Connect with us

ULTIMA ORĂ

Controale anti COVID, lăsate cu amenzi. Peste 100 de gorjeni, sancționați

Postat acum

on

Poliţiştii gorjeni sunt în continuare la datorie pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus. Astfel, oamenii legii au desfășurat, acțiuni punctuale în vederea limitării răspândirii COVID-19, aplicând 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 37.000 lei. Totodată, oamenii legii au identificat 115 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și au aplicat sancțiuni în valoare de 15.000 lei.

Obiectivul principal al acțiunilor de verificare a fost reprezentat de urmărirea respectării de către persoane/operatorii economici a prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții, precum și pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație, fiind constatate nereguli și aplicate sancțiuni de aproximativ 21.000 lei
Având în vedere noile măsuri, activitățile polițiștilor urmăresc verificarea respectării prevederilor referitoare la portul măștii de protecție, respectarea interdicției de circulație, a programului de funcționare al operatorilor economici, restaurantelor, cafenelelor, precum și respectarea obligației persoanelor de a face dovada, în condițiile date, a dovezii de vaccinare sau trecere prin boală.
De curând a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, iar în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00—05:00, cu anumite excepții.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Accident cu victimă la Buduhala!

Postat acum

on

De către

Accident acum la Buduhala, anunță participanții la trafic. Un echipaj de poliție dirijează circulația, in timp ce o ambulanță se afla la fața locului.

Se pare că un pieton ar fi fost acroșat de un autoturism.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Plata taxelor și impozitelor, prin aplicație, la Mătăsari

Postat acum

on

De către

Începând cu data de 20.03.2023, Administrația Publică Locală a Comunei Mătăsari pune la dispoziția contribuabililor servicii de plată online a impozitelor și taxelor locale prin intermediul aplicației Avansis Mobile. Este un prim pas spre modernitate la primăria în care lucrurile bune au cam bătut pasul pe loc.

Această aplicație este compatibilă cu sistemele de operare Android și iOS și are ca scop facilitarea accesului cetățenilor din comuna Mătăsari la informațiile lor fiscale.

Utilizatorii vor putea accesa informații privind obligațiile de plată, starea documentelor depuse și vor primi notificări publice prin intermediul acestei aplicații. Procedura de conectare la Contul Fiscal se realizează prin CNP, adresă de e-mail și număr de telefon.

În plus, prin înregistrarea unui card bancar, contribuabilii vor putea achita în câteva secunde toate datoriile către bugetul local, inclusiv taxe, impozite, amenzi sau alte obligații de plată.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Cutremur puternic în Gorj!

Postat acum

on

Un cutremur puternic a avut loc în urmă cu puțin timp în Gorj. Seismul a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 15 kilometri, potrivit INFP. Elevii din câteva școli din Târgu Jiu au fost evacuați din sălile de clasă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR