Connect with us

ACTUALITATE

De la preoții cu suflet mare, cadouri pentru pacienții de la Oncologie și Pediatrie

Postat acum

on

S-au oferit daruri pentru pacienții internați la Oncologie și Pediatrie a SJU Târgu Jiu.

Pacienții Secției Oncologie au primit daruri de la preoții Eleodor Stoichin și Ilarie Dovleac de la Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, lăcaș de cult care aparține de Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, de la preotul Mădălin Țicleanu, paroh al Parohiei „Înălțarea Domnului” Târgu-Jiu și de la părintele Ciprian Sîrbu, paroh al Parohiei Sfinții Apostoli Târgu-Jiu.

Marea sărbătoare a Crăciunului înseamnă să te gândești la nevoile celor din jur, iar preoții Bisericii care aparține de Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu au vrut să facă o bucurie pacienților internați în Secția Oncologie. Astfel, preoții Eleodor Stoichin și Ilarie Dovleac, în colaborare cu preotul Ciprian Sîrbu, director-executiv al Asociației Vasiliada – filiala Târgu-Jiu și preot paroh al Parohiei Sfinții Apostoli Târgu-Jiu, implicat în numeroase campanii umanitare, au adus bolnavilor pachete cu fructe, dulciuri și alte produse specifice Crăciunului și au mai donat Secției Oncologie și cinci televizoare care vor fi montate în saloanele bolnavilor.

„Am vrut să aducem un strop de bucurie bolnavilor, am stat cu dumnealor puțin și la discuții. Noi, ca preoți ai bisericii spitalului, venim cu multe alte ocazii pe la dumnealor. Un cuvânt cald, venit din suflet, este o mângâiere după care cei mai mulți dintre dumnealor tânjesc”, a spus părintele Eleodor Stoichin, parohul Bisericii de la Spitalul 700. Cei trei preoți au mers cu daruri și la copiii internați la Pediatrie. Bucuria celor mici a fost pe măsură!

Bolnavii de la Oncologie au primit și vizita preotului Mădălin Țicleanu, paroh al Parohiei „Înălțarea Domnului” Târgu-Jiu, care le-a adus pachete cu fructe și dulciuri, dar și un televizor la care vor putea urmări programul favorit pe perioada internării. „Suferința bolnavilor oncologici se citește în ochii dumnealor, dar am văzut cu bucurie și speranța și credința în Dumnezeu, puterea de a lupta cu boala. Am răspuns unui apel venit din suflet și alături de preoții colegi, părintele Anghel Păunescu și Gheorghe Ionașcu, cu bucurie și deschidere spre astfel de fapte, am decis să ajutăm. Bolnavii și personalul secției vor fi prezenți în rugăciunile noastre! Le dorim ca sărbătoarea nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să le mângâie sufletele”, a afirmat preotul Mădălin Țicleanu.

Secția Oncologie se află în clădirea situată pe strada A.I. Cuza și asigură internări în vederea efectuării investigațiilor în scop de diagnostic și tratament. Secția oferă servicii de spitalizare continua și de zi. În prezent, în secție sunt internați 27 de pacienți (spitalizare continuă).

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. GEORGE

    21 decembrie 2022 at 08:54

    OARE NU ERA MAI BINE SA RAMANA ANONIMI?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițist din Cătunele, orb la neregulile firmelor private! Locuitorii sunt însă sancționați

Postat acum

on

De către

Mașinile de transport ale firmelor private, de la cariere din zona Lupoaia, utilizează la greu drumurile comunale, acoperindu-le cu nămol, în timp ce polițiștii de la postul din Cătunele se fac că nu le vad. În special, unul dintre agenți, este acuzat că preferă să se uite în cealaltă parte atunci când vede aceste mașini de transport greu, în schimb când trec locuitorii din Lupoaia aceștia sunt trași pe dreapta și trași la răspundere.

Oamenii simpli sunt controlați și sancționați de polițistul în cauză, fie pentru că nu poartă centura de siguranță, fie pentru că au trusa medicală expirată, se plâng cetățeni din Lupoaia.

Cetățenii din zonă au sesizat, de nenumărate ori, autorităților că mașinile în cauză murdăresc și afectează drumul, punând viața șoferilor în pericol, dar, din păcate, poliția nu a luat nicio măsură. Aceste mașini nu au ITP și nu sunt înmatriculate dar cu toate acestea utilizează drumul public, comunal.

Acestea lasă în urmă dezastru, dar cei care ar putea interveni așteaptă să plouă.

Oamenii cer șefului de post din Cătunele sa intervină și să își ia la rost subalternii permisivi cu privații dar drastici cu locuitorii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Medserv Min oferă gratuit servicii medicale și îngrijire la domiciliu! Pacienții trebuie să fie asigurați

Postat acum

on

De către

Pacienții care nu pot fi transportabili și sunt la domiciliu ori suferă de boli grave dar și cei care au nevoie de personal medical pentru un tratament injectabil pot solicita sprijin la Medserv Min. Totul este gratuit, iar pacienții prezintă, acasă, în momentul tratamentului, carnetul de asigurat.  

De anul trecut, Medserv Min, subunitate a CE Oltenia, condusă de către Anca Bordușanu, a reușit să acrediteze acest tip de servicii medicale la domiciliu, atât de necesare la nivelul județului Gorj. Serviciile se pot presta la nivelul întregului județ.

„Mergem acasă la pacient și îi acordăm tot sprijinul medical necesar, conform recomandărilor medicului specialist. Serviciile, pe care le prestăm, sunt gratuite”, transmite directorul executiv.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Elevă de a VIII-a de la Școala Gimnazială Bărbătești, amenințată la clasă de liderul AUR Jupânești

Postat acum

on

De către

O situație fără precedent a avut loc astăzi la Școală Gimnazială Bărbătești, o elevă de clasa a VIII-a din Jupânești fiind amenințată de un adult, la sala de clasă. Incidentul s-a petrecut chiar la ușa clasei, în timp ce eleva ar fi fost scoasă afară de la oră de către directorul școlii, care astfel a răspuns unor amenințări venite de la viceprimarul comunei Jupânești. Cel care a venit în școală să amenințe minora este liderul AUR Jupânești.

De ce acest abuz? Asta este ușor de explicat. Minora eleva ar fi pus un comentariu pe Facebook pe pagina reprezentantului AUR Jupânești, Bengulescu Dumitru. Eleva, practic a luat apărarea astfel primarului de Jupânești, fără să jignească în comentariul său pe nimeni.

Primarul de Jupânești auzind de incidentul de la școala din Bărbătești a anunțat poliția din comună și s-a prezentat personal astăzi, împreună cu agenții de poliție, la unitatea de învățământ. Polițiștii au anchetat incidentul, fata fiind găsită tremurând și foarte afectată de cele întâmplate.

Șocant este că și părinții minorei ar fi fost amenințați de către viceprimarul Bușe Constantin care este un fel de Gică Contra, în tot ceea ce întreprinde edilul local.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu a avut încă o reacție pe acest incident petrecut în incinta Școlii Gimnaziale Bărbătești.

Primarul comunei Jupânești a relatat incidentul chiar pe pagina sa de Facebook pentru că un incident similar să mai aibă loc în comună sau în cea vecină, astfel:

Drag cetățeni, dragi prieteni, cred că unele persoane din această comună au inceput deja campania electorală, de aceea, vă rog insistent dacă sunteți amenințați sau şantajați de unele persoane care se luptă în această campanie pentru putere să mă informați personal sau să anunțați organele de poliție. Nu stați cu teama că pot să vă facă rău, așa niciodată nu vom putea evolua pentru o lume mai bună. Chiar azi a fost amenințată o fată de 15 ani din comuna Jupânești care este elevă la școala generală Bărbătești că o să i se scadă media la purtare și o să i se taie bursa de merit pentru un comentariu pus de fetiță pe facebook. Dacă s-a ajuns atât de departe ca să se amenințe un copil, îmi dau seama de ce sunt în stare acești oameni. Încă odată vă rog, nu suportați aceste amenințări și anunțați organele competente să ia măsuri”.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR