Connect with us

ACTUALITATE

Constructori amendați de autoritățile din Peștișani. Amenzile vor fi MAJORATE

Postat acum

on

0 Shares

Pe raza comunei Pestișani se realizează investiții majore la rețeaua de canalizare și se modernizează rețeaua de apă potabilă. Autoritățile locale au verificat aceste lucrări și, în urma neregulilor depistate, au aplicat amenzi constructorilor.

De săptămâna viitoare, autoritățile locale vor majora amenzile pentru firmele care distrug drumurile în timpul lucrărilor de la 2.000 de lei la 10.000 de lei.

„Aici avem probleme cu constructorii care distrug infrastructura rutieră și nu respectă suficient cetățenii localității, în sensul în care le încurcă circulația pe drumurile comuale. Așa că, ieri am fost într-o verificare și ca urmare a acestui control, am aplicat două amenzi, la două firme care lucrau pe raza localității. Nu asigurau un flux normal la circulație și nu se respectau în primul rând pe ei, așa că, am dat două amenzi maxime de 2.000 de lei. De sâptămâna viitoare, urmează să ridicăm amenzile prin hotărăre de consiliu local la 10.000 de lei și dacă societățile care lucrează la aceste lucrări nu-și reglementează atitudinea, vor primi de acum încolo alte amenzi”, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

Investiția majoră care se desfășoară pe raza comunei Peștișani se află în administrația Aparegio.

„Este vorba despre un contract în care lucrările sunt realizate într-o perioadă de 60 de luni. Au început de circa un an de zile. E vorba de o rețea de 45 de km de canalizare și peste 70 de km de rețea de apă. Este o investiție majoră, dar fiind în administrația Aparegio trebuie să fie mai responsabili și să se înțeleagă că această firmă nu are contract cu primăria Peștișani, practic, primăria Peștișani este beneficiarul final al investiției, dar operatorul fiind Aparegio, au contract cu Aparegio. Ceea ce nu înseamnă că fac ce vor ei pe raza comunei. Am încercat să fim indulgenți, în ideea în care se face investiție, dar de acum încolo nu vor mai beneficia de niciun fel de clemență, pentru că e vorba de banii comunei și de cetățenii comunei. Deci cum v-am spus, de săptămâna viitoare voi ridica pragul amenzilor. Acum avem un prag maximal de 2.000 de lei, de săptămâna viitoare va fi de 10.000 de lei”, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Muzeu virtual, la Peștișani

Postat acum

on

De către

Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani au lansat  proiectul TEEN ART MUSEUM, o inițiativă ce aduce în prim-plan arta, oferind tinerilor oportunitatea de a-și exprima creativitatea și de a se implica activ în comunitate, prin crearea unui muzeu digital care are în prim plan viața și operele lui Constantin Brâncuși.

 

Proiectul TEEN ART MUSEUM își propune să ofere oportunități inovatoare de exprimare artistică tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani.

Tinerii vor fi protagoniștii proiectului, participând la ateliere de artă grafică și video digitală, unde vor învăța să-și dezvolte creativitatea și să-și exprime viziunea.
Obiectivele proiectului sunt multiple și includ: creșterea gradului de implicare în procesul de promovare a patrimoniului cultural; creșterea oportunităților de exprimare artistică prin intermediul artei digitale și noilor media; dobândirea competențelor specifice pentru crearea de conținut digital și media; activarea culturală și comunitară prin crearea unui muzeu digital, oferind un spațiu alternativ pentru cel puțin 300 de persoane din comunitatea Peștișani în lunile septembrie și octombrie 2024.


Activitățile proiectului includ ateliere de artă grafică și video digitală. TEEN ART MUSEUM va putea fi vizitat de copiii și tinerii din întreg județul și nu numai.
Muzeul digital creat în cadrul proiectului va cuprinde lucrări grafice și videoclipuri realizate de tineri sub îndrumarea specialiștilor, precum și conținut media proiectat pe ecranele muzeului și conținut pentru instrumentele VR. Dotarea precum și conținutul digital vor fi donate cu titlu gratuit Primăriei Peștișani, contribuind astfel la îmbogățirea patrimoniului cultural al comunității.
“TEEN ART MUSEUM este, de fapt, un spațiu în care tinerii devin creatori ai propriilor lor experiențe artistice și contribuie activ la dezvoltarea culturală și comunitară a localității lor”, au transmis reprezentanții Asociației Be Teen.
Proiectul este finanțat prin AFCN și implementat de Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Festivalul– concurs de muzică populară oltenească “Maria Apostol”, la Runcu

Postat acum

on

De către

Au început înscrierile pentru Festivalul – Concurs al Cântecului Popular Oltenesc „Maria Apostol”, ediția a XIII-a, de la Runcu.

Până pe data de 7 mai 2024, inclusiv, se pot înscrie tinerii interpreți din Oltenia cu vârsta între 7 și 35 de ani, câte 2 din fiecare județ, cu excepția Gorjului (din Gorj se pot înscrie mai mulți).
Vineri, 10 mai 2024, de la ora 16:00, la Runcu se va desfășura Festivalul – Concurs al Cântecului Popular Oltenesc „Maria Apostol”, ediția a XIII-a.

,,Concurenții sunt așteptați în data de 10 mai, ora 13:00, la Căminul Cultural din Runcu, unde se vor desfășura repetițiile cu orchestra.
Organizatorii acestui eveniment sunt:
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Consiliul Local şi Primăria Runcu, Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu
Relații suplimentare și înscrieri:
Emilia Drăgotoiu Nanu, referent de specialitate, în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – 0724589018
Adelin Logofetescu, Primăria comunei Runcu – 0765883011″ , au transmis organizatorii evenimentului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Locuitorii satului Cocoreni vor avea gaze naturale

Postat acum

on

De către

,,Ca urmare a demersurilor Primăriei Comunei Bâlteni, au fost obținute aprobările necesare și a fost semnat contractul de cofinanțare cu DISTRIGAZ SUD REȚELE S.R.L și ENGIE ROMÂNIA S.A., pentru introducere gaze în satul Cocoreni.
Urmează a fi intreprinse toate demersurile pentru obținerea aprobărilor necesare și pentru satele în care nu sunt gaze. Avem atât capacitatea cât și competența pentru acestea”, au transmis reprezentanții primăriei Bâlteni.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!