Connect with us

ACTUALITATE

CEO asigură UATAA cu 10.000 tone de cărbune, pentru 25 de zile de funcționare

Postat acum

on

CE Oltenia a răspuns solicitării primarului Cosmin Morega de a livra cărbunele necesar funcționării SC UATAA pentru o perioadă de aproximativ 25 de zile, timp în care actuala AGA desemnată de CL pentru uzină va trebui să facă toate demersurile pentru a numi o conducere stabilă și legală care sa semneze toate documentele de funcționare, salarizare, achiziție combustibil și de demarare a procedurii de achiziție a certificatelor de CO2. 

Pe lângă solicitarea făcută de edil pentru cărbune, acesta va mai vira in conturile SC UATAA, zilele următoare, încă 40 de miliarde de lei vechi, astfel, suma totală adusă către această societate depășește 100 mild.de lei vechi. Mai mult, uzină încasează zilnic pentru energia electrică vândută la liber între 50.000-70.000 de lei, și cu toate acestea fosta conducere nu a reușit să asigure cărbunele necesar funcționării societății în această perioadă, mai mult creând o panica cetățenilor pe rețele de socializare. Mai exact, s-a transmis că orașul va rămâne fără căldură.

De asemenea, managementul defectuos al societății din ultimul an a făcut imposibilă achiziționarea certificatelor de CO2 care vor trebui cumpărate acum, pentru acestea urmând a se va plăti și o amendă de 100 euro pe certificat, valoarea totală depășind milioane de euro.

De altfel, urmare a dezastrului creat, foștii membrii din stafful SC UATAA refuză să își mai asume conducerea, iar liberalii, crezând că uzina a ajuns în prăpastie, au dat ordin ca niciun consilier PNL sa nu fie membru în AGA, CA sau director al uzinei.

După cum se vede, liberalii vor să lase uzina în voia sorții ori sa arunce responsabilitatea ei în cârcă actualei administrații. Primarul a făcut publice aceste nemulțumiri vizavi de fosta conducere transmițând liberalilor că nu pot ei cheltui câți bani a oferit primăria către uzină.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Sol poluat in Gorj, amendă de 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Un nou control al Gărzii de Mediu, la operatorii care exploatează resursele de hidrocarburi din subsolul terenului din județul Gorj, a adus în prim plan alte neconformități în desfășurarea activității. Pentru poluarea solului, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o altă sancțiune contravențională în valoare de 50 000 lei și au stabilit măsuri imediate de ecologizare a terenului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Campioana la canotaj, Denisa Tâlvescu, semnează pictura ce i-a fost dedicată, pe un autobuz

Postat acum

on

De către

Campioana la canotaj, Denisa Tâlvescu, este prezentă în centrul municipiului Târgu Jiu, unde semnează o pictură cu propriul nume, realizată pe unul dintre autobuzele de transport în comun din oraș. Pictura a fost realizată în cadrul festivalului StradArt, de Sergiu Georgian Mazerschi.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Accident la tractoraș, în Rovinari! O mașină de taxi implicată

Postat acum

on

De către

Încă un accident a avut loc în această seară, în Gorj, de data asta la Rovinari. Două autoturisme s-au ciocnit la tractoraș, chiar la intrare in Rovinari, o zonă cunoscută pentru astfel de evenimente rutiere pe motiv de nerespectare a priorității. Un taxi a fost destul de sifonat. Nu sunt victime, potrivit martorilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR