Connect with us

ACTUALITATE

Complexul Oltenia, amendă uriașă pentru poluare

Postat acum

on

Amendă uriașă pentru Complexul Energetic Oltenia, din cauza poluării! Compania a fost sancționată cu 100.000 de lei, de Garda de Mediu Dolj, în urma unor controale efectuate în ultima lună. Echipele de control au descoperit fisuri în sistemul de etanșare, de la CET II Craiova. ”Comisarii au amendat CET II cu 100.000 lei şi au notificat Agenţia de Protecţie a Mediului pentru praful de cărbune care a acoperit mai multe străzi ale Municipiului Craiova. Ca urmare a prezenţei rafalelor de vânt, au avut loc în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022, spulberări de pe cazanele 1 şi 2, spulberări ce au generat depuneri de pulberi sedimentabile în zona apropiată Complexului Energetic – SE Craiova II”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediul Dolj. În comunicatul de presă emis, se precizează că au fost efectuate două verificări, de la începutul anului, care au descoperit că există breșe în sistemul de etanșare a cazanelor și canalelor de ardere. ”La finalizarea verificărilor făcute în teren, atât la punctul de lucru al SE CRAIOVA II, cât şi la adresele petenţilor, s-a constatat că blocurile energetice nr.1 şi 2, construcţii tip deschis, prezintă pori/fisuri la sistemul de etanşare al cazanelor şi al canalelor de gaze de ardere, existând depuneri de pulberi pe maşini, alei şi curţi. S-a consemnat faptul că cele sesizate de cetăţeni se adeveresc”, a mai transmis Garda de Mediu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Tânăr din Scoarța, înecat în Dunăre

Postat acum

on

De către

La finalul acestei luni ar fi împlinit 33 de ani dar și-a pierdut viața în timp ce se afla în vacanță, la Dunăre. Este vorba despre Cristinel Vîrjan din Bobu, comuna Scoarța, ce a fost înghițit de apa într-o zonă în care erau mai multe persoane și propus sa soție care nu a mai putut face nimic pentru acesta. Bărbatul a fost scos din Dunăre în timp ce inima încă îi bătea dar a murit pe patul de spital, în Craiova, scurt timp mai târziu.

Cristinel Vârjan era căsătorit civil de mai puțin de doi ani de zile. Cei doi soți nu aveau copii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă din Drăguțești amendată de Gardă de Mediu

Postat acum

on

De către

O altă firma care desfășoară activitate autorizata de dezmembrări auto a încălcat legislația specifică în domeniu. Este vorba de o societate care desfășoară activitate pe raza localității Drăguțești. Pentru încălcarea legislației de mediu, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 17500 lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: Iresponsabilitate și vandalism, pompe stradale distruse

Postat acum

on

De către

„Iresponsabilitate și vandalism. Sunt cuvintele ce caracterizează comportamentul unor semeni, care, în ultimele zile, și-au bătut joc de munca unor oameni, de banii publici și de locuitorii din Târgu Jiu. Aceste pompe stradale, pe care le vedeți in imagini, doar ce fuseseră înlocuite sau recondiționate. Pentru ca cetățenii să aibă acces la surse de apă, în această perioadă caniculară, dar și pentru a stopa risipa de apă, am înlocuit vechile pompe, cu unele care rămân pornite atâta timp cât este ținută apăsată clapeta. Din păcate, munca și investiția au fost distruse”, transmite viceprimarul municipiului, Bogdan Bejinaru.

Fenomenul s-a repetat aproape în fiecare noapte, în ultima săptămână, iar aceste fapte nu pot rămâne nepedepsite, completează alesul local.

„Fac apel la Poliția Locală și la cea națională, să verifice modul în care au fost distruse pompele din municipiu și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Trebuie să conștientizăm că, fără responsabilitate, nu putem avea un oraș decent”, a completat vicele.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR