COMUNITATE
Centrală termică din Târgu Jiu, transformată în centru de comandă Infotrafic!

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat, astăzi, demararea lucrărilor pentru proiectul Infotrafic, cu o valoare de 9 milioane de euro, în prezent fiind construit centrul de comandă. Asta, într-o fostă centrală termică din zona 23 August a oraşului.
„Au început lucrările pentru Infotrafic – unul dintre cele mai importante proiecte cu finanţare europeană şi a cărui valoare este de aproximativ 9 milioane de euro. În acest moment, se lucrează la centrul de comandă, amenajat într-o fostă centrală termică din zona 23 August”, a scris edilul, pe Facebook.
Proiectul prevede un centru de management (comandă şi control), cu arhitectura proprie complexă, bazat pe o platformă de comunicaţii de mare viteză, de ultima generaţie (tip IP) şi o structură de servere care asigură puterea de procesare necesară; un sistem de prioritizare a transportului public (principala funcţie a sistemului va asigura preluarea informaţiilor din teren referitoare la vehiculele de transport în comun şi corespondenţa acestora cu orarul de circulaţie, asigurând resincronizarea diagramelor de semaforizare în funcţie de necesar); un sistem de informare a călătorilor (va funcţiona atât la nivelul vehiculelor şi staţiilor, cât şi în mediul online, prin aplicaţia mobilă pentru informarea călătorilor); un sistem de monitorizare video pentru creşterea siguranţei; un sistem eTicketing (modulul pentru vânzarea on-line a titlurilor de călătorie va oferi călătorilor atât serviciul de achiziţionare prin Internet a titlurilor de transport cu reîncărcarea ulterioară a cardurilor, cât şi o serie de funcţionalităţi avansate destinate confortului călătorilor în managementul utilizării serviciilor de transport public) şi 47 de staţii echipate cu panouri de informare privind timpul de aşteptare şi liniile disponibile în staţia respectivă, precum şi cameră video de supraveghere cu rol de creştere a siguranţei călătorilor şi echipamentelor din staţie (în staţiile de călători cu aflux mare – 8 staţii – vor fi instalate automate de vânzare titluri de călătorie).
COMUNITATE
Un sindicat din minerit îi apără în instanță și pe pensionarii polițiști și militari

Una din organizațiile sindicale din minerit a decis să îi apere în instanță și pe pensionarii din poliție și armată. Federația Națională a Muncii, condusă de Constantin Crețan, face aceste demersuri, ca urmare a afilierii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Federația Națională a Muncii are membri din minerit, energie, prestatori, pensionari, polițiști, cadre militare, expropriați.
COMUNITATE
Câți câini din Târgu Jiu au fost adoptați

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, susține că o mare parte a câinilor fără stăpân ridicați de pe străzile din oraș au ajuns la diferite familii. Bogdan Bejinaru a precizat că, în urma delegării serviciului, 284 de câini au fost capturați de pe străzile municipiului Târgu Jiu, 94 dintre aceștia se află în padoc, iar 190 au fost adoptați.
„Delegarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân a fost intens criticată de cei care văd și gândesc doar răul acestui oraș. Am acționat cum am crezut că e mai bine pentru siguranța cetățenilor și a copiilor, pentru creșterea calității vieții în Târgu Jiu, conștienți fiind de faptul că problema câinilor fără stăpân nu era bine gestionată. Avem și primele rezultate: 284 de câini au fost capturați de pe străzile municipiului Târgu Jiu, 94 dintre aceștia se află în padoc, iar 190 au fost adoptați. Îmbucurător este că, având în vedere numărul mare de adopții, în această perioadă, nu a avut loc NICI O EUTANASIERE! Suntem datori să vă oferim un climat de viață sigur și sănătos, așa că detractorii de serviciu, ascunși sub masca așa zișilor iubitori de animale, pot să ne critice în continuare. Problema câinilor fără stăpân nu este nici pe departe rezolvată, dar primele rezultate arată că poate fi soluționată.”, conform viceprimarului din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.
COMUNITATE
Marcel Romanescu se poate întoarce la UCB

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se poate întoarce la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Edilul, care a activat anterior ca profesor la UCB, primise o serie de interdicții, ca urmare a unui conflict cu fosta conducere. Consiliul de Etică și Management Universitar a desființat hotărârile Senatului Universității „Constantin Brâncuși”.
„Consiliul de Etică și Management Universitar mi-a dat dreptate și desființează hotărârile Senatului Universității „Constantin Brâncuși”, dictate, practic, de fosta conducere.
Am fost supus unui linșaj public, pe perioada ultimilor 3 ani, de către fosta conducere a UCB. După ce, într-o primă etapă, Comisia de Etică a emis o soluție ce mi-a fost favorabilă, aceasta a fost schimbată de către Senatul Universității, urmând o serie de decizii ilegale.
Am sesizat aceste aspecte Consiliului de Etică și Management Universitar din cadrul Ministerului Educației care a hotărât desființarea hotărârilor emise cu încălcarea legii.
Le-am vorbit colegilor mei de la UCB despre nevoia de a rămâne uniți pentru dezvoltarea universității de la Târgu Jiu. Instituțiile de învățământ superior sunt într-o concurență acerbă careia nu-i putem face față dacă suntem dezbinați. Trebuie sa lăsăm deoparte disensiunile dintre noi și să lucram împreună pentru ca Universitatea „Constantin Brâncuși” să devină una dintre cele mai puternice din țară.”, conform lui Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu și profesor la UCB.