Connect with us

ACTUALITATE

Complexul Oltenia, amendă uriașă pentru poluare

Postat acum

on

Amendă uriașă pentru Complexul Energetic Oltenia, din cauza poluării! Compania a fost sancționată cu 100.000 de lei, de Garda de Mediu Dolj, în urma unor controale efectuate în ultima lună. Echipele de control au descoperit fisuri în sistemul de etanșare, de la CET II Craiova. ”Comisarii au amendat CET II cu 100.000 lei şi au notificat Agenţia de Protecţie a Mediului pentru praful de cărbune care a acoperit mai multe străzi ale Municipiului Craiova. Ca urmare a prezenţei rafalelor de vânt, au avut loc în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022, spulberări de pe cazanele 1 şi 2, spulberări ce au generat depuneri de pulberi sedimentabile în zona apropiată Complexului Energetic – SE Craiova II”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediul Dolj. În comunicatul de presă emis, se precizează că au fost efectuate două verificări, de la începutul anului, care au descoperit că există breșe în sistemul de etanșare a cazanelor și canalelor de ardere. ”La finalizarea verificărilor făcute în teren, atât la punctul de lucru al SE CRAIOVA II, cât şi la adresele petenţilor, s-a constatat că blocurile energetice nr.1 şi 2, construcţii tip deschis, prezintă pori/fisuri la sistemul de etanşare al cazanelor şi al canalelor de gaze de ardere, existând depuneri de pulberi pe maşini, alei şi curţi. S-a consemnat faptul că cele sesizate de cetăţeni se adeveresc”, a mai transmis Garda de Mediu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primarul din Albeni, revocat de prefect, ținut în șah de instanță

Postat acum

on

De către

Primarul din Albeni, trimis în judecată pentru mită și revocat din funcție, încă este ținut ”agățat” de instituția publică, deoarece instanța nu a dat motivarea, care ar rezolva situația. Decizia de revocare a fost dată de Prefectura Gorj. Prefectul Iulian Popescu spune că legea a permis revocarea edilului Ionuț Stan, deoarece acesta nu a mai putut să desfășoare activitatea în istituție, din cauza restricțiilor puse de magistrați.
Încă nu există o hotărâre definitivă în acest caz, primarul putând contesta decizia, însă fără drept de recurs. Clarificarea situației de la Albeni trenează, deoarece instanța nu a dat încă motivarea în acest caz. Atribuțiile primarului Ionuț Stan au fost preluate de viceprimar.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Protest: Avocații din Baroul Gorj, cu banderole albe pe braț

Postat acum

on

De către

Instanțele din Gorj, paralizate, în această dimineață urmare a protestului avocaților din baroul județean. La instanțe se mai judecă doar urgențele, cauzele penale și ordonanțele președințiale.

„Nu suntem în prezența unui protest clasic, ci într-o campanie de conștientizare a rolului și importanței avocatului în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, o zi destinată la nivel național pentru mediatizarea problemelor cu care se confruntă avocatura, justițiabilii, și, implicit, întregul sistem judiciar. Această campanie debutează cu o zi de întrerupere a activității avocațiale in totalitatea formelor sale și pe întreg teritoriul țării, cu excepția cauzelor urgente privind anumite măsuri preventive s-au asiguratorii și orice alte cauze cu caracter de urgență, de natură a pune în pericol drepturi și libertăți fundamentale”, a precizat decanul Baroului Gorj, avocatul Constantin Groza.

Avocații prezenți la protestul de la Tribunalul Gorj au purtat peste robe, banderole albe pe brațe.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Criză de butelii

Postat acum

on

De către

Buteliile, cândva nelipsite din casa fiecărei familii, au ajuns la mare căutare. Gorjenii care încă folosesc acest tip de alimentare pentru aragaz au alergat, în ultimele zile, să caute un centru care încă mai are pe stoc. De la punctele din oraș, oamenii au fost direcționați către centrele din comune, în speranța că au noroc și găsesc acolo butelii. Problema a apărut în momentul în care stațiile GPL au refuzat să mai încarce recipientele goale, aduse de oameni, după tragedia de la Crevedia, care a fost urmată de controale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK