Connect with us

COMUNITATE

Criză de vaccinuri pentru bebeluși. Nicio doză, în tot județul

Postat acum

on

Direcția de Sănătate Publică Gorj nu mai are în stoc nicio doză de vaccin antihepatitic B, care se administrează bebelușilor, în primele 24 de ore de la naștere. De asemenea, lipsește și vaccinul ROR împotriva rujeolei, oreonului și rubeolei care se administrează la un an și la vârsta de 6/7 ani a copilului.
Criza de vaccinuri este una la nivel național, însă județul Gorj se numără printre cele trei județe din țară, alături de Cluj și Harghita, care au stocurile epuizate complet.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Un tânăr are nevoie de o proteză, să se poată deplasa

Postat acum

on

De către

Un tânăr de 23 de ani, din Motru, are nevoie urgentă de o proteză pentru picior, pentru a se putea deplasa. Adrian Nicolcea nu are piciorul stâng, iar proteza pe care o are tot din donații, nu mai poate fi folosită. Proteza costă 15.000 de lei, iar autoritățile locale s-au implicat într-o campanie de strângere de fonduri, pentru achiziționarea uneia noi. „Împreună reușim. Adrian va avea o proteză corespunzătoare în următoarea perioadă”, a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega. Persoanele care doresc să ajute pot dona pentru proteza lui Adrian.
RO54BTRLRONCRT0CE8913401
Coricovac Marian Cristian
Cu specificația (Donație Adrian Nicolcea)

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Masă caldă pentru școlarii și preșcolarii de la Roșia de Amaradia

Postat acum

on

De către

Primarul Liviu Cotojman a anunțat că a prins finanțare pentru un proiect care se adresează elevilor ce frecventează cursurile școlare la unitățile de învățământ de pe raza localității.

Astfel, „începând cu data de 05.12.2022 la toți elevii(preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial și liceu) li se va acorda, zilnic, o masă caldă (care va fi servită în pauza mare), în regim de caterig”, a anunțat edilul local.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Olimpic cu 5 medalii internaționale va aprinde luminițele de sărbători

Postat acum

on

De către

Un olimpic cu cinci medalii internaționale va aprinde luminițele de sărbători, la Târgu Jiu. Alexandru Bratu este elev la Colegiul Tudor Vladimirescu, din municipiu și în perioada 2021 – 2022 a obținut patru medalii la olimpiade de lingvistică și una la geografie, toate în afara țării. „Iluminatul festiv de sărbători va fi pornit anul acesta de Mihai Alexandru Bratu, cel mai bun participant din toate timpurile al României la Olimpiada Internațională de Lingvistică. De aceea am luat hotărârea ca în seara zilei de 1 Decembrie să-l avem alături pe acest tânăr remarcabil, elev al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, care a obținut două medalii de aur la prestigioasa competiție, în anii 2021 și 2022. De altfel, palmaresul său în ceea ce privește competițiile internaționale este impresionant: – medalia de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică, ediția 2022; – medalia de argint, ediția 2022, la Asia Pacific Linguistics Olympid; – medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie, ediția 2022; – medalia de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică, ediția 2021; – medalia de bronz, ediția 2021, la Asia Pacific Linguistics Olympiad”, a anunțat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR