Connect with us

POLITICĂ

Cosmin Popescu, alături de agricultorii gorjeni

Postat acum

on

0 Shares

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, susține agricultura și își propune ca și în următorul mandat să se implice pentru a sprijini unul dintre potențialele motoare economice ale județului Gorj. În cei patru ani de mandat, producătorii agricoli au beneficiat de sprijin din partea Consiliului Județean, constând în: furnizarea documentelor suport pentru întocmirea aplicațiilor de finanțare în vederea accesării fondurilor europene destinate României, în domeniul agricol; facilitarea organizării unor acțiuni comune ale producătorilor agricoli și ale factorilor interesați în promovarea produselor agricole românești, prin întâlniri, mese rotunde și acțiuni în teren.

Propunerile candidatului PSD la Consiliul Județean Gorj, pentru următorii patru ani, pleacă de la premisa că media fermierilor care fac parte din asociații agricole, în Uniunea Europeană, este de 35 %, în timp ce în România, procentul de fermieri asociați este de 0,6 %. Astfel, înființarea asociațiilor agricole reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru creșterea productivității și dezvoltarea agriculturii. În acest context, Cosmin Popescu propune: sprijinirea constituirii structurilor asociative ale fermierilor, printre multiplele avantaje fiind accesarea mai ușoară a finanțărilor nerambursabile, reduceri în achiziția materialelor necesare lucrărilor agricole, facilitarea vânzării produselor în marile lanțuri de retail etc; sprijinirea unităților administrativ-teritoriale în vederea organizării de piețe mobile pentru desfacerea exclusivă a produselor agricole autohtone; realizarea unor campanii de informare a fermierilor în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile, în domeniile agricol, zootehnic și agroturism; încurajarea și sprijinirea producătorilor gorjeni pentru înscrierea produselor tradiționale ca mărci înregistrate.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro CUI mandatar financiar: 21200019

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

POLITICĂ

Senatorul Rujan ia poziție în privința memorandumului pentru CEO

Postat acum

on

De către

„Falsificarea realității”, scrie senatorul PSD, Cristinel Rujan, pe pagina sa de socializare, vizavi de ieșirea publică a liberalului Ion Iordache, vizavi de memorandumul pentru CE Oltenia.

„Nu aș fi postat nimic în sens critic, negativ, dacă nu aș fi constatat că cineva minte cu nerușinare oamenii și, din păcate, fiind vorba de aspecte juridice, de tehnică legislativă, nimeni nu-i bate obrazul. În concret, președintele PNL Gorj, senator, afirmă că a elaborat el însuși un memorandum prin care a rezolvat problemele din CEO. Pentru o corectă informare a cetățenilor, trebuie să menționez că un senator nu poate, conform legii, să inițieze și să susțină un memorandum în cadrul Guvernului României și, în concluzie, este vorba de o grosolană inducere în eroare a angajaților din CEO, profitând de emoțiile oamenilor și speculând temerile acestora”, transmite parlamentarul PSD.

„În altă ordine de idei, senatorul PNL și-a făcut un obicei din a induce în eroare oamenii din localitățile în care societatea sa (trecută formal „pe numele rudelor”) are contracte de asfaltare, cărora le spune că el le asfaltează drumurile, fără să menționeze că primește bani publici pentru aceste lucrări, în baza unor contracte și, astfel, generează o falsă reprezentare asupra realității, promovându-se imoral și nelegal într-un profil mesianic. Nu este bine, domnule senator”, a transmis Rujan.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Senatorul Rujan: Locuitorii din Crușeț au ales PSD!

Postat acum

on

De către

La începutul acestei săptămâni, liderii PSD Gorj au luat pulsul electoratului la Crușeț. Senatorul Cristinel Rujan dar și președintele  Consiliului Județean Gorj, prim-vicepreședinte al PSD Gorj, au discutat cu cetățenii din localitate, avându-l alături pe candidatul PSD la Primăria Crușeț, Teodor Godeanu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

O creșă din Hațeg, realizată pe proiectarea lui Adrian Zorlescu

Postat acum

on

De către

Munca lui Adrian Zorlescu, candidat AUR la Președinția CJ Gorj,care deține un birou de proiectare la Târgu Cărbunești, se vede. Recent acesta a finalizat, cu succes, predarea amplasamentului proiectului de renovare a clădirii publice Creșă, situată pe strada Timișoarei, nr. 7, în orașul Hațeg, județul Hunedoara.

„Am fost onorat să fiu implicat în acest proiect important, care va contribui la îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de educație timpurie pentru copiii din Hațeg. Experiența mea vastă în proiecte de reabilitare a fost esențială pentru succesul acestui demers. Împreună cu primăria orașului Hațeg am reușit să implementez și alte proiecte de reabilitare a grădinițelor, muzeelor, școlilor și bazelor sportive pe diferite programe nerambursabile naționale sau europene. De asemenea, aș dori să mulțumesc autorităților locale din Hațeg pentru încrederea acordată și pentru colaborarea excelentă pe parcursul întregului proiect”, a transmis Zorlescu.

„Sunt entuziasmat să văd cum această creşă renovată va oferi copiilor un spațiu modern, sigur și propice dezvoltării armonioase. Vasta experiență și cunoștințele acumulate în activitatea din mediul privat m-au determinat să mă implic activ în modernizarea județului Gorj. Sunt convins că pot contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și sportive din zonă, oferind copiilor și tinerilor acces la spații moderne și de calitate. Sunt nerăbdător să inițiez noi proiecte în Gorj și să lucrez alături de autoritățile locale și de comunitate pentru a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a generațiilor viitoare”, a completat Adrian Zorlescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!