Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Concurs trucat la SGA Gorj pentru fiul pesedistului Buduran, condamnat, în trecut, pentru evaziune fiscală!

Postat acum

on

Organigrama stufoasă a Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj suportă orice, chiar să devină supraponderală, dacă e vorba de clientela partidelor aflate la putere sau vreun sinecurist rămas fără job. Așa se face că la conducerea instituției s-au perindat, în ultimii doi ani, vreo patru directori, numiți pentru perioade scurte, cu susținere de la PNL sau de la PSD, însă și în eșaloanele următoare funcțiile s-au împărțit pe aceleași criterii: putere și influență. Cel mai recent exemplu este ocuparea postului de șef Birou Dispecerat, unde a concurat, singur pe loc, Iulian Bogdan Buduran, fiul Iulian Buduran, fost candidat la funcția de primar din partea PSD la Novaci, pensionat din poziția de șef formație Gilort a SGA Gorj.

Posturile la SGA Gorj sunt lăsate moștenire!

SGA Gorj a scos la concurs, la începutul lunii mai a.c., postul de șef Birou Dispecerat din cadrul instituției. Din momentul publicării concursului, atât la Gorj, dar și la structura superioară ABA Jiu, s-a știut că postul este ”preparat” pentru fiul lui Iulian Buduran, fost consilier local PNL la Novaci, apropiat al primarului Dumitru Leuștean, dar trecut, surprinzător, la PSD, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale din 2020. Buduran a fost șef formație Gilort în cadrul SGA Gorj și s-a pensionat, în urmă cu ceva vreme, însă în instituție a rămas soția sa, Aurora, care i-a luat locul în organigramă.

După afișarea rezultatului selecției de dosare, Buduran JR nu mai putea avea nicio emoție, fiind singurul pretendent pentru acel post, așa că, pe 2 iunie, era deja declarat ”admis”, după ce comisia de concurs l-a notat cu 96,33 la proba scrisă și cu 100 de puncte la interviu.

Buduran JR, noul șef Birou Dispecerat al SGA Gorj a activat și el, în urmă cu zece ani, în TSD Gorj, iar mai apoi s-a apucat de afaceri.

Societatea sa, Novatit Cons SRL, a derulat contracte cu ISPH pentru lucrări la microhidrocentralele de pe Gilort ale firmei lui Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Industriilor, însă în numai câțiva ani aceasta a intrat în faliment, după ce a intrat într-un circuit financiar fraudulos.

Firma a folosit facturi fictive, luate de la o societate din Strehaia, iar Iulian Bogdan Buduran a fost cercetat penal și, ulterior, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de 445.000 de lei. În final, Buduran s-a ales cu o pedeapsă de 2 ani și jumătate cu suspendarea executării după ce a achitat prejudiciul generat bugetului de stat.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Date false la recensământul din Gorj! Primăriile își protejează astfel angajații

Postat acum

on

De către

În mai multe localități din Gorj s-au oferit recenzorilor date false, interesul de a majora populația comunelor a fost unul gândit de primării. La un număr redus de populație, scad și posturile din UAT-uri. Funcționarii rămân pe posturi, cu un recensământ făcut din pix, iar salariile nu scad.

Șocant a fost când s-a făcut o comparație între cifrele de la recensământul din localitățile respective și datele de la Evidența Populației. O astfel de diferența s-a constatat în comuna Roșia de Amaradia.

„Am avut o populaţie de 3.628. Cu alunecările de teren s-au mai mutat la Cojani şi la Câmpu Mare. Scopul nostru era să avem tot peste 3.000, ca să rămânem localitate de gradul II. De asta ne-am luptat şi noi cu echipa primăriei şi cu recenzorii. Avem peste 3.100 şi asta înseamnă că rămânem comună de gradul II“, a menționat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

În comunele unde există astfel de probleme se vor face verificări anunță Direcția Județeană de Statistică.

Primele rezultate ale recensământului vor fi publicate în decembrie 2022, a anunțat luni INS.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Gorjeancă, fost ofițer de penitenciare, vedetă pe o platformă on-line destinată adulților!

Postat acum

on

De către

După ce a activat vreme de câțiva ani la Penitenciarul Tg-Jiu, o tânără gorjeancă a ajuns director al unui penitenciar în Dolj, însă a fost nevoită să se pensioneze, în urma unor scandaluri de răsunet. Ulterior, gorjeanca s-a apucat să facă sport în mod intensiv și-a mărit bustul și a devenit vedetă pe o platformă online pentru adulți.

Cu un nou aspect fizic, tânăra și-a deschis un cont pe platforma OnlyFans, cu numele „Sexy Brunette”, unde a început să posteze, contra cost, filmări și fotografii în care apare în ipostaze indecente, potrivit Gândul.ro.

„Sunt singura fată de pe OnlyFans care oferă posibilitatea tuturor abonaților să interacționeze cu mine. Tot ce fac, fac cu drag și implicare”, se prezintă „Sexy Brunette”.

Contactată de jurnaliștii publicației menționate, fostul ofițer de penitenciare a confirmat fapul că „Sexy Brunette” este contul ei, dar a menționat că a recurs la această metodă deoarece este bolnavă și are nevoie de bani, mai ales că este mama a patru copii.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Omu’ și locu’ la Primăria Bălești! Concursuri fără contracandidați, cu rezultat previzibil

Postat acum

on

De către

Trei posturi a scos la concurs de Primăria Bălești, toate pe perioada nedeterminată, la care s-au înscris exact trei candidați, câte unul pe fiecare post.

Evident că toți candidații și-au anonimizat numele, de parcă nici nu se cunoaște deja în comună ori în primărie cine va ocupa postul de asistent medical comunitar debutant, ori cine va lua postul de inspector la Serviciul Economic de la Taxe și Impozite Locale.

Se știe deja și cine va ocupa și postul de la Achiziții, deoarece în același stil s-au ocupat mai toate funcțiile scoase la concurs în primăria din Bălești. Rude, prieteni, apropiați, lipitori de afișe, aceasta este rețeta câștigătoare pentru o primărie al cărui primar blama, nu demult, practica identică a fostului primar Paicu. 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR