Connect with us

ACTUALITATE

Declarații Iohannis: Ce se redeschide din 15 mai

Postat acum

on

Președintele Klaus Iohannis a prezentat, în urmă cu puțin timp, într-o declarație de presă, măsurile ce vor fi luate din data de 15 mai, după ridicarea stării de urgență. Ce se redeschide, începând de vineri?

„Anumite activități trebuie reluate. Se redeschide parțial comerțul, magazinele care au acces direct din stradă, saloanele de îăngrijire personală, muzeele. Recomandăm autorităților să redeschidă parcurile. Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații, atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Totuși, în interesul nostru, nu trebuie să exagerăm. Rămâne interzisă deplasarea în afara localității, cu unele excepții, ca de exemplu serviciul, muncile agricole, sporturi individuale. Totuși, când ieșim din localitate, este nevoie de declarație”, a spus Klaus Iohannis.

Masca devine obligatorie în spațiile închise, ca și distanța de 1,5 metri.

Serviciile religioase cu credincioși pot fi reluate în curtea bisericilor. Credincioșii trebuie să poarte mască și să păstreze distanța de 1,5 metri

Sportivii profesioniști își pot relua activitățile, dar competițiile nu se vor relua.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salariile românilor, cele mai mici din Europa

Postat acum

on

De către

Salariul minim al românilor este cel mai mic din Uniunea Europeană. Un angajat din țară noastră primesc mai puțin decât unul din Guatemala. În timp ce la noi, salariul este de 308 euro, în Guatemala este de 320 de euro. Salariații plăți cel mai bine sunt în București, acolo unde salariul mediu trece de 4.600 de lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au venit conductele! Încep lucrările la Cîlnic, Telești, Rovinari și Bîlteni

Postat acum

on

De către

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, Lia Olguța Vasilescu spune că pe șantierul Firului II Isvarna-Craiova au ajuns conductele necesare, motiv pentru care antreprenorul va începe lucrările săptămâna viitoare, în județul Gorj.

”Încheiem această săptămână de lucru cu vești bune de pe șantierul Firului II Isvarna – Craiova: au ajuns în teren conductele pentru contractul DJ-CL-18, astfel că, de săptămâna viitoare antreprenorul va demara lucrările. Acesta este ultimul din cele șase contracte în care a fost împărțit Firul II Isvarna – Craiova, iar lucrările se vor desfășura în localitățile Câlnic, Telești, Rovinari și Bâlteni, din județul Gorj”, spune primarul municipiului.

Până în acest moment s-a introdus conductă nouă pe o lungime totală de 21.797 metri și s-au reabilitat 3.822 metri. În total, Firul II Isvarna – Craiova presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

FOTO. Aglomerație de la prima oră, la Rânca

Postat acum

on

De către

Cei care vor să urce în stațiunea Rânca, în acest week-end, trebuie să se aștepte din nou la cozi. În centrul stațiunii, în zona pârtiei și a teraselor, este aglomerație de la primele ore. Imaginile arată că turiștii au ieșit la zăpadă, profitând de vremea bună, după ce, în ultima săptămână, în zonă a fost viscol și drumul ce leagă Rânca de orașul Novaci a fost chiar închis. Cea mai mare problemă o constituie lipsa locurilor de parcare, pentru care nu s-a găsit încă o rezolvare. Așa că, persoanele care și-au planificat să meargă în zonă trebuie să ia în calcul acest aspect, pentru a nu fi nevoite să se întoarcă din drum.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR