Connect with us

ACTUALITATE

CEO asigură UATAA cu 10.000 tone de cărbune, pentru 25 de zile de funcționare

Postat acum

on

CE Oltenia a răspuns solicitării primarului Cosmin Morega de a livra cărbunele necesar funcționării SC UATAA pentru o perioadă de aproximativ 25 de zile, timp în care actuala AGA desemnată de CL pentru uzină va trebui să facă toate demersurile pentru a numi o conducere stabilă și legală care sa semneze toate documentele de funcționare, salarizare, achiziție combustibil și de demarare a procedurii de achiziție a certificatelor de CO2. 

Pe lângă solicitarea făcută de edil pentru cărbune, acesta va mai vira in conturile SC UATAA, zilele următoare, încă 40 de miliarde de lei vechi, astfel, suma totală adusă către această societate depășește 100 mild.de lei vechi. Mai mult, uzină încasează zilnic pentru energia electrică vândută la liber între 50.000-70.000 de lei, și cu toate acestea fosta conducere nu a reușit să asigure cărbunele necesar funcționării societății în această perioadă, mai mult creând o panica cetățenilor pe rețele de socializare. Mai exact, s-a transmis că orașul va rămâne fără căldură.

De asemenea, managementul defectuos al societății din ultimul an a făcut imposibilă achiziționarea certificatelor de CO2 care vor trebui cumpărate acum, pentru acestea urmând a se va plăti și o amendă de 100 euro pe certificat, valoarea totală depășind milioane de euro.

De altfel, urmare a dezastrului creat, foștii membrii din stafful SC UATAA refuză să își mai asume conducerea, iar liberalii, crezând că uzina a ajuns în prăpastie, au dat ordin ca niciun consilier PNL sa nu fie membru în AGA, CA sau director al uzinei.

După cum se vede, liberalii vor să lase uzina în voia sorții ori sa arunce responsabilitatea ei în cârcă actualei administrații. Primarul a făcut publice aceste nemulțumiri vizavi de fosta conducere transmițând liberalilor că nu pot ei cheltui câți bani a oferit primăria către uzină.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Și-a distrus singur mașina, la Țicleni

Postat acum

on

De către

Un incident rutier în care a fost implicat un singur autoturism a avut loc, astăzi, pe raza localității Țicleni. Accidentul a fost fără victime, anunță IPJ Gorj, și doar cu pagube materiale pentru șoferul care se face vinovat de producerea acestuia. Evenimentul este considerat tamponare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A furat de la biserică

Postat acum

on

De către

Un craiovean a fost reținut, fiind acuzat că a furat dintr-o biserică. Tânărul a ajuns în arestul poliției, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au fost sesizați că, în noaptea de 16/17 mai, persoane necunoscute au sustras componente ale sistemului de supraveghere video din incinta unui lăcaș de cult din cartierul Romanești, din municipiul Craiova, fiind creat un prejudiciu de 1.500 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanei vătămate, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Horațiu Mălăele și Nicu Alifantis, la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Două nume mari ale dramaturgiei și muzicii sunt, azi, la Târgu Jiu. Horațiu Mălăele va urca pe scena Teatrului, în spectacolul „Tache, Ianche și Cadar”, al Teatrului Bulandra.

După piesa de teatru, urmează un concert Nicu Alifantis. Ambii au participat, azi la prânz, la o lansare de carte a lui Mălăele, actorul originar din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR