Connect with us

ACTUALITATE

Cele mai vechi stadioane din Marea Britanie

Postat acum

on

0 Shares

Vizualizări

Cele mai vechi stadioane din Marea Britanie

 

 

 

Sportul, traditia si istoria se imbina excelent in Marea Britanie, acolo unde fotbalul este la loc de mare cinste. Dar lucrurile sunt cu atat mai fascinante cu cat Marea Britanie inca mai are deschise arene inaugurate in urma cu peste un secol.

In acest articol iti prezint cele mai vechi arene sportive din Marea Britanie si cred ca datele de inaugurare a unor arene te vor lasa putin surprins.

1. The Racecourse Ground, Wrexham (construit in 1801)

Desi initial a fost proiectata ca o arena pentru curse de cai, The Racecourse Ground din Wrexham este unul dintre cele mai vechi stadioane de fotbal. Aici insa se mai desfasoara uneori si evenimente sportive din alte discipline.

De fapt, aici in Wrexham nu s-a jucat fotbal pana in anul 1864. Cu toate acestea, in cei peste 200 de ani de cand exista, stadionul si-a pastrat farmecul si sarmul.

Tara Galilor inca mai foloseste ocazional acest stadion pentru a gazdui meciuri de fotbal internationale, meciuri pe care poti paria acum si online, profitand chiar si de promotia fara depunere de la MozzartBet.

Interesant este ca The Racecourse Ground din Wrexham este considerata cea mai veche arena din lume care poate gazdui inca meciuri de fotbal de nivel international, fiind respectate toate standardele impuse de FIFA.

2. Bramal Lane, Sheffield (construit in 1855)

Exista putine stadioane de fotbal din Marea Britanie care ofera spectatorilor sentimentul pe care il au cei care pasesc pe Bramal Lane.

Desi din 1855 si pana in prezent a fost supus unor proiecte de extindere si modernizare, pastreaza in continuare acel aspect de clasic. Caminul echipei Sheffield United este mereu plin de suporteri pasionati care canta imnul echipei de suflet.

Este unul dintre stadioanele care detin recorduri cu adevarat impresionante. Spre exemplu este doar a doua arena din Regatul Unit care a gazduit un meci al Angliei de fotbal, rugby si cricket, adica 3 sporturi diferite.

3. Field Mill, Mansfield (construit in 1861)

Initial, Field Mill a fost construita langa una dintre marile mori din Mansfield. A devenit rapid un stadion care a atras atentia publicului pentru ca a gazduit primul meci de fotbal in 1861.

Arena este foarte populara in nordul Nottinghamshire-ului, mai ales pentru ca aici sunt foarte multi pasionati de fotbal.

A devenit incredibil de popular in urma unui eveniment care s-a viralizat rapid. La un moment dat a fost gazduit aici un concert muzical ilegal, unde au participat cu 10.000 de oameni peste capacitatea maxima a stadionului.

Incepand de atunci, autoritatile locale au emis un act prin care interzic folosirea Field Mill pentru orice alt fel de eveniment in afara de evenimente sportive, cel putin pana in anul 2032.

4. Tannadice Park, Dundee (construit in 1870)

Cel mai vechi stadion sportiv din Scotia este Tannadice Park, situat in Dundee, construit destul de greu si inaugurat cu fast in 1870.

De fapt, arena a fost construita intr-un oras care era abia la inceput de dezvoltare urbana, ca o exprimare a Revolutiei Industriale.

De-a lungul timpului a fost nevoie de proiecte de extindere a capacitatii si s-au mai adaugat 30.000 de scaune in tribune.

Cu toate acestea, s-a incercat si s-a reusit pastrarea acelei atmosfere vibrante si clasice a arenei, atmosfera pe care scotienii o resimt in continuare la meciurile echipei favorite.

5. Stamford Bridge, Londra (construit in 1877)

Probabil ca ai auzit deja de Stamford Bridge, arena celebra care gazduieste meciurile echipei Chelsea Londra.

Initial arena a fost proiectata in forma ovala, pentru a gazdui atat meciuri de fotbal cat si curse de atletism.

Sosirea clubului de fotbal Chelsea aici in anul 1905 a facut ca stadionul sa necesite rapid cateva extinderi pentru a raspunde solicitarii tot mai mari de bilete.

Pe masura ce echipa londoneza de fotbal a devenit un gigant al acestui sport si s-au investit sume tot mai mari in club, au fost nevoie de proiecte mari de investitii si in stadion.

Prima expansiune majora a fost in anii 1990 cand s-a marit capacitatea la 42.500 de locuri, iar in 2020 arena a fost marita la o capacitate de 60.000 de locuri.

6. Rodney Parade, Newport (construit in 1877)

Este unul dintre cele mai vechi stadioane multidisciplinare nu doar din Marea Britanie ci din intreaga Europa, deoarece gazduieste atat partide de fotbal, cat si meciuri de rugby, cricket, squash etc.

Rodney Parade din Newport este casa pentru echipa de fotbal locala dar si pentru echipa de rugby care activeaza in circuitul Rugby Union si se bucura de o baza de fani extrem de activa.

Desi nu este neaparat un stadion mare, are totusi un aspect destul de impozant si, de-a lungul timpului, a gazduit meciuri memorabile care cu siguranta au ramas in amintirea fanilor.

0 Shares
Publicitate

ACTUALITATE

Sărbătoare și voie bună, în acest weekend, la Ciuperceni

Postat acum

on

Vizualizări

Comuna Ciuperceni se pregătește de sărbătoare! În perioada 27–29 iunie, are loc prima ediție a evenimentului ,,Zilele Comunei Ciuperceni”.

Manifestarea va debuta vineri, 27 iunie, cu un spectacol al cărui cap de afiș va fi Niculina Stoican, acompaniată de orchestra Ansamblului “Maria Lătărețu”. Pe scenă vor urca și soliștii angajați și colaboratori ai Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. În cea de-a doua seară, Ansamblu Profesionist Doina Gorjului va aduce în fața publicului cei mai apreciați soliști ai Gorjului: Roberta Crintea, Victorița Lăcătușu, Ileana Lăceanu, Ion Drăgan, Georgiana Bîrsac, Adriana Soreanu, Andra Matei și Claudia Torop.

Duminică, în ultima zi, se va desfășura Festivalul Concurs de Folclor din Ciuperceni ,,Plai de cântec și de dor“, ediția a XV-a, organizat în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. De anul acesta, festivalul va capătă altă formă, prin prisma premiilor mult mai atractive. Se va oferi un premiu special – Trofeul Festivalului – care va fi acordat celui mai talentat concurent, în memoria Suzana Tatiana Cupă.

Legenda vie a muzicii tradiționale românești, Grigore Leșe, va fi prezent în cadrul festivalului nostru, în calitate de președinte de juriu. Tot în acest cadru vor fi aniversate și premiate cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sânzienele, ziua în care florile prind glas și cerurile se deschid

Postat acum

on

Vizualizări

Data de 24 iunie este marcată în calendarul popular ca fiind ziua de Sânziene sau Drăgaica, asociată sărbătorii creştine a Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Este ziua în care, în fiecare an, români sărbătoresc Sânzienele, cunoscută în popor că fiind o sărbătoare a Soarelui, a iubirii şi a fertilităţii.

Sânzienele îşi au originea într-un străvechi cult solar, potrivit site-ului crestinortodox.ro. Conform credinţei populare, în noaptea de 23 spre 24 iunie, cerurile se deschid, iar Sânzienele sau Drăgaicele, personaje mitice nocturne, apar în cete, de obicei în număr impar, cântă şi dansează pe câmpuri, această sărbătoare fiind a Soarelui, a poftei de viaţă, a dragostei şi a fertilităţii. De asemenea, se mai spune că, tinerele singure care şi-au pus flori de sânziene sub pernă își visează ursitul.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!