Connect with us

COMUNITATE

Câinii au pus stăpânirea pe Gorj, primarii cer ajutor Prefecturii! De unde vin patrupedele?

Postat acum

on

Câini de rasă dar și comunitari au asaltat, în ultimele luni, judetul Gorj. În localități ca Motru, Jupânești, Bâlteni nu se mai poate face față numărului impresionant de câini clandestini care apar în oraș. Autoritățile locale cred că acești câinii vin din padocuri clandestine ale căror proprietari i-au pus în libertate de frica controalelor și de noua legislație mult mai drastică.

Cert este că autoritățile locale din jumătate de Gorj nu mai pot face față numărului tot mai mare de câinii care apar periodic, chiar săptămânal, în orașele și comunele din județul nostru. Locuitorii sunt supărați de situație și cer soluții. 

Lăsați pe Bujorăscu?!

Pe Bujorăscu au părut clar haite de câini prietenoși, de rasă, ducând cu gândul clar că vin dintr-un adăpost unde au conviețuit împreună. Nu arată ca niște câini părăsiți, morți de foame ori neîngrijiți. Astăzi sunt văzuți pe dealul de la intrare in Motru, mâine sunt pe străzile din oraș.

La Motru sunt, pe străzi, zeci de astfel de cățele care arată ca proaspăt fătate, fără pui, lucru sesizat de cetățeni și de autorități. Din păcate, nimeni nu poate să intervină pentru a eradica fenomenul de transhumanță a câinilor.

Motru are padoc, dar degeaba!

Padocul de la Motru are o capacitate de 70 de câini dar există în acesta, acum, aproape 90 de câini iar în anumite perioade au fost și peste 120 de câini. Spre adopție nu se dau decât cinci sau zece câini pe lună iar costurile cu padocul din oraș sunt cuprinse, lunar, între 40.000-60.000 de lei, bani de la bugetul local doar pentru a găzdui, hrăni și plăti salarii angajaților care se ocupă de patrupede.

Mai mulți bani pentru câini decât pentru creșe 

În România, câinii sunt mai valoroși decât copii, având în vedere că autoritățile locale nu cheltuie sute de milioane lunar pentru creșe dar pentru padocuri sunt obligați să aloce sumele necesare. Banii publici pentru adăposturile de câini se duc pe prinderea, sterilizarea, crotalierea, hrănirea, deparazitarea și adopția câinilor fără stăpân.

Grav este că urmare a numărului mare de câini, dacă nu se ia o măsură la nivelul județului Gorj, incidentul de la București se poate repeta, se plâng edilii locali.

Primăriile cer astfel sprijin din partea Prefecturii pentru a interveni, alături de alte instituții, pentru a găsi răspuns la această problemă apărută în ultimele luni.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Amendă de 20.000 de lei pentru dezmembrări auto ilegale la Bolboși

Postat acum

on

Pe raza localității Bolboși, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat o altă activitate de dezmembrări auto care se desfășoară în condiții ilegale. Pentru desfășurarea activității fără a deține autorizație de mediu, societatea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 20 000 lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Dezlegare la pește: Somn de 16 kg, prins de un pescar din municipiu, pe Jiu

Postat acum

on

De către

Un pescar târgujian a bifat astăzi marea captură. Este vorba despre un somn de 16 kilograme pe care l-a prins pe Jiu, în zi de mare sărbătoare.

Alți pescari dar și prieteni și cunoscuți l-au felicitat pe tânărul pescar pentru peștele monstru care i s-a prins în cârlig. Somnul a ajuns la tigaie, cu atât mai mult cu cât astăzi se mănâncă pește, fiind dezlegare din partea Bisericii, în postul Paștelui.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Spectacol la Tismana, pentru o tânără care are nevoie de ajutor

Postat acum

on

De către

Un spectacol caritabil va fi organizat în orașul Tismana, în ziua de Florii, pentru o tânără care are nevoie de bani, pentru recuperare postoperatorie. Autoritățile locale s-au implicat încă de la început, în strângerea de fonduri, pentru Bianca. „Pe data de 9 aprilie 2023, ora 14:00, în ziua de Florii, Primăria Oraşului Tismana, alături de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și Casa de Cultură „George Coşbuc”, va organiza spectacolul caritabil „Împreună pentru Bianca”, o domnișoară din orașul nostru care va efectua, în cel mai scurt timp, o operaţie și are nevoie de recuperare postoperatorie la o clinică din afara țării. Vă rog să fim solidari și să înțelegem că, prin cumpărarea unui bilet în valoare de 20 lei, ajutăm să salvăm o viață. Toți banii din vânzarea biletelor și din urna mobilă vor fi depuși într-un cont pe numele domnișoarei Bianca” a transmis primarul Petre Remetea. Vor urca pe scenă numeroși artiști, precum Claudia Torop, Roberta Crintea, Maria Loga, Alexandru Bleaje, Victoriţa Lăcătuşu, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Andra Matei, Adi Ologu şi Florin Tantan.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR