Connect with us

ACTUALITATE

Declarații Iohannis: Ce se redeschide din 15 mai

Postat acum

on

Președintele Klaus Iohannis a prezentat, în urmă cu puțin timp, într-o declarație de presă, măsurile ce vor fi luate din data de 15 mai, după ridicarea stării de urgență. Ce se redeschide, începând de vineri?

„Anumite activități trebuie reluate. Se redeschide parțial comerțul, magazinele care au acces direct din stradă, saloanele de îăngrijire personală, muzeele. Recomandăm autorităților să redeschidă parcurile. Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații, atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Totuși, în interesul nostru, nu trebuie să exagerăm. Rămâne interzisă deplasarea în afara localității, cu unele excepții, ca de exemplu serviciul, muncile agricole, sporturi individuale. Totuși, când ieșim din localitate, este nevoie de declarație”, a spus Klaus Iohannis.

Masca devine obligatorie în spațiile închise, ca și distanța de 1,5 metri.

Serviciile religioase cu credincioși pot fi reluate în curtea bisericilor. Credincioșii trebuie să poarte mască și să păstreze distanța de 1,5 metri

Sportivii profesioniști își pot relua activitățile, dar competițiile nu se vor relua.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ce prime primesc angajații CEO în această lună

Postat acum

on

De către

Angajații Complexului Energetic Oltenia vor primi câte 1.300 de lei, prime pe care ar fi trebuit să le primească de 1 mai. Reprezentanții companiei au anunțat că banii vor fi virați până în data de 18 mai.  Sumele vor ajunge la salariați sub formă de tichete-cadou, acestea fiind prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. În același CCM este prevăzută și primă de Crăciun, în valoare de 1.300 de lei sau chiar mai mare, în funcție și de negocierile ce vor avea loc între sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia. Sindicatele și administrația șvor stabili dacă sporurile vor fi introduse în salariul de bază.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Măștile nu mai sunt obligatorii. Prefectul cere să fie purtate

Postat acum

on

De către

Măștile de protecție nu mai sunt obligatorii, decât în anumite condiții. Restricția se ridică de mâine, sâmbătă, 15 mai. Cu toate acestea, prefectul de Gorj cere ca măștile să fie purtate în continuare, până se va vedea efectul renunțării la purtarea acestora. „Sfatul meu pentru gorjeni este să purtăm în continuare masca, chiar dacă ea nu este obligatorie și să o luăm ca pe o măsură de precauție, cel puțin o perioadă de timp de acum încolo. O săptămână, două, trei, pentru a vedea care este impactul renunțării la purtatul măștii”, a spus Corneliu Răducan Morega.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

FOTO: Întâlnire interesantă a jandarmilor gorjeni

Postat acum

on

De către

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj au avut astăzi o întâlnire interesantă la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu, acolo unde au fost purtate discuții și s-a relaționat cu un număr de 25 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 21 ani, beneficiari ai Complexului.
Discuțiile au fost axate pe adoptarea unei conduite civilizate în societate pentru prevenirea faptelor antisociale, copiii interacționând în mod activ și prezentând diferite situații întâlnite în comunitate.
Au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, personal de specialitate din cadrul C.S.C.C.N. Tg-Jiu, doi elevi și un pedagog școlar din cadrul Colegiului Tehnic ,,Henry Coandă” Tg-Jiu și o voluntară, care au oferit copiilor fructe și dulciuri.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR