Connect with us

COMUNITATE

Cum sunt alungați copiii din stadionul de la Tg-Jiu de o taxă aberantă! Părinte: Ni s-a închis ușa în nas!

Postat acum

on

Dacă n-au avut bani de golf și tenis, unii părinți le-au insuflat copiilor lor pasiunea pentru șah. Numai că, la Tg-Jiu, în stadionul de 30 de milioane de euro, care dispune de spații generoase, multe dintre ele neutilizate, nu e loc pentru șah. Mai exact, Primăria Municipiului Tg-Jiu nu a fost de acord să pună la dispoziție o sală, gratuit, în care să se desfășoare un concurs de șah pentru copii, în contextul în care, cu excepția festivităților de absolvire a elevilor și a 3-4 spectacole, anual, stadionul e pustiu.

Clubul de șah ”Tinerii spartani” organizează, duminică 19 iunie, la Tg-Jiu un turneu de șah rapid, la care și-au anunțat prețenta 50 de copii din județele Dolj, Mehedinți și Gorj.

Inițial, organizatorii au dorit ca această competiție, intitulată ”Cupa Municipiului Tg-Jiu” să se desfășoare, cum era firesc, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tg-Jiu, ca și coorganizator. Practic, municipalitatea urma doar să pună la dispoziție, gratuit, o sală, în incinta Stadionului Municipal, numai că, răspunsul la adresa remisă de Clubul de șah ”Tinerii spartani” către Direcția de Patrimoniu și Fond Locativ e unul halucinant: ”aveți acordul de principiu pentru desfășurarea unui concurs de șah (…) în incinta Stadionului Municipal – Sala Presei, în data de 19.06.2022, în intervalul orar 09,00 – 17,00. Menționăm că taxele de utilizare au fost stabilite prin HCL nr.235/27.04.2022 după cum urmează: Taxa utilizare Sala Presei din cadrul Stadionului municipal 0,25/mp/oră.  269 mp x 0,25 lei x 8 ore = 538 lei”.

Cu alte cuvinte, reprezentanții municipalității au găsit de cuviință să-i taxeze pe micuții care n-au avut altceva mai bun de făcut decât să se apuce de șah.

Până la urmă, concursul va avea loc tot în stadion, cu plata taxei de 538 de lei, pentru că nu s-a găsit o altă locație, însă fără ca Primăria Tg-Jiu să fie partener.

Părinții copiilor s-au declarat extrem de dezamăgiți și spun că e de neînțeles cum la Tg-Jiu autoritățile locale nu oferă sprijin unor astfel de turnee. ”Am fost în mai multe orașe la concursuri de lah și peste tot primăria a pus la dispoziție gratuit spațiul pentru turneu, dar la Tg-Jiu nu se poate. E adevărat, sunt trei sponsori și o taxă de participare din care se acoperă cheltuielile cu medaliile, cupele, diplomele și apă la copii, însă să ceri taxă de peste 5 milioane vechi pe o sală din stadion, duminica, mi se pare aberant. Mi se pare că ni s-a închis ușa în nas. Cred că copiii sunt alugați de la stadion prin instituirea unor taxe de acest fel. Sunt copii, nu ar trebui să fie gratuit pentru ei?”, a declarat unul dintre părinții micilor șahiști.

Claudiu Matei

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ergo

    16 iunie 2022 at 22:27

    Nu credeam că Romanescu este la fel de „limitat”ca și primarul-rudar de la B-Jiu,Sadu!Bobaru se laudă cu Clubul pe care l-a reabilitat dar este practic „închis”, cu stadionul dar echipa de fotbal a desfiintat-o,în concluzie n-a făcut nimic pentru oameni în schimb pentru el…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Acces limitat pe DN67C Rânca-Obârșia Lotrului

Postat acum

on

De către

Accesul pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00, din cauza condiţiilor meteo, a precipitaţiilor şi a temperaturilor scăzute, au informat reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a SDN, decizia deschiderii mai târziu a tronsonului de drum a fost luată pentru ca utilajul echipat cu lamă şi răspânditor de material antiderapant să poată parcurge tot traseul pentru ca circulaţia să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă.

„Din cauza condiţiilor meteo, precipitaţii şi temperaturi scăzute ce duc la apariţia poleiului pe timpul nopţii, SDN Târgu-Jiu a decis ca accesul pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, de pe DN 67C, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00. (…) Seara, accesul este permis până la ora 17,00, având în vedere că se întunecă mai devreme şi temperaturile scad pe timpul nopţii”, au transmis reprezentanţii SDN.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

12.000 de gorjeni ies în stradă. Vezi de ce!

Postat acum

on

De către

Aproximativ 12.000 de voluntari din județul Gorj s-au înscris la o acțiune de curățenie, ce se desfășoară în întreaga țară. Mâine, începând cu ora 9.00, în județul Gorj va avea loc acțiunea „Let’s Do It, Romania!”, acțiune ce trebuia să aibă loc în data de 17 septembrie, însă, din cauza ploii, s-a amânat pentru sâmbătă, 24 septembrie. Anul trecut, voluntarii au adunat tone de gunoaie din păruri, de pe marginea apelor și a drumurilor din județ.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Parcul central din Târgu Jiu, luminat de mii de gulguțe

Postat acum

on

De către

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central din Târgu Jiu, cu ocazia Festivalului Luminii, duminică, în intervalul 17:00 – 21:00. Evenimentul a ajuns la ediția a XVI-a la nivel național și la cea de-a XI-a ediție la Târgu Jiu și este organizat de Cercetașii României. Timp de patru ore, se vor desfășura ateliere atractive pentru copii și adulți, iar de la ora 20:00 se vor aprinde pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale parcului.

Ideea „Festivalului Luminii“ a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de frumusețea lucrurile mărunte din viața lor.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR