Connect with us

ACTUALITATE

Deficit de medici la Spitalul Motru! Carențe pe bolile de nutriție, oftalmologie și cardiologie

Postat acum

on

Primarul: Ne pleacă medicii…căutăm medici!

Edilul de Motru, Cosmin Morega, a luat atitudine public vizavi de deficitul de medici înregistrat la spitalul din municipiu. Primarul trage un semnal de alarmă deoarece municipalitatea a investit în unitatea medicală dar resursă umană este puțină în ciuda climatului de ordine din spital. „O problemă cu care se confruntă și Motru este lipsa medicilor care, din păcate, chiar dacă sunt primiți cu brațele deschise la Spitalul Municipal Motru, după o scurtă perioadă aleg să plece aproape de localitățile din care vin, ori către marile orașe, centre universitare. Situația aceasta se regăsește în mai toate orașele din țară. Cu tot efortul pe care îl facem pentru a investi în sănătate – echipamente, infrastructură (în ultima perioadă de peste 5 milioane €), se pare că nu este suficient. La ora actuală, deficitul medicilor la Spitalul Municipal Motru pe anumite domenii face ca cetățenii să fie nevoiți să parcurgă zeci de km. către Tg-Jiu, Severin, Timișoara, București. Pe lângă medicii cardiolog, oftalmolog și cel diabetolog a ales să își mute locul de muncă în altă parte”, a precizat Cosmin Morega.

Primarul nu s-a oprit aici. „Fac un apel pe această cale către toate cadrele medicale de specialitate care doresc să facă parte din echipa Spitalului Municipal Motru, să vină cu încredere, iar celor care sunt încă, să aibă încredere că acele mici probleme pe care oricât am vrea să le evităm vor apărea, în timp se vor rezolva. Apreciez tot personalul medical al Spitalului Municipal Motru dar, în special, pe cei care au venit din alte localități și au ales să își întemeieze o familie ori să își construiască o locuință în municipiul Motru. Acest lucru arată clar că sunt persoane care vor să rămână în zonă și să vină în sprijinul comunității. Nu pot nega nici faptul că au fost și probabil vor fi cadre medicale care au optat pentru un post de medic știind de la bun început că această activitate va fi de scurtă durată, căutând permanent să se retragă într-o altă localitate. Ce am fi putut noi face sau cum să alegem? Cu toate că se cunoaște acest aspect, am încercat și am sperat că în timp poate reușim să îi convingem că și la Motru se poate reuși. Din punctul meu de vedere vă asigur de toată disponibilitatea pentru a dezvolta sistemul de sănătate din Motru atât în ceea ce privește investițiile, cât și atragerea medicilor de specialitate”, a completat primarul.
Morega a menționat că speră totuși că, într-o bună zi, Spitalul Municipal Motru va avea medicii necesari desfășurării activității pe toate domeniile de activitate. „Din păcate, nu tot ce îți dorești depinde numai și numai de primar ori de Primăria Municipiului Motru”, a conchis edilul local.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Grevă, de mâine, în sistemul sanitar

Postat acum

on

De către

Sindicaliștii din sănătate au anunțat că începând de miercuri intră în grevă japoneză, care va dura pe perioada negocierilor cu guvernul. Liderii Federației Sanitas spun că nu va fi întrerupt lucrul în unitățile sanitare dar, în cazul eșuării negocierilor, avertizează că va continua calendarul de acțiuni până la greva generală. „Începând cu data de 7 iunie 2023, pentru susținerea revendicărilor membrilor de sindicat ai Federației SANITAS, în perioada negocierilor cu factorii de decizie și până la soluționarea revendicărilor noastre, în toate unitățile sanitare și cele de asistență socială în care avem membri, se desfășoară ”GREVĂ JAPONEZĂ”, fără întreruperea activității, cu purtarea de banderole/ecusoane cu însemnele SANITAS. În cazul eșuării negocierilor, Consiliul Național al Federației va decide continuarea calendarului de acțiuni”, anunță organizația sindicală.
Potrivit calendarului de proteste anunțat de sindicat, în data de 8 iunie ar urma o grevă de avertisment de două ore, în intervalul 09.00 – 11.00, iar din 15 iunie declanșarea grevei generale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Când vor fi mutați angajații Prefecturii Gorj

Postat acum

on

De către

Angajații din Prefectura Gorj ar putea fi mutați, în următoarea perioadă, când se așteaptă începerea lucrărilor de reabilitare a sediului afectat de cutremure. Compania Națională de Investiții urmează să scoată la licitație realizarea documentației necesare. Pe perioada lucrărilor de reabilitare a clădirii, angajații instituției vor merge la muncă într-un sediu închiriat. Pentru acest lucru, este nevoie de aprobarea Ministerului Afacerilor Interne.
Prefectul Popescu spune că au fost identificate câteva locații în care și-ar putea desfășura activitatea angajații Prefecturii Gorj. Totul depinde de bugetul pe care conducerea MAI îl va pune la dispoziție, pentru închirierea clădirii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Termocentrala Turceni repune un grup energetic în funcțiune

Postat acum

on

Termocentrala de la Turceni repune un grup energetic în funcțiune. În ultimele zile sucursala electrocentrale de la Turceni a oprit complet activitatea. A fost o premieră pentru ultimii ani. A fost luată însă decizia reluării treptate a activității.

Sunt mii de angajați la Termocentrala de la Turceni. Aceasta funcționează în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Obiectivul este ca din 2026 la Turceni să fie în funcțiune un grup energetic pe gaze naturale, însă nu se știe cât de realizabilă este această investiție.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR