Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Condamnați pentru evaziune fiscală, în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”! Au aruncat vibratoarele pe geam!

Postat acum

on

Tribunalul Gorj i-a condamnat, miercuri, pe soții Bianca și Mihai Feroiu, foști campioni la culturism, după mai bine de doi ani de judecată, pentru evaziune fiscală, în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”. Procurorii au probat că, în perioada 2009-2017, cei doi soți au încasat peste 250.000 de lei, din activitatea de videochat, sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale.

Cei doi au achitat prejudiciul, însă până vor plăti dobânzile și penalitățile de aproape 220.000 de lei vor rămâne cu sechestru pe bunuri.

În 2017, sportivii Mihai Feroiu și soția sa, Bianca Feroiu, medaliată la nivel național pentru culturism, au fost audiați, alături de alte opt persoane, într-un dosar de evaziune fiscală, ce viza mai multe saloane de înfrumusețare în care s-ar fi realizat activități de videochat.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în momentul perchezițiilor care au avut loc la acele saloane de înfrumusețare, membrii grupării ar fi încercat să scape de dovezi, aruncând pe geam două sacoșe pline cu vibratoare, jucării erotice și lubrifianți.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul desfăşoară activităţi de tip videochat, folosind username «Nemeth». (…) În ceea ce o privește pe inculpata F.B., s-a stabilit faptul că aceasta este soţia numitului F.M.G., deţine mai multe proprietăţi şi este o persoană cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip videochat“, se menționa în rechizitoriul procurorului, doi ani mai târziu, atunci când cei doi soți au fost trimiși în judecată.

Bianca Feroiu a fost condamnată, de judecătorii Tribunalului Gorj, la plata a 6.000 de lei amendă penală, iar soțul său, Mihai Feroiu, la plata a 4.500 de lei, amendă penală, după ce, ambii, au achitat prejudiciul, 177.000 de lei, respectiv 78.000 de lei, în timpul judecății. Cei doi trebuie să plătească dobânzi și penalități care totalizează circa 220.000 de lei, fiind instituită măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aparţinând acestora, până la concurenţa sumei acordate părţii civile (ANAF) cu titlu de daune materiale, după cum se precizează în dispozitivul instanței.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Gorjeni trimiși în judecată de către DNA! Vezi ce fapte au comis!

Postat acum

on

De către

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, la finele săptămânii trecute, sesizarea instanței de judecată, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi gorjeni, persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma autoratului și a complicității.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii anticorupție au reținut că, în aprilie 2014, unul dintre inculpați, beneficiar al proiectului „Fermă de semi-subzistență comuna Prigoria, județul Gorj”, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Gorj din cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (în prezent Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) un document fals întocmit de cel de-al doilea inculpat, ca document justificativ al îndeplinirii planului de afacerii corespunzător cererii de plată și a obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile în sumă de 13.413 lei.
Trebuie spus că, gorjeanul beneficiar al proiectului, a achitat integral prejudiciul reținut în sarcina sa, în cursul urmăririi penale.

”În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public,
– un an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, se arată în comunicatul DNA.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Gorj pe 30 iunie, iar cei doi gorjeni trimiși în judecată sunt Mihai Cotojman și Ion Bâzoc. Judecătorii vor decide cu privire la pedepsele aplicate și vor desființa înscrisurile falsificate.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Din șef de tură condamnat, simplu muncitor la SE Rovinari!

Postat acum

on

De către

Marius Turtoi a fost șef de tură la secția Chimică a SE Rovinari dar a fost retrogradat de superiori. Asta și pentru că anul trecut a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare și doi ani de încercare, pentru refuz de prelevare a probelor biologice. Acesta a fost prins băut la volan, în fața Muzeului Județean Gorj, iar șoferul a refuzat să îndeplinească procedura cerută de polițiști. Faptă s-a petrecut în 2019, în Târgu Jiu, dar autorul nu era la prima abatere.

Fostul șef, acum simplu muncitor in termocentrală, a dat CEO în judecată. Asta chiar la finalul lunii trecute.

Motivul retrogradării ar fi legat de comportamentul neadecvat al lui Turtoi la adresa unui salariat.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Berceanu de la USR a depus plângere la poliție pentru a opri funcționarea Carierei Roșia

Postat acum

on

De către

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, membru USR, a fost prezent astăzi la Cariera Roșia.

„Legea e una pentru toată lumea și trebuie aplicata. Tocmai am fost la Poliția Română și am depus plângere pentru fapte infracționale, încălcarea OUG 195/2005, art 98 privind funcționarea Carierei Roșia după suspendarea executorie a acordului de mediu de către Tribunalul București prin Hotărârea din 17.06.2022. Dragoş Popescu tocmai a sesizat Garda Naţională de Mediu si așteptăm participarea autorităților. Împreună cu d-na avocata Cătălina Radulescu”, a transmis acesta de la fata locului.

Demersul lui Berceanu a stârnit nenumărate opinii negative în mediul online.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR