Connect with us

POLITICĂ

Cosmin Popescu, alături de agricultorii gorjeni

Postat acum

on

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, susține agricultura și își propune ca și în următorul mandat să se implice pentru a sprijini unul dintre potențialele motoare economice ale județului Gorj. În cei patru ani de mandat, producătorii agricoli au beneficiat de sprijin din partea Consiliului Județean, constând în: furnizarea documentelor suport pentru întocmirea aplicațiilor de finanțare în vederea accesării fondurilor europene destinate României, în domeniul agricol; facilitarea organizării unor acțiuni comune ale producătorilor agricoli și ale factorilor interesați în promovarea produselor agricole românești, prin întâlniri, mese rotunde și acțiuni în teren.

Propunerile candidatului PSD la Consiliul Județean Gorj, pentru următorii patru ani, pleacă de la premisa că media fermierilor care fac parte din asociații agricole, în Uniunea Europeană, este de 35 %, în timp ce în România, procentul de fermieri asociați este de 0,6 %. Astfel, înființarea asociațiilor agricole reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru creșterea productivității și dezvoltarea agriculturii. În acest context, Cosmin Popescu propune: sprijinirea constituirii structurilor asociative ale fermierilor, printre multiplele avantaje fiind accesarea mai ușoară a finanțărilor nerambursabile, reduceri în achiziția materialelor necesare lucrărilor agricole, facilitarea vânzării produselor în marile lanțuri de retail etc; sprijinirea unităților administrativ-teritoriale în vederea organizării de piețe mobile pentru desfacerea exclusivă a produselor agricole autohtone; realizarea unor campanii de informare a fermierilor în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile, în domeniile agricol, zootehnic și agroturism; încurajarea și sprijinirea producătorilor gorjeni pentru înscrierea produselor tradiționale ca mărci înregistrate.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro CUI mandatar financiar: 21200019

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Gorjean ales la șefia Autorității Electorale Permanente

Postat acum

on

Toni Greblă, susținut de PSD, UDMR și minorități naționale, a fost votat marți de plenul reunit al Parlamentului în funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru un mandat de opt ani.
Toni Greblă a primit 251 de voturi favorabile și 110 „contra”. Greblă a fost prefect și senator de Gorj și prefectul Capitalei.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Una dintre cele mai cunoscute gorjence a făcut pasul către politică

Postat acum

on

Una dintre cele mai cunoscute gorjence a făcut pasul către lumea politică. Mărioara Babu, din Novaci, s-a înscris în Partidul Ecologist din România. Băcița, care a primit Titlul Tezaur Uman Viu pentru promovarea tradițiilor culinare locale, la Stâna Ștefanu, de pe Transalpina, a devenit direct președinte al PER din Novaci.

Se va ocupa de coordonarea organizației locale și de atragerea de membri. Cel mai probabil, băcița va intra în competiția electorală la alegerile locale din 2024.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Încă un primar PNL trece la PSD

Postat acum

on

De către

Primarul din Arcani a trecut la PSD.”Îi urăm bun venit în echipa PSD Gorj domnului primar al localității Arcani, Aristică Daniel Coiculescu. Relația pe care atât eu cât și Cosmin Popescu o avem cu domnul primar este veche, bazată pe o bună colaborare. L-am susținut de fiecare dată când a avut nevoie, iar domnul primar Aristică Daniel Coiculescu știe că în PSD găsește oricând sprijin în promovarea proiectelor pe care le are pentru comunitatea din Arcani”, este mesajul lui Mihai Weber, de pe pagina de Facebook.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR