Connect with us

ANUNȚURI

Comunicat de presă Apa Regio

Postat acum

on

07.05.2020

Comunicat de presă

Aparegio Gorj este în continuare ținta atacurilor politice și prezintă un interes major pentru administrația municipală. Nu pentru justificarea activității operatorului ci doar pentru informarea cât mai corectă și veridică a cetățenilor din județul Gorj, societatea aduce în atenția populației informări punctuale.
1. Majorarea/scăderea tarifelor la apă și canalizare
Tarifele practicate pentru serviciile de apă și canalizare de către Aparegio Gorj au fost stabilite în urma Directivelor Europene, pe baza legislației în vigoare și conform Contractului de Delegare. Până în anul 2013 ,tarifele la apă și canal au fost stabilite conform Strategiei de Tarifare trecându-se la tariful unic, cu mențiunea că în perioada 2013-2019 tarifele la apă și canal au suferit modificări doar în urma variației TVA-ului. Potrivit ultimei situații transmise de ANRSC la data de 30.04.2020, Aparegio Gorj, ocupă penultima poziție din punct de vedere al tarifelor practicate.(vezi atașament)

2. Taxarea Apei Pluviale

Având în vedere că în municipiul Târgu- Jiu sistemul de canalizare este și mixt, o parte din apa pluvială(“apa de ploaie”) colectată de pe suprafețele construite/ neconstruite este transportată spre Stația de Epurare Târgu- Jiu și supusă procesului tehnologic de epurare, ceea ce presupune costuri materiale ridicate. Apa pluvială nu se taxează, ci serviciile de întreținere a rețelelor de canalizare pluvială.

3. Investiții

Aparegio Gorj este operatorul regional de apă și canalizare al cărui obiect principal de activitate este captarea, tratarea şi distribuţia apei (Cod CAEN 3600), colectarea şi tratarea apelor uzate (Cod CAEN 3700).Prin urmare:
A În programele pentru proiectele majore sectoriale beneficiind de cofinanțare din fonduri de coeziune, naționale și fonduri proprii între anii 2015 – 2020 au fost și sunt în desfășurare :

A1.Proiectul : ,, Îmbunătățirea procesului de tratare la stațiile de apă din localitățile componente Preajba și Polata – Municipiul Târgu- Jiu ,, executat și pus în funcțiune până la 30.06.2016 pentru un modul de tratare a amoniului pe amplasamentul existent la STA Preajba și un modul de tratare a amoniului pe amplasamentul existent la STA Polata – valoare 2.270.000 Euro fără TVA din care contributia APAREGIO rămasă după perioada de încheiere a programului – POS Economii ( 31.12.2015 ) este de peste 850.000 Euro .
A2.Proiectele din programul POIM Faza II :
1.,, Reabilitarea și Extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Târgu-Jiu –faza II –,, executat și pus în funcțiune până în anul 2017 pentru :
– 3,0 Km conducta noua de aducțiune de la sursa Runcu ;
-5,5 Km conducte noi și reabilitate pentru rețeaua de distribuție din municipiul Târgu- Jiu;
– 2,2 km conducte reabilitate pentru rețeaua de canalizare din municipiul Târgu – Jiu împreună cu 3 stații noi de repompare a apei uzate menajere – valoare 1.800.000 Euro fără TVA din care contribuția APAREGIO 480.000 Euro .
2.,, Lucrări la sursele de apă Târgu- Jiu rest de executat faza II –,, în desfășurare din anul 2017 până în anul 2023 ; valoare 1.500.000 Euro fără TVA
3. ,, Reabilitarea și extinderea Stației de Epurare Târgu- Jiu rest de executat faza II ,, în desfășurare din anul 2018 până în anul 2023 valoare ; 2.250.000 Euro fara TVA
A3.Programul POIM 2014 -2020 :
,, Asistența tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Gorj în perioada 2014 – 2020 ,, în desfășurare din anul 2017 până în anul 2022 – valoare 2.700.000 Euro fără TVA și contribuție curentă APAREGIO de peste 170.000 Euro fără TVA , prin care se accesează fonduri de investiții cofinanțate din fondul de coeziune și fonduri naționale în Proiectul Major ,, PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚUL GORJ ,, pentru aproximativ 200 milioane Euro fără TVA din care pentru municipiul Târgu- Jiu de aproximativ 96 milioane Euro fără TVA la care APAREGIO are fixată o contribuție de 6% ( aproximativ 5,7 milioane Euro fără TVA ) cu începere de la sfârșitul anului 2020 și începerea anului 2021, cu indicatori fizici în evaluare la finanțatori pentru :

Indicatori Sistem alimentare cu apa
UM
Cantitatea totala
Surse de apa noi/reabilitate
buc
2
Conducte de aductiune noi/reabilitate
Km
28
Statii de tratare/clorinare noi/reabilitate
buc
3
Rezervoare de inmagazinare noi/reabilitate
buc
2
Statii de pompare noi/reabilitare
buc
3
Extindere retea de distributie
Km
5,3
Reabilitare retea de distributie
Km
48
Indicator Sistem canalizare
UM
Cantitate totala
Reabilitare retea de canalizare
km
16,4
Extindere retea de canalizare
km
61,1
Statii de pompare apa uzata noi
unitati
13
Statii de pompare apa uzata reabilitate
unitati

Conducte de refulare apa uzata menajera – noi
km
6,4
Conducte de refulare reabilitare
km

Statii de epurare noi
buc

Statii de epurare retehnologizate si extinse
buc
1
Conducta evacuare apa epurata
km
0,815
Dispecerat zonal SCADA
buc
1
Dispecerat regional SCADA
buc
1
Echipamente si vehicole intretinere si curatiere canalizare
buc
9

B Din programul cu fonduri proprii în anul 2018 a fost desfășurat proiectul :
,, Stație de ridicare a presiunii apei în zona ANL- Narciselor – Târgu- Jiu , județul Gorj ,, executat și pus în funcțiune până la 04.10.2018 , pentru o stație modulară de ridicarea a presiunii apei împreună cu legăturile de integrare în rețeaua de distribuție amplasată în zona străzii Marin Preda din municipiul Târgu – Jiu – valoare 10.200 Euro fără TVA .

Compartiment Relații Publice,
Aparegio Gorj

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ANUNȚURI

Locuri de muncă în Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Societate autorizată din Târgu Jiu angajează tâmplari și finisori cu experiență în domeniul prelucrării lemnului. Se oferă salariu atractiv, cadru de munca adecvat și se punctează financiar experiența.

Relații la telefon: 0722.740407

Continuă să citeşti

ANUNȚURI

Postat acum

on

De către

Colectivul Secției Psihiatrie este alături de medic șef dr. Cîmpeanu Ana Maria, în greaua încercare prin care trece, odată cu trecerea în neființă a mamei sale, Dr. ȚIGĂREANU ANGELA.

Continuă să citeşti

ANUNȚURI

Postat acum

on

De către

Familia Cîmpeanu Nicolae și Ana Maria anunță, cu profund regret, trecerea în neființă a celei care a fost reputat medic cardiolog, mamă, soție, bunică – Dr. Țigăreanu Angela. Trupul neînsuflețit va fi depus la Capela Eden, iar înmormântarea ca avea loc sâmbătă, 23.04.2022, la ora 12:00, la Cimitirul Municipal Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR