DEZVĂLUIRI LOCALE
Ce a primit un gorjean în colet, după ce a comandat o Mystery Box de Lux
Un târgujian a comandat de pe internet o cutie misterioasă pentru care a achitat 90 de lei. În reclama care l-a făcut să comande o Mystery Box era relatat că aceste cutii pot conține telefoane de ultimă generație, electronice și electrocasnice sofisticate.
Mare i-a fost mirarea când tânărul a primit un colet mic acasă, livrat de o firmă din Oradea. În coletul pe care scria Mystery Box de Lux( în traducere Cutie Misterioasă de Lux) a găsit însă o ceașcă spartă, ambalată într-o cutie. Practic ceșcuța nu avea nici măcar toarta. A considerat că totul a fost o înșelătorie și a încercat să returneze produsul dar nu a mai avut cui.
DEZVĂLUIRI LOCALE
După patru ani de proces: Contraexpertiză decisă de instanță pentru terenul lui Florin Sărăcin!
Litigiul pentru terenul de 2900 de mp, situat în Târgu Jiu, pe Aleea Sfântul Dumitru, la Nr. 27, aparținând lui Florin Sărăcin, proprietate ciuntită de ambii vecini, familia Budulan Ovidiu și Diculescu Constantin, continuă de patru ani, pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu. De data acesta, instanța de fond a decis, la ultimul termen, o contraexpertiză făcută la această proprietate de către trei experți(Popescu Ruxanda-Daniela, Nanu Marian și Gavrilă Marian), care trebuie prezentată judecătorului la termenul din 12 noiembrie.
Trebuie menționat că terenul a mai fost expertizat de doi experți, în 2020, dar fiecare a avut o altă variantă prezentată instanței, lucru a bulversat judecătorul și a prelungit termenele din proces( expertul Ion Toaxen prezentând expertiza abia după trei ani de la măsurători).
Expertiza decisă de instanță se va realiza la proprietatea Sărăcin pe data de 9 noiembrie, instanța cerând ca experții să țină cont de titlurile de proprietate, fapt care va atrage după sine, amânarea procesului pentru anul 2025.
Trebuie menționat că Florin Sărăcin deține un titlu de proprietate pentru terenul în litigiu din anul 1997. Vecinii proprietarului nu au titluri pe întregile suprafețe deținute în vecinătatea proprietății Sărăcin.
Reamintim că proprietatea de 2900 de mp a fost ciuntită de vecini încât acum proprietarul mai deține doar 1200 de mp. La strada, proprietatea are în titlu 25 de mp, dar acum sunt 13,5 mp, iar în spatele terenului, Sărăcin mai are doar 2,5 mp din 7 mp lățime care există trecuți în titlul de proprietate dat și în procesul verbal-schițe.
„Sper că, de această dată, experții stabiliți de instanța să realizeze la timp măsurătorile dar și raportul pe care îl vor înainta Judecătoriei Târgu Jiu. Am avut o experiență neplăcută cu expertul Toaxen care a eliberat un astfel de raport la trei ani de la realizarea lui, la somația instanței, raport care nici macar nu arată situația reală din teren. Micșorarea proprietății mele este vizibilă cu ochiul liber iar vecinii motivează că au cumpărat proprietățile vecine cu această problemă adică cu terenul meu afectat. Am încredere în justiție deoarece după patru ani de zile cercetarea judecătorească nu s-a încheiat iar dosarul meu este inca pe masa instanței”, a declarat Florin Sărăcin, proprietarul terenul îngustat de proprietățile vecine.
Vecinii familiei Sărăcin sunt familia fostei directoare de la Taxe și Impozite Târgu Jiu, Mariana Budulan, și cea a fostei directoare a Casei de Pensii Gorj, Diculescu Dana.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Mirii din Bengești, acuzați că au dat o țeapă de câteva mii de lei unei firme de evenimente!
Organizarea cununiei religioase și a petrecerii de nuntă, în toamna acestui an, a determinat doi soți din Bengești să apeleze la o firmă de evenimente. Au încheiat cu aceasta un contract pentru un pachet complet de servicii pentru care trebuiau să achite firmei 7400 de lei. Deși nu au plătit decât un avans și după eveniment numai 1700 de lei din valoarea contractului, mirii au comandat, în plus, servicii premium pentru albumele foto, realizate conform înțelegerii, și au refuzat să plătească restul sumei. Diferența neachitată este astfel de 4700 lei.
Firma păgubită a somat, în scris, beneficiarii să respecte contractul, în caz contrar se va adresa instanței de judecată, fapt care va avea loc în următoarele 15 zile, conform legii.
Situația este cu atât mai neplăcută cu cât unul dintre soți este polițist în cadrul IPJ Gorj, mai exact, la unitatea din Novaci.
Firma de evenimente susține că nu va renunța la recuperarea pagubei, motivând că este pentru prima data, de la înființare, când se află într-o astfel de situație. Societatea are cheltuieli și este obligată să achite la rândul ei o parte din contravaloarea serviciilor prestate.
Situația este una cu totul șocantă ținând cont de faptul că mirii și-au primit nunta integral în mai puțin de 15 zile. Mirii au inventat tot felul de motive, care mai de care mai penibile pentru a se sustrage de la obligațiile contractuale. Mireasa chiar a invocat că oglinda magică ( cabină foto) nu a stat toată seara, deși chiar ea le specificase programul.
Albumele foto au fost gata în mai puțin de 15 zile de la finalizarea evenimentului.
Profitând de funcția deținută de mire au încercat să nu mai plătească nici un serviciu, deși firma respectivă le-a spus să plătească doar serviciile de care au beneficiat.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Tandem: DIICOT și DNA propun arestarea a 20 de inculpați! Printre ei, nepoții, cumnații și patru veri ai lui Nelu Pavel
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Oradea dar și procurorii DNA, au solicitat, astăzi, Tribunalului Bihor arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a unui număr de 20 de inculpaţi, dintre care 11 se sustrag urmăririi penale, traficanţi ilegali de droguri de risc.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii acestei instituţii au efectuat joi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, un număr de 41 de percheziţii domiciliare, în judeţele Bihor, Satu-Mare, Vâlcea, Gorj, Iaşi şi municipiul Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, fără drept şi scoaterea din ţară de droguri de risc, fără drept.
Simultan cu acţiunea DIICOT-Serviciul Teritorial Oradea, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat cu sprijinul EUROJUST şi EUROPOL, între autorităţile judiciare din România (DIICOT), Estonia, Serbia şi Finlanda, pe teritoriile ultimelor două state, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, pentru identificarea tuturor membrilor grupării şi destructurarea întregii reţele (surse, organizatori, transportatori şi distribuitori).
În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2023-2024, membrii grupurilor infracţionale au achiziţionat, transportat şi depozitat pe teritoriul României, comprimate de ksalol, rivotril şi bensedin, medicamente supuse controlului medical, care se administrează cu titlu de tratament numai în baza unei prescripţii medicale.
Acestea au în compoziţie, ca substanţe active, alprazolam, clonazepam şi diazepam care fac parte din categoria drogurilor de risc.
Comprimatele erau reambalate, în vederea unei mai bune disimulări şi transportate pe cale rutieră în Finlanda şi Norvegia, unde erau comercializate la nivel stradal şi en-gros de către propriile reţele de distribuitori, obţinându-se astfel venituri considerabile.
Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că respectivele comprimate proveneau de la o fabrică de produse farmaceutice din Belgrad şi erau comercializate către societăţi cu obiect de activitate în domeniul farmaceutic, deţinătoare de licenţe în acest sens.
Ulterior, erau vândute altor societăţi subcontractate din Serbia, unele dintre acestea fiind controlate de către reţele de criminalitate organizată, care, prin diferite modalităţi, le-au deturnat circuitul legal, pentru a le comercializa pe piaţa neagră sau către alte grupări infracţionale din Serbia, România sau state din Europa de Nord.
S-a mai reţinut şi faptul că grupurile infracţionale care au acţionat pe teritoriul României au achiziţionat comprimatele cu preţuri cuprinse între 4-5 lei/blister, fiecare conţinând 15 comprimate iar, ulterior, le-au comercializat pe teritoriul Finlandei, Suediei şi Norvegiei, cu preţuri cuprinse între 1-2 euro, în funcţie de cantitatea tranzacţionată, rezultând un profit de cel puţin 15 ori mai mare decât suma investită.
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe teritoriul României, au fost identificate şi ridicate sumele de 131.135 de euro, 168.150 de lei, 3 kilograme de aur şi s-a instituit sechestru asigurator, în vederea confiscării, asupra a două imobile, două terenuri şi şase autoturisme.
Procurorii DIICOT Oradea au solicitat, vineri, Tribunalului Bihor arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a unui număr de 20 de inculpaţi, dintre care 11 se sustrag urmăririi penale. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe teritoriul Serbiei şi Finlandei au fost identificate şi ridicate importante sume de bani, 215.000 de comprimate Rivotril şi Ksalol şi au fost luate măsuri preventive faţă de 13 persoane.
Comunicatul mai menţionează faptul că, în perioada martie 2023 – octombrie 2024, ca rezultat al activităţilor comune efectuate atât de către autorităţile judiciare din România, Finlanda, Estonia şi Serbia, au fost arestate preventiv 47 de persoane, cetăţeni români, sârbi şi finlandezi şi indisponibilizate peste 6.500.000 comprimate de ksalol şi ritrovil, cu o valoare de piaţă de aproximativ 12.500.000 euro.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Piteşti, Bucureşti, Iaşi, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, Vâlcea, Olt, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, prin structurile teritoriale.