Connect with us

POLITICĂ

BPJ PER: Ecologiștii și Verzii din Gorj, la aceeași masă

Postat acum

on

Liderii Partidului Ecologist Român Gorj și cei ai Partidului Verde Gorj vor realiza o politică comună, la nivelul județului Gorj, în favoarea cetățenilor. Colaborarea, stabilită oficial astăzi, va privi realizarea de proiecte, aprobarea, propunerea și susținerea acestora în consiliile locale unde cele două partide au aleși, participarea la acțiuni comune și creionarea unor strategii comunitare benefice pentru Gorj.

De altfel, Adrian Tudor-președintele Partidului Verde Gorj, totodată prim-vicepreședinte la nivel național, a menționat că președintele Florin Călinescu este de acord cu aceasta proiect comun și chiar cu o viitoare fuziune între cele două partide.

,,Cred că cele două partide sunt tentante și pentru PSD și PNL, dar separate, nu așa uniți”, a subliniat Tudor spunând că își dorește că până la primele alegeri verzii și ecologiștii sa ,,înverzească străzile” dar și urnele.

Ștefan Prală, secretarul general al PER, a prezentat beneficiile acestei colaborări în ședință de astăzi a BPJ a PER iar acest lucru a fost supus la vot.

,,Am înregistrat o majoritate zdrobitoare pentru colaborarea cu Verzii”, a subliniat președintele PER Gorj, Dan Miroiu.

,,Vom avea oameni care vor câștiga, în Gorj, bătăliile electorate la nivelul unor localități. Dar până atunci trebuie sa fim deschiși, sa colaborăm și să avem un cuvânt de spus și în consiliile unde nu avem consilieri dar au cei de la Partidul Verde. La fel vor acționa și Verzii, cu noi, în consiliile unde ei nu au reprezentant”, a explicat liderul venit de la Vîlcea.

S-a discutat și despre un sondaj realizat în Gorj privind această colaborare electorală, care arată că cetățenii județului agrează în număr mare această alianță.

La finalul ședinței s-au desemnat delegații pentru Congresul PER care va avea loc pe 2 octombrie.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Iordache ajută! O firmă din Gorj, gata să sprijine antreprenorul pentru finalizarea lucrării de la Lainici

Postat acum

on

De către

„Văzând că lucrările de la Mănăstirea Lainici trenează de foarte mult timp, am decis să mă implic și să așez la aceeași masă antreprenorul general și o firmă din Gorj dispusă să finalizeze investiția”, a anunțat, în urmă cu scurt timp, Ion Iordache, senator Forța Dreptei.

Potrivit parlamentarului, constructorul gorjean și-a asumat responsabilitatea ca, împreună cu antreprenorul general, să lucreze continuu și să respecte următorul calendar: lucrările din zona mănăstirii vor fi gata la sfârșitul săptămânii viitoare; lucrările la pod se vor finaliza în maxim două luni.„Investiția din zona Lainici are un impact major în economia județului nostru pentru că face legătura între Gorj și partea de nord a țării facilitând transportul de mărfuri și turismul”, a menționat liderul Forța Dreptei.

 

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Forța Dreptei are organizație la Târgu Logrești!

Postat acum

on

De către

La finalul acestei săptămâni, senatorul Ion Iordache a lansat organizația Forța Dreptei Logrești, eveniment la care, anunță acesta, au participat sute de persoane.

„Le-am vorbit tuturor celor prezenți despre responsabilitatea pe care o avem fiecare față de comunitatea din care facem parte. Este important să ne implicăm într-un număr cât mai mare dacă ne dorim cu adevărat o schimbare. Am început lansarea organizațiilor locale cu cea de la Logrești pentru că aici vom avea alegeri parțiale și ne-am propus să câștigăm funcția de primar cu Popescu Aurelian Cătălin, un tânăr bine pregătit, cu experiență în administrație, care poate îmbunătăți fundamental soarta comunei.El ne-a prezentat viziunea de dezvoltare a comunei, pe care intenționează să o implementeze încă din prima zi de mandat pentru că Logrești a stagnat destul!”, a declarat senatorul Iordache.

În cadrul evenimentului de lansare au fost prezenți și specialiștii Caravanei pentru Gorj care au informat oamenii prezenți despre posibilitățile de accesare a fondurilor europene. Copiii au avut și ei parte de surprize cu muzică, baloane, desen, pictură pe față și personaje Disney.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Deputatul Miruță, în apărarea salariatei Primăriei Târgu Jiu agresată de primarul „bătăuș”

Postat acum

on

De către

„Primarul înfiat de PSD din Dănești, Mădălin Paliță, crede că își îndepărtează adversarii politici, ducandu-se în stil mafiot peste o doamnă în timpul serviciului pe care o agresează fizic lovind-o cu palmele peste față. Elena Giuverdea, este colega noastra de la USR Dănești și în această dimineață, în timp ce își facea treaba la serviciu dumneaei din Primăria Târgu Jiu, s-a trezit in birou cu primarul bătăuș, care a bruscat-o atat fizic cât si verbal fiindcă și-a permis, știind carte, să propage în spațiul public neregulile efectuate de primar în Primăria Dănești”, a transmis deputatul Radu Miruță.

„Cât timp PSD Gorj se laudă cu astfel de achiziții, cât timp laudă și tolerează astfel de bătăuși cu tricolor la piept, fără să reacționeze și să condamne, încuviințarea fără echivoc astfel de atitudini incalificabile. Condamn cu fermitate o astfel de manifestare violentă, mai ales din partea unui primar, cu atât mai mult față de o doamnă. Solicit IPJ Gorj și Parchetului să nu tergiverseze în niciun mod ancheta în curs și să își arate profesionalismul făcând lumina rapid în acest caz”, a completat parlamentarul USR.

USR Gorj anunță îi va asigura doamnei Giuverdea sprijin juridic calificat în perioada urmatoare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR