbune are viitor

Postat acum

on

Deputatul PSD, Mihai Weber, susține că Gorjul va fi favorizat, în contextul în care Uniunea Europeană prelungește perioada de tranziție, de la cărbune, la energia verde, din cauza crizei produse de războiul dintre Rusia și Ucraina, care închide robinetul pentru gazul rusesc. „Energia pe cărbune, în conjunctura actuală, are viitor. […] Faptul ca omenirea trece printr-o criză energetică, economică, etc., suprapuse cu criza din Ucraina, face ca înalții oficiali europeni să își recalibreze poziția față de energia produsă pe bază de cărbune. Din fericire, Gorjul are resurse de cărbune pentru mulți ani de acum înainte, iar noi trebuie să profităm de aceste bogății, nu să le închidem, așa cum și-au dorit unii. Strategia Energetică elaborată de PSD, și abandonată în 2019, îi acorda sectorului ocupat de cărbune o poziție extrem de importantă în rândul producătorilor de energie, iar acest lucru trebuie repus pe tapet, altfel România va deveni sclava importurilor de energie, fapt care nu trebuie tolerat”, susține liderul PSD Gorj, Mihai Weber, după ce reprezentanții europeni au declarat că centralele pe bază de cărbune vor fi toletate, o perioadă mai lungă de timp, pentru a reduce dependența de gazul rusesc.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Ministrul Daea, în piața din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost ieri în Târgu Jiu și a dat o tură prin piața centrală. Imaginile surprinse cu ministrul îl arată alături de liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber. Șefii pesediștilor au invitat și alți membri ai partidului, la întâlnirea cu Petre Daea.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Demisie obligat forțat: Secretarul de stat Iulian Popescu, demis de premier?!

Postat acum

on

De către

Gorjul a rămas fără un secretar de stat după ce liberalul Iulian Popescu a anunțat marți că a demisionat din funcția deținută la Ministerul Digitalizării. Interesant este că presa ce reală nu vorbește că secretarul de stat de la Gorj ar fi demisionat din funcție pe tri că ,,contextul politic actual” nu i-am permis să își ducă la îndeplinire proiectele ci că liberalul din echipa lui Dan Vîlceanu ar fi fost demis de premierul Ciucă.Siteul stiripesurse.ro titrează că Ciuca l-a demis pe Iulian Popescu și că decizia premierului s-a publicat în Monitorul Oficial. Cert este că liberalii numiți de Dan Vîlceanu, mai puțin Victor Banța, își fac bagajele și revin acasă, asta și pentru că, oamenii liderului de la Gorj nu mai au protecția oferită de Vîlceanu&Câțu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Funcție de director pentru un fost deputat de Gorj

Postat acum

on

De către

Alin Văcaru, fost deputat de Gorj și președinte al organizației județene Pro România”, a fost promovat în funcția de director, la propunerea primarului Marcel Romanescu.

„Felicitări noului director general al Zonei Metropolitane Târgu Jiu, domnul Alin Văcaru! Consiliul Director și de Administrație s-a întrunit astăzi în ședință și a votat, în unanimitate, propunerea mea. Alin Văcaru este persoana cea mai potrivită pentru această funcție și îi doresc succes în activitate! Pregătim o serie de proiecte deosebit de importante pentru zona metropolitană si urmează, cel puțin din acest punct de vedere, o perioadă aglomerată atât pentru noul director, cât și pentru personalul de specialitate al UAT-urilor care fac parte din această asociere a localităților”, a transmis edilul local.

PNL și Pro România asigura majoritatea in CL Târgu Jiu.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR