Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ancheta zero: Trei ani de la decesul gorjeanului care a murit după administrarea vaccinului anti-covid!

Postat acum

on

0 Shares

Ionelaș Barbu, salariat la SGA Gorj, a decedat în urmă cu trei ani, la 47 de ani, după ce i s-a administrat vaccinul anti-covid. În cauză s-a constitui un dosar penal, care însă nu s-a instrumentat nici până la această oră. În cauză nu există niciun răspuns pentru familia bărbatului decedat după vaccinarea cu o doză dintr-un lot viciat. Trebuie menționat că, la două zile după decesul gorjeanului, un alt bărbat din Mioveni murea în aceleași condiții… Familiile decedaților, în aceste condiții, din România, nu au fost recompensate nici moral, nici material pentru cele întâmplate, asta, în timp ce, în aprilie anul trecut, familia unei femei aflate în aceiași situație, în străinătate însă, a primit despăgubiri uriașe de la statul american.

Bărbatul din Târgu Jiu, care a murit în 1 martie, la o zi de la vaccinarea împotriva COVID, fusese vaccinat cu ser AstraZeneca din lotul ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia. Asta declara, cu trei ani în urmă, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian. El spunea, la acel moment, că nu a fost stabilită însă nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea bărbatului. În total, în Gorj au fost vaccinați din acest lot 1.083 de oameni și nu au fost raportate niciun fel de reacții adverse.

„Bărbatul de 47 de ani a făcut infarct miocardic, a fost făcută necropsia. Nu există nicio legătură de cauzalitate între vaccin și deces”, a declarat, în 2021, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian. El a precizat că DSP Gorj primise, la acel moment, vaccin AstraZeneca – 1.500 de doze – numai din acest lot ABV 2856, din care au fost folosite 1.083, iar restul de aproximativ 400 au fost oprite apoi de la administrare.

Bărbatul de 47 de ani din Târgu Jiu s-a vaccinat în 28 februarie 2021 la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu, unde a primit prima doză de ser AstraZeneca. În urma triajului medical, făcut potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a avea modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare, spun autoritățile. Acestea mai precizau că bărbatul nu era cunoscut cu afecțiuni cronice. A doua zi, pe 1 martie, în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, bărbatul a suferit un stop cardio-respirator.

Un bărbat din Mioveni a murit, în același mod, la doua zile după gorjeanul Ionelaș

Un bărbat care s-a vaccinat pe 2 martie 2021, în orașul argeșean Mioveni a murit pe 3 martie acasă, după ce între momentul vaccinării și cel al decesului s-a internat și s-a externat pe proprie răspundere, potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Coordonare privind Vaccinarea. Astfel, bărbatul de 45 de ani s-a prezentat pe 2 martie cu la vaccinare cu prima doză de vaccin Pfizer/BioNTech. După triajul medical și examenul clinic de specialitate de către personalul din centrul de vaccinare, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a avea simptome, după care a plecat din centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Spitalul Orășenesc Mioveni, după ce și-a pierdut cunoștința în timp ce era acasă. La sosirea în spital, bărbatul avea o stare generală bună, fără traumatisme, potrivit CNCAV. După investigațiile medicale, el a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara de 2 martie a cerut externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața următoare, pe 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

DSP Argeș a sesizat autoritățile competente pentru a stabili cauzele decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie (valori neconforme ale colesterolului) și tensiune crescută.

169.000 de dolari despăgubiri 

Familia unei femei care a murit la 4 zile după ce a primit un rapel de vaccin antiCovid19, din cauza unei miocardite, urma să primească, în aprilie anul trecut, despăgubiri de 169.000 de dolari americani. Este vestea anunţată atunci de Ministerul Sănătăţii din Singapore şi preluată de South China Morning Post. Ontal Charlene Vargas din Filipine a murit pe 13 decembrie 2021. Legiştii au stabilit cauza morții ca fiind miocardita sau inflamația inimii. Medicul Adam Nakhoda a precizat oficial că decesul este „probabil” legat de vaccinarea împotriva Covid-19.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Doi salariați de la Drumuri Naționale, accidentați la Brădești!

Postat acum

on

De către

Accident grav, în urmă cu puțin timp, în zona Răcari-Brădești spre Craiova, avertizează șoferi din Gorj. Doi salariați de la Drumuri Naționale au fost loviți, asta se pare în urma unui impact în care a fost implicată o autoutilitară și un TIR.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

15 procese! Elevii Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată IȘJ Gorj și unitatea de învățământ

Postat acum

on

De către

Elevi Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată unitatea de învățământ dar și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru neacordarea burselor profesionale.

Sunt 15 procese aflate pe rolul Judecătoriei Motru, până în prezent dar mai urmează și altele. O parte dintre elevii păgubiți au înaintate și plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru acuzându-i pe cei vinovați de abuz în serviciu.

132 de elevi, în anul școlar 2020-2021, nu au beneficiat de bursa profesională, acuzând-o pe directoarea în funcție a liceului de acest lucru. Recent, la unitatea de învățământ din Motru a fost Corpul de Control al ministrului Educației, dar liceul a fost vizat de nai multe controale similare în ultimii ani.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Noaptea minții la Bustuchin: Viceprimar numit înainte de ședința de CL, prin proiect avizat deja de secretar

Postat acum

on

De către

Popa Iulius Claudiu, fratele viceprimarului cu atribuții de primar din Târgu Logrești, este nominalizat și deja aprobat, în acte, viceprimar la Bustuchin, deși ședința de Consiliu Local are loc abia pe 26 aprilie. 

Viceprimarul stabilit de primarul Ion Ciocea a fost avizat deja de noul secretar al UAT-ului, Mihăilescu Radu Danuț, în condițiile în care consilierii din Bustuchin nici nu știau de nominalizare.

Procedura a fost astfel încălcată, pentru că un astfel de proiect se propune în CL, pot exista și alte propuneri pentru funcție, se votează și abia apoi se declară noul viceprimar, prin vot secret. La Bustuchin însă procedura este doar maculatură iar votul nici nu mai contează.

Șocant este că nepotul candidează împotriva unchiului la fotoliul de primar, iar Ciocea a anunțat într-o emisiune TV că va conduce comuna doar 1-2 ani, se va retrage și va lăsa primăria pe mana nepotului său.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!