Connect with us

ACTUALITATE

Câți mineri au câștigat în instanță reducerea vârstei de pensionare

Postat acum

on

Legea de reducere a vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, aprobată anul trecut, dar blocată de casele de pensii, i-au determinat pe angajați să încerce să-și câștige drepturile în instanțele de judecată. Conform liderului sindical Manu Tomescu, aproximativ 140 de angajați ai unor unități de producție de energie pe bază de cărbune au avut câștig de cauză, până acum. Niciun dosar depus la instanțele din județul Gorj nu s-a soluționat, însă, favorabil pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Cele mai multe dosare câștigate au fost înregistrate în județul Hunedoara. Procese au mai fost câștigate și în Suceava și Mehedinți.

Minerii și energeticienii au cerut reducerea vârstei de pensionare, în baza Legii 197/2021, însă, între timp, a mai fost adoptată o a doua lege, cu care politicienii spun că angajații CEO vor beneficia de ieșiri din câmpul muncii mai devreme. Aceasta din urmă a fost contestată chiar de unii angajați ai companiei, însă primele efecte se vor putea vedea în câteva săptămâni.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Tânăr din Scoarța, înecat în Dunăre

Postat acum

on

De către

La finalul acestei luni ar fi împlinit 33 de ani dar și-a pierdut viața în timp ce se afla în vacanță, la Dunăre. Este vorba despre Cristinel Vîrjan din Bobu, comuna Scoarța, ce a fost înghițit de apa într-o zonă în care erau mai multe persoane și propus sa soție care nu a mai putut face nimic pentru acesta. Bărbatul a fost scos din Dunăre în timp ce inima încă îi bătea dar a murit pe patul de spital, în Craiova, scurt timp mai târziu.

Cristinel Vârjan era căsătorit civil de mai puțin de doi ani de zile. Cei doi soți nu aveau copii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă din Drăguțești amendată de Gardă de Mediu

Postat acum

on

De către

O altă firma care desfășoară activitate autorizata de dezmembrări auto a încălcat legislația specifică în domeniu. Este vorba de o societate care desfășoară activitate pe raza localității Drăguțești. Pentru încălcarea legislației de mediu, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 17500 lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: Iresponsabilitate și vandalism, pompe stradale distruse

Postat acum

on

De către

„Iresponsabilitate și vandalism. Sunt cuvintele ce caracterizează comportamentul unor semeni, care, în ultimele zile, și-au bătut joc de munca unor oameni, de banii publici și de locuitorii din Târgu Jiu. Aceste pompe stradale, pe care le vedeți in imagini, doar ce fuseseră înlocuite sau recondiționate. Pentru ca cetățenii să aibă acces la surse de apă, în această perioadă caniculară, dar și pentru a stopa risipa de apă, am înlocuit vechile pompe, cu unele care rămân pornite atâta timp cât este ținută apăsată clapeta. Din păcate, munca și investiția au fost distruse”, transmite viceprimarul municipiului, Bogdan Bejinaru.

Fenomenul s-a repetat aproape în fiecare noapte, în ultima săptămână, iar aceste fapte nu pot rămâne nepedepsite, completează alesul local.

„Fac apel la Poliția Locală și la cea națională, să verifice modul în care au fost distruse pompele din municipiu și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Trebuie să conștientizăm că, fără responsabilitate, nu putem avea un oraș decent”, a completat vicele.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR