Connect with us

ACTUALITATE

De ce a aterizat elicopterul la Mănăstirea Lainici

Postat acum

on

Jurnalistul care a fost criticat dur, pentru vizita cu elicopterul, în weekend, la Mănăstirea Lainici, a făcut precizări, după ce poliția a amendat cu 4.000 de lei firma. Răzvan Bucuroiu susține că a primit o invitație și a acceptat să meargă la lăcașul de cult, fiind un cunoscut al starețului de aici. „Da, a venit părintele stareț să ne întâmpine. Ne știm de 20 de ani, ne leagă o veche camaraderie spirituală. Am tipărit o carte despre Sfântul Irodion, “Luceafărul de la Lainici“, am scris mult despre mânăstirea aceasta. Care e crima? “Aroganță, tupeu, sfidare“ Primești o invitație inedită de a zbura cu elicopterul (recunoașteți cu toții!), o accepți. Mai ales fiind ziarist, deci fire curioasă, căutând subiecte reale, de impact. La prima călătorie din care a rezultat și un reportaj difuzat la TVR, plus o postare pe Fb cu multe like-uri, nimeni nu a zis nimic. La a doua deplasare, au sărit ca arși! Ce este diferit la prima, față de a doua?”, a scris Bucuroiu, pe Facebook.
Acesta a susținut că aterizarea s-a făcut în parcare „Cine a fost la Lainici știe că în dreptul mânăstirii sunt două mari suprafețe de asfalt, paralele: una este drumul principal, pe care se derulează traficul, alta este vechiul drum, dezafectat, care va fi o parcare (nemarcată ca atare, încă). În prezent, are statut de organizare de șantier. Acesta era cel din dreptul mânăstirii (stânga ei), adică ceea ce s-a văzut în imagini”, a mai scris Bucuroiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Angajați la negru, în restaurante și tâmplărie. Amenzi de 163.000 lei

Postat acum

on

De către

Trei persoane au fost depistate muncind la negru, pe raza județului Gorj. Inspectorii ITM au aplicat amenzi în cuantum de 163.000 lei. În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat 52 de controale, fiind aplicate 22 sancțiuni și dispuse 127 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. „Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă a fost depistată în trafic, în timp ce desfășura activități de aprovizionare cu marfă în beneficiul angajatorului. Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza Municipiului Târgu-Jiu în timp ce prestau activitate ca muncitori necalificați în beneficul unui angajator cu domeniu de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.
În acțiunile de control, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au beneficiat atât de sprijinul reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, cât și de cel al reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Stațiunea Rânca, sub zăpadă

Postat acum

on

De către

Iarna s-a instalat în zona de munte a județului Gorj. Stațiunea Rânca este acoperită de un strat de zăpadă, iar puținii turiști care se află în zonă, în acest weekend, s-au bucurat de peisaj, iar copiii, de săniuțe.
Numărul celor care merg la munte, în această perioadă, este mic, din cauza cantității mici de zăpadă, ce nu permite schiatul. Sărbătorile de Crăciun și anul nou vor aduce, însă, un număr mare de persoane în Rânca, rezervările pentru această perioadă a anului fiind făcute și cu câteva luni înainte.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Se asfaltează drumul din Călugăreni

Postat acum

on

De către

Primarul de Padeș, Mihăița Troacă, anunță că niciun drum neasfaltat în localitate. „Am început asfaltarea din centrul satului Calugareni pana la Padeș, în următoarele zile se va circula in mod restricționat pe acest tronson de drum și se va mai opri alimentarea cu apa, deoarece lucrăm la devierea conductei de apă în dreptul podețelor tubulare nou instalate”, anunță edilul local.

Acesta i-a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru tot sprijinul acordat.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR