Connect with us

SOCIAL

Consilierul municipal Fiu a descoperit un topor celt, vechi de 3000 de ani

Postat acum

on

Claudiu Fiu, consilier municipal, a făcut o descoperire inedită pe raza municipiului Târgu Jiu.

„Sunt norocos, am găsit întâmplător un topor de tip „celt”. Piesa foarte rară este specifică Epocii Bronzului și are o vechime de minim 3.000 mii de ani. Maine voi merge să-l predau la Consiliul Județean Gorj. Orașul Targu Jiu are rădăcini adânci”, a transmis Claudiu Fiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

SOCIAL

Elev de la CNET Târgu Jiu, diagnosticat cu cancer osos! Are nevoie de ajutorul nostru

Postat acum

on

De către

Sărbătorile de Paște au venit cu vești triste pentru David Mărăcine, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu. În prag de vacanță a fost diagnosticat cu Sarcom Ewing, un cancer al osului, iar acum are nevoie de o operație foarte costisitoare si de un tratament postoperator pe care familia nu si-l permite. Are alături un om deosebit, mama lui adoptivă care îi oferă sprijin necondiționat. Putem să-l susținem și noi pe David sa revina la o viață normală donând orice sumă în contul :

IBAN: RO75INGB0000999911863631

Titular cont: Loredana Larisa Branzan

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Continuă să citeşti

SOCIAL

Nelu Pavel: Ziua Romilor nu înseamnă scandal, noi trebuia să fim organizatorii, nu primăria!

Postat acum

on

De către

Partida Romilor nu a fost implicată deloc în organizarea manifestării, din această după-amiază, de pe Insuliță. Nelu Pavel, liderul Partidei Romilor Gorj, consideră chiar că Primăria Târgu Jiu a preluat Ziua Romilor dintr-o încercare de politizare a manifestării.

Problema este că s-a pus o amprentă urâtă pe tot evenimentul, asta deoarece autoritățile se pregătesc de un scandal de amploare, lucru care ar păta sărbătoarea care nu va beneficia de niciun mesaj al reprezentanților acestei etnii din judetul Gorj.

,,M-am șocat că se cere intervenția jandarmilor de la Craiova. Se ia în calcul că va fi scandal la concertul cu Țancă Uraganul. Eu nu am nimic cu acest artist că este apreciat de tinerii noștrii dar când am auzit că jandarmii de la Gorj nu sunt suficiente pentru un concert care trebuie sa fie pașnic, că această manifestare nu se va bucura de implicarea noastră m-a dezamăgit. Noi am organizat anual Ziua Romilor cu sprijin din comunitate de la Ion Ministru, Potârcă și alții. Am arătat tradiții, port, meșteșuguri au dat diplome și am încercat să arătăm gagiilor că suntem oameni. Primăria trebuia să ne lase pe noi organizatori și să ne susțină, nu așa. Dar eu voi fi simplu spectator acolo și voi participa in alte localități sa transmit un mesaj de pace și bună înțelegere în comunitate în limba romani”, a declarat Nelu Pavel.

Primăria Târgu Jiu asigura organizarea acestei zile cu un concert la care capete de afiș sunt maneliștii Țancă Uraganul și Florin Mitroi.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Primul ajutor pentru victimele accidentului din Târgu Jiu, primit de la un polițist local!

Postat acum

on

De către

„Colegul nostru, Alin Popescu, polițist local în cadrul Serviciului Circulație Rutieră, este cel care, împreună cu un cetățean, au acordat primul ajutor victimelor cumplitului accident petrecut astăzi pe bulevardul Constantin Brâncuși. Alin se îndrepta către sediul Poliției Locale Târgu Jiu, pregătit să înceapă o nouă zi de muncă, nefericitul eveniment petrecându-se chiar sub ochii lui.Colegul nostru nu a ezitat nicio secundă în a acorda primele îngrijiri victimelor rănite, împreună cu un alt cetățean care fusese, la rândul lui, martor la cele întâmplate”, transmit reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

De altfel, două echipaje ale Poliției Locale Târgu Jiu, unul de rutieră și unul de ordine publică, aflate în apropiere, au ajuns la fața locului pentru a-l sprijini pe Alin și pentru a întreprinde măsurile specifice ce se impun în astfel de situații. La scurt timp, la fața locului au ajuns și echipajele medicale care au depus toate eforturile necesare pentru salvarea vieților celor două persoane accidentate. Din păcate, femeia n-a putut fi salvată, impactul fiind foarte puternic.

„Este o zi tristă pentru comunitate. O familie trăiește o adevărată tragedie, iar astfel de evenimente nu trebuie să se repete!Circulați cu prudență, respectați legislația în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, adoptați conduita preventivă‼️Viața are prioritate”, se mai arată în comunicatul Poliției Locale Târgu Jiu.

Cert este că tragedia petrecuta pe trecerea de pietoni de la Prefectura Gorj a bulversat comunitatea. Sunt numeroși cetățeni care se întreabă de ce autorul nu a fost reținut pentru faptele sale, știut fiind că era băut la volan.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR