Connect with us

COMUNITATE

Cursuri de acordare prim-ajutor medical în situaţii de urgenţă pentru jandarmii gorjeni

Postat acum

on

16 jandarmi gorjeni din cadrul structurilor montane și de ordine publică, participă în aceste zile la cursuri de acordare prim-ajutor în situații de urgență organizate cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Activităţile de instruire sunt susţinute de coordonatorul SMURD împreună cu un paramedic din cadrul ISU Gorj și constă în pregătire teoretică şi practică, fiind arătate, explicate și exersate manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator sau cele specifice dezobstrucţiei căilor respiratorii.

Aceste activităţi fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne în acordarea primului ajutor de bază, care se desfășoară pe parcursul a 2 zile, timp de 8 ore pe zi. Principalul obiectiv al acestor cursuri este de a forma deprinderi pentru aplicarea de tehnici și manevre de prim ajutor fără echipamente speciale al jandarmilor gorjeni, care, de foarte multe ori ajung primii și intervin la diferite evenimente în urma cărora au rezultat vătămări corporale, ca să poată ajuta victimele până la sosirea personalului specializat. Acordarea primului ajutor în situații de urgență poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Moș Nicolae a venit la școlarii și preșcolarii din Fărcășești

Postat acum

on

De către

Copiii din comuna Fărcășești, cei de la grădiniță și școlarii de la clasele zero până la la a IV-a au primit astăzi cadouri de Moș Nicolae de la autoritatea locală. Cu un buget de 20.000 de lei, micuții din Fărcășești, 214 la număr, l-au primit, fericiți, pe Moș Nicolae, chiar la unitățile de învățământ.

„Am făcut tot posibilul pentru ca micuții din comună noastră să primească cadouri de Moș Nicolae. Vom face la fel, dar pentru toți copii comunei, și pentru cei de la clasele mai mari, de Moș Crăciun”, a declarat edilul Constantin Drăgoescu.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Rovinari: Două femei i-au furat banii din portofel

Postat acum

on

De către

La data de 2 decembrie a.c., Poliția Orașului Rovinari a fost sesizată prin plângere de către o femeie de 30 de ani, din orașul Rovinari, cu privire la faptul că autori necunoscuți i-au sustras 1500 lei dintr-un portofel pe care l-a uitat în incinta unui magazin din orașul Rovinari.

În urma activităților investigativ-operative efectuate de polițiști, a fost identificată o femeie de 75 de ani și o tânără de 24 de ani, din orașul Rovinari, bănuite de comiterea infracțiunii de furt.

Bănuitele au restituit persoanei vătămate suma de bani sustrasă, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

 

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

A murit un cunoscut profesor al Colegiului „Ecaterina Teodoroiu”, din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Un cunoscut profesor al Colegiului „Ecaterina Teodoroiu”, din Târgu Jiu, s-a stins din viață. Reprezentanții unității de învățământ au făcut anunțul, pe pagina oficială. „Anunţăm cu mare tristeţe decesul domnului profesor Constantin Mărgineanu. O viață întreagă Profesor, om al școlii, coleg extraordinar, domnul profesor Constantin Mărgineanu va rămâne în memoria noastră prin profesionalismul său, prin rigoare şi prin dragostea pentru matematică insuflată atâtor generații de elevi. Dumnezeu să îl odihnească în pace şi lumină! Condoleanţe familiei!”, au transmis reprezentanții colegiului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR