Connect with us

ACTUALITATE

Delegație de la Inspecția Muncii, în vizită la CEO

Postat acum

on

O delegație a Inspecției Muncii, coordonată de inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu, împreună cu inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, George Octavian Romanescu, a fost prezentă, în data de 14 ianuarie 2022, în vizită de lucru, la sediul celui mai mare producător energetic din județul Gorj – Societatea „Complexul Energetic Oltenia”.

Temele de discuție abordate au avut în vedere principalele probleme cu care se confruntă atât angajatorul, Complexul Energetic Oltenia, cât și salariații acestuia, în special aspecte legate de legislația muncii și condițiile de muncă: lipsa de personal, obligațiile legale privind asigurarea condițiilor de securitate și sănătate în muncă, precum și importanța respectării cu strictețe a acestora în toate unitățile miniere pentru prevenirea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, situația accidentelor de muncă  și a modalității de raportare a acestora, sprijin în utilizarea aplicației REGES/REVISAL.

„Obiectivul principal al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj este supravegherea respectării legalității în relațiile de muncă dintre angajat și angajator și asigurarea unui climat de siguranță a procesului de muncă, instituția intervenind prin sancționare doar în cazul în care prevederile legislației muncii nu sunt aplicate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Accident la Iezureni, pe fondul vremii nefavorabile

Postat acum

on

De către

Un eveniment rutier a avut loc în urmă cu scurt timp în zona Iezureni din municipiul Târgu Jiu. Totul, pe fondul vremii nefavorabile. Sunt doar pagube materiale în urma acestui accident rutier.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O haită de câini și-a făcut culcuș vizavi de Tribunalul Gorj

Postat acum

on

De către

Tot mai mulți cetățeni reclamă prezența câinilor fără stăpân, adunați în haite, pe străzile municipiului Târgu Jiu, inclusiv în zona centrală a orașului. O astfel de situație este semnalată în parcul de lângă Muzeul Județean, vizavi de Tribunalul Gorj.

Oamenii susțin că patrupedele adunate în haite sunt de necontrolat, că ar fi periculoase și se tem să nu fie mușcați. De altfel, potrivit unei statistici a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în fiecare zi din acest an, o persoană a fost mușcată de un câine, victima primind îngrijiri medicale la SJU.

Autoritatea locală pare că nu găsește însă soluții la această problemă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Plecat la medic, căutat de poliție

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 72 de ani, din Motru, este dat dispărut, după ce a plecat la medic, la Cluj și nu s-a mai întors acasă. „La data de 26 ianuarie, Poliția Municipiului Motru a fost sesizată cu privire la faptul că Gheorghe Nicolae de 72 de ani, a plecat voluntar de la domiciliul său la data de 25 ianuarie a.c., ora 05:00, cu un autocar înspre municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, unde avea o programare la un cabinet medical.
După ce s-a prezentat la cabinetul medical, bărbatul nu a mai răspuns la telefon”, arată un comunicat emis de IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR