Connect with us

COMUNITATE

Cum sunt alungați copiii din stadionul de la Tg-Jiu de o taxă aberantă! Părinte: Ni s-a închis ușa în nas!

Postat acum

on

Dacă n-au avut bani de golf și tenis, unii părinți le-au insuflat copiilor lor pasiunea pentru șah. Numai că, la Tg-Jiu, în stadionul de 30 de milioane de euro, care dispune de spații generoase, multe dintre ele neutilizate, nu e loc pentru șah. Mai exact, Primăria Municipiului Tg-Jiu nu a fost de acord să pună la dispoziție o sală, gratuit, în care să se desfășoare un concurs de șah pentru copii, în contextul în care, cu excepția festivităților de absolvire a elevilor și a 3-4 spectacole, anual, stadionul e pustiu.

Clubul de șah ”Tinerii spartani” organizează, duminică 19 iunie, la Tg-Jiu un turneu de șah rapid, la care și-au anunțat prețenta 50 de copii din județele Dolj, Mehedinți și Gorj.

Inițial, organizatorii au dorit ca această competiție, intitulată ”Cupa Municipiului Tg-Jiu” să se desfășoare, cum era firesc, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tg-Jiu, ca și coorganizator. Practic, municipalitatea urma doar să pună la dispoziție, gratuit, o sală, în incinta Stadionului Municipal, numai că, răspunsul la adresa remisă de Clubul de șah ”Tinerii spartani” către Direcția de Patrimoniu și Fond Locativ e unul halucinant: ”aveți acordul de principiu pentru desfășurarea unui concurs de șah (…) în incinta Stadionului Municipal – Sala Presei, în data de 19.06.2022, în intervalul orar 09,00 – 17,00. Menționăm că taxele de utilizare au fost stabilite prin HCL nr.235/27.04.2022 după cum urmează: Taxa utilizare Sala Presei din cadrul Stadionului municipal 0,25/mp/oră.  269 mp x 0,25 lei x 8 ore = 538 lei”.

Cu alte cuvinte, reprezentanții municipalității au găsit de cuviință să-i taxeze pe micuții care n-au avut altceva mai bun de făcut decât să se apuce de șah.

Până la urmă, concursul va avea loc tot în stadion, cu plata taxei de 538 de lei, pentru că nu s-a găsit o altă locație, însă fără ca Primăria Tg-Jiu să fie partener.

Părinții copiilor s-au declarat extrem de dezamăgiți și spun că e de neînțeles cum la Tg-Jiu autoritățile locale nu oferă sprijin unor astfel de turnee. ”Am fost în mai multe orașe la concursuri de lah și peste tot primăria a pus la dispoziție gratuit spațiul pentru turneu, dar la Tg-Jiu nu se poate. E adevărat, sunt trei sponsori și o taxă de participare din care se acoperă cheltuielile cu medaliile, cupele, diplomele și apă la copii, însă să ceri taxă de peste 5 milioane vechi pe o sală din stadion, duminica, mi se pare aberant. Mi se pare că ni s-a închis ușa în nas. Cred că copiii sunt alugați de la stadion prin instituirea unor taxe de acest fel. Sunt copii, nu ar trebui să fie gratuit pentru ei?”, a declarat unul dintre părinții micilor șahiști.

Claudiu Matei

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ergo

    16 iunie 2022 at 22:27

    Nu credeam că Romanescu este la fel de „limitat”ca și primarul-rudar de la B-Jiu,Sadu!Bobaru se laudă cu Clubul pe care l-a reabilitat dar este practic „închis”, cu stadionul dar echipa de fotbal a desfiintat-o,în concluzie n-a făcut nimic pentru oameni în schimb pentru el…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Un sindicat din minerit îi apără în instanță și pe pensionarii polițiști și militari

Postat acum

on

Una din organizațiile sindicale din minerit a decis să îi apere în instanță și pe pensionarii din poliție și armată. Federația Națională a Muncii, condusă de Constantin Crețan, face aceste demersuri, ca urmare a afilierii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Federația Națională a Muncii are membri din minerit, energie, prestatori, pensionari, polițiști, cadre militare, expropriați.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Câți câini din Târgu Jiu au fost adoptați

Postat acum

on

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, susține că o mare parte a câinilor fără stăpân ridicați de pe străzile din oraș au ajuns la diferite familii. Bogdan Bejinaru a precizat că, în urma delegării serviciului, 284 de câini au fost capturați de pe străzile municipiului Târgu Jiu, 94 dintre aceștia se află în padoc, iar 190 au fost adoptați.

„Delegarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân a fost intens criticată de cei care văd și gândesc doar răul acestui oraș. Am acționat cum am crezut că e mai bine pentru siguranța cetățenilor și a copiilor, pentru creșterea calității vieții în Târgu Jiu, conștienți fiind de faptul că problema câinilor fără stăpân nu era bine gestionată. Avem și primele rezultate: 284 de câini au fost capturați de pe străzile municipiului Târgu Jiu, 94 dintre aceștia se află în padoc, iar 190 au fost adoptați. Îmbucurător este că, având în vedere numărul mare de adopții,  în această perioadă, nu a avut loc NICI O EUTANASIERE! Suntem datori să vă oferim un climat de viață sigur și sănătos, așa că detractorii de serviciu, ascunși sub masca așa zișilor iubitori de animale, pot să ne critice în continuare. Problema câinilor fără stăpân nu este nici pe departe rezolvată, dar primele rezultate arată că poate fi soluționată.”, conform viceprimarului din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Marcel Romanescu se poate întoarce la UCB

Postat acum

on

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se poate întoarce la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Edilul, care a activat anterior ca profesor la UCB, primise o serie de interdicții, ca urmare a unui conflict cu fosta conducere. Consiliul de Etică și Management Universitar a desființat hotărârile Senatului Universității „Constantin Brâncuși”.

„Consiliul de Etică și Management Universitar mi-a dat dreptate și desființează hotărârile Senatului Universității „Constantin Brâncuși”, dictate, practic, de fosta conducere.

Am fost supus unui linșaj public, pe perioada ultimilor 3 ani, de către fosta conducere a UCB. După ce, într-o primă etapă, Comisia de Etică a emis o soluție ce mi-a fost favorabilă, aceasta a fost schimbată de către Senatul Universității, urmând o serie de decizii ilegale.

Am sesizat aceste aspecte Consiliului de Etică și Management Universitar din cadrul Ministerului Educației care a hotărât desființarea hotărârilor emise cu încălcarea legii.

Le-am vorbit colegilor mei de la UCB despre nevoia de a rămâne uniți pentru dezvoltarea universității de la Târgu Jiu. Instituțiile de învățământ superior sunt într-o concurență acerbă careia nu-i putem face față dacă suntem dezbinați. Trebuie sa lăsăm deoparte disensiunile dintre noi și să lucram împreună pentru ca Universitatea „Constantin Brâncuși” să devină una dintre cele mai puternice din țară.”, conform lui Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu și profesor la UCB.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK