Connect with us

COMUNITATE

Bombă ecologică la Târgu Jiu! Vezi cine spune asta

Postat acum

on

O noua bomba ecologica va exploda cat de curând, avertizează Dumitru Miroiu, președintele PER Gorj.

„O dată cu venirea primăverii în câteva săptămâni asupra municipiului Târgu-Jiu se vor abate și viiturile cauzate de ploile de primăvară care vor aduce cu ele declanșarea unei noi bombe ecologice prin erodarea de catre râul Jiu, care a rupt malurile și se apropie amenințător de fosta groapă de gunoi din zona CET. Nu era suficient pentru noi, gorjenii, că avem un depozit pentru gunoiul menajer suprasaturat care infectează aerul din Targu Jiu, cu tot felul de substanțe chimice greu de suportat de către 15% dintre locuitorii municipiului, vom avea cât de curând un dezastru ecologic pe râul Jiu și în localitățile din aval. Din lipsa unei protecții, a digurilor, râul Jiu a început deja să macine malurile și să dezgroape gunoaiele din fosta groapă a orașului, care gunoaie au început deja sa cadă direct în apă ducându-se la vale cu ea, se estimează ca aproape un hectar din fosta groapă de gunoi ar fi deja luat, erodat de apă. Afectate de un eventual dezatru ecologic ar putea fi toate localitatile din avalul raului Jiu, iar răspunzătoare pentru o situație de genul acesta este administrația locala a Municipiului Targu Jiu care pe principiul poluatorul plătește conform conventiilor si legistlatiei de mediu in materie de gestionare a deseurilor si protejarea raurilor impotriva poluarii. Pe aceasta cale PER Gorj solicită primăriei municipiului Târgu Jiu să ia măsuri urgente si sa refaca digurile de protectie ale fostului depozit de Gunoi din zona CET”, a transmis liderul PER.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Autodenunțul asistentului comunitar de la Primăria Albeni: Își cere mita înapoi de la primar

Postat acum

on

De către

Irinel Cotojman, angajat în 2018 la Primăria Albeni pe postul de asistent comunitar, a depus la mapa primarului Ionuț Stan, aflat un concediu de odihnă, un autodenunț. Practic, Cotojman și-a cerut înapoi mită dată primarului la angajare, aducă 3000 de euro,cu mențiunea că l-ar fi mituit pe primarul PNL pe 6 noiembrie 2018 în Câmpul Mare.

Asistentul comunitar i-a mai cerut primarului să-i restituie si 1000 de lei plus 20 de litri de vin dați primarului opt luni mai târziu. Cotojman a cerut să îi fie restituiți de către Stan și cei 500 de lei pe care i-ar fi oferit edilului liberal în schimbul actelor pentru aprobarea sporului Covid.

Acesta lasă apoi la latitudinea primarului suma meritată pentru cele șase luni cat ar fi lucrat la vila acestuia din Târgu Jiu.

Salariatul spune, în scris, că, în momentul în care va primi înapoi acești bani își va da demisia din funcție.

Asistentul comunitar este trimis să facă teren în cele mai îndepărtate cătune ale comunei, pe jos. Asta pentru că nu mai este în grațiile șefului său, primarul Stan de Albeni. De altfel, a fost și mușcat de un câine, în una dintre deplasările respective.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Incendiul celor trei clădiri din Scoarța, pus de două persoane

Postat acum

on

De către

Incendiul înregistrat în comuna Scoarța, la două case de locuit și un magazin din Budieni, a fost pus de doi indivizi. Ambii au fost prinși la o zi distanță unul de celălalt.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Gorj l-au reținut și pe al doilea făptaș în cauza penală privind distrugerea prin incendiere a două case cu etaj din Scoarța și a unui magazin alimentar din vecinătate, comisă în noaptea de 3 spre 4 mai. A mai fost identificat un bărbat de 44 de ani, din comuna Scoarța, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta ar fi sustras împreună cu un alt localnic de 39 de ani, din comuna Scoarța, reținut anterior în aceeași cauză, două televizoare ce se aflau în interiorul locuinței unui bărbat de 62 de ani. Și față de acest bărbat, polițiștii au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

A decedat fostul asistent epidemiolog al Spitalului Motru

Postat acum

on

De către

Liviu Albișoru, fost asistent epidemiolog al Spitalului Motru, intrat de puțin timp la pensie, a decedat de sărbătorile pascale. Albișoru avea 66 de ani. Asistentul medical a ținut lucrurile din control, anul trecut, când spitalul din Motru a îngrijit sute de bolnavi Covid, unitatea medicală neavând medic epidemiolog angajat.

„Drum lin printre stele Albisoru Liviu! Un om deosebit un bun specialist a plecat dintre noi prea devreme”, a transmis, o dată cu mesajul de condoleanțe către familia îndoliată, primarul de Motru, Cosmin Morega.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR