Connect with us

ACTUALITATE

Deficit de medici la Spitalul Motru! Carențe pe bolile de nutriție, oftalmologie și cardiologie

Postat acum

on

Primarul: Ne pleacă medicii…căutăm medici!

Edilul de Motru, Cosmin Morega, a luat atitudine public vizavi de deficitul de medici înregistrat la spitalul din municipiu. Primarul trage un semnal de alarmă deoarece municipalitatea a investit în unitatea medicală dar resursă umană este puțină în ciuda climatului de ordine din spital. „O problemă cu care se confruntă și Motru este lipsa medicilor care, din păcate, chiar dacă sunt primiți cu brațele deschise la Spitalul Municipal Motru, după o scurtă perioadă aleg să plece aproape de localitățile din care vin, ori către marile orașe, centre universitare. Situația aceasta se regăsește în mai toate orașele din țară. Cu tot efortul pe care îl facem pentru a investi în sănătate – echipamente, infrastructură (în ultima perioadă de peste 5 milioane €), se pare că nu este suficient. La ora actuală, deficitul medicilor la Spitalul Municipal Motru pe anumite domenii face ca cetățenii să fie nevoiți să parcurgă zeci de km. către Tg-Jiu, Severin, Timișoara, București. Pe lângă medicii cardiolog, oftalmolog și cel diabetolog a ales să își mute locul de muncă în altă parte”, a precizat Cosmin Morega.

Primarul nu s-a oprit aici. „Fac un apel pe această cale către toate cadrele medicale de specialitate care doresc să facă parte din echipa Spitalului Municipal Motru, să vină cu încredere, iar celor care sunt încă, să aibă încredere că acele mici probleme pe care oricât am vrea să le evităm vor apărea, în timp se vor rezolva. Apreciez tot personalul medical al Spitalului Municipal Motru dar, în special, pe cei care au venit din alte localități și au ales să își întemeieze o familie ori să își construiască o locuință în municipiul Motru. Acest lucru arată clar că sunt persoane care vor să rămână în zonă și să vină în sprijinul comunității. Nu pot nega nici faptul că au fost și probabil vor fi cadre medicale care au optat pentru un post de medic știind de la bun început că această activitate va fi de scurtă durată, căutând permanent să se retragă într-o altă localitate. Ce am fi putut noi face sau cum să alegem? Cu toate că se cunoaște acest aspect, am încercat și am sperat că în timp poate reușim să îi convingem că și la Motru se poate reuși. Din punctul meu de vedere vă asigur de toată disponibilitatea pentru a dezvolta sistemul de sănătate din Motru atât în ceea ce privește investițiile, cât și atragerea medicilor de specialitate”, a completat primarul.
Morega a menționat că speră totuși că, într-o bună zi, Spitalul Municipal Motru va avea medicii necesari desfășurării activității pe toate domeniile de activitate. „Din păcate, nu tot ce îți dorești depinde numai și numai de primar ori de Primăria Municipiului Motru”, a conchis edilul local.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Angajați la negru, în restaurante și tâmplărie. Amenzi de 163.000 lei

Postat acum

on

De către

Trei persoane au fost depistate muncind la negru, pe raza județului Gorj. Inspectorii ITM au aplicat amenzi în cuantum de 163.000 lei. În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat 52 de controale, fiind aplicate 22 sancțiuni și dispuse 127 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. „Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă a fost depistată în trafic, în timp ce desfășura activități de aprovizionare cu marfă în beneficiul angajatorului. Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza Municipiului Târgu-Jiu în timp ce prestau activitate ca muncitori necalificați în beneficul unui angajator cu domeniu de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.
În acțiunile de control, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au beneficiat atât de sprijinul reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, cât și de cel al reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Stațiunea Rânca, sub zăpadă

Postat acum

on

De către

Iarna s-a instalat în zona de munte a județului Gorj. Stațiunea Rânca este acoperită de un strat de zăpadă, iar puținii turiști care se află în zonă, în acest weekend, s-au bucurat de peisaj, iar copiii, de săniuțe.
Numărul celor care merg la munte, în această perioadă, este mic, din cauza cantității mici de zăpadă, ce nu permite schiatul. Sărbătorile de Crăciun și anul nou vor aduce, însă, un număr mare de persoane în Rânca, rezervările pentru această perioadă a anului fiind făcute și cu câteva luni înainte.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Se asfaltează drumul din Călugăreni

Postat acum

on

De către

Primarul de Padeș, Mihăița Troacă, anunță că niciun drum neasfaltat în localitate. „Am început asfaltarea din centrul satului Calugareni pana la Padeș, în următoarele zile se va circula in mod restricționat pe acest tronson de drum și se va mai opri alimentarea cu apa, deoarece lucrăm la devierea conductei de apă în dreptul podețelor tubulare nou instalate”, anunță edilul local.

Acesta i-a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru tot sprijinul acordat.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR