Connect with us

Uncategorized

Cei doi salariați ai CJ Gorj, puși sub control judiciar

Postat acum

on

Control judiciar pentru 60 de zile. Asta au decis judecătorii Tribunalului Gorj pentru cei doi salariați ai Consiliului Județean Gorj reținuți joi după amiază pentru 24 de ore în dosarul YDAIL 2.

Cristian Mihăilescu si Mihai Tomoiu din municipiul Târgu Jiu, în vârstă de 48, respectiv 54 de ani, au fost reţinuţi joi de poliţişti, fiind acuzaţi de complicitate la obţinere ilegală de fonduri publice într-un dosar privind contracte de deszăpezire a drumurilor judeţene în care trei oameni de afaceri din judeţ au fost reţinuţi la sfârşitul lunii martie. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal, au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă doi bărbaţi, de 48 şi 54 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de complicitate la obţinere ilegală de fonduri publice.”Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în calitatea de membri în comisia de atribuire a lucrărilor şi serviciilor de reparare şi întreţinere drumuri judeţene, ar fi favorizat trei agenţi economici, constituiţi într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini şi prin prezentarea unei situaţii fictive privind existenţa utilajelor de deszăpezire în teren. Prin înlesnirea şi ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de aşteptare, pentru lucrări de deszăpezire”, au precizat reprezentanţii IPJ Gorj.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Accident în fața Primăriei Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Un accident s-a petrecut în urmă cu puțin timp, în fața Primăriei Târgu Jiu. Poliția se află la locul impactului, pentru a stabili cum s-a petrecut incidentul. Revenim cu detalii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Condițiile minerilor, pentru ordonanța așteptată de la Guvern

Postat acum

on

De către

Protestatarii din Complexul Oltenia nu renunță la revendicărilor care îi țin în stradă. Liderii minerilor cer viitorului guvern emiterea unei ordonanțe de urgență, care să corecteze legea reducerii vârstei de pensionare. „Cerem să fie respectat spiritul pentru care a fost cerută, creată și adoptată legea 197/2021, iar o eventuală OUG de completare, clarificare a acestei legi, să țină cont de cele patru principii la care noi ținem foarte mult! Respectiv reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor care au împlinit cel puțin 52 de ani varsta și care au lucrat 25 de ani în activitățile menționate în lege, cu o vechime în muncă (contributivitate) de 30 de ani, iar punctajul de calcul pentru stagiul complet de cotizare, să fie 25 de ani”, sunt cerințele minerilor și energeticienilor.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Cere un ministru de la Gorj

Postat acum

on

De către

Liberalii gorjeni riscă să piardă avantajul obținut în timpul mandatului lui Florin Cîțu, când au avut un ministru și mai mulți secretari de stat. Marcel Romanescu speră ca unul dintre membrii de la Gorj să obțină un post în noul guvern, considerând că asta ar aduce un beneficiu pentru autoritățile locale.

Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, este vehiculat pentru un nou post, însă susținerea liberalului gorjean nu este sigură.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR