Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Aloo, Garda de Mediu? Primarul Birău aruncă rahatul la Cojani, poluarea e ilegală și mult prea jenantă!

Postat acum

on

În politică, mai ales în apropierea campaniei electorale, politicienii aruncă unii în alții cu rahat. Dar ce se întâmplă la Cojani, localitate aparținând de Târgu-Cărbunești, întrece, acum, orice imaginație. Aici, primarul localității, Dănuț Birău, este acuzat, pe direct, că ar fi aruncat rahatul scos din subsolului unui bloc, direct pe câmp, în apropiere de localitatea Cojani, cetățenii plângându-se de mirosul insuportabil din zonă. Situația deși cunoscută nu i-a făcut pe reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj să-și mute dosurile de pe scaune pentru o deplasare la Cojani unde ar fi dat nas cu putoarea mutată de sub nasul autorităților locale. Fostul viceprimar de Târgu-Cărbunești, Ion Fugaru, viitor candidat la fotoliul de primar, este singurul care a făcut pe detectivul la cererea localnicilor din satul Cojani, rușinați de mirosul de wc care le inunda, atât ziua cât și noaptea, proprietățile. Oamenii se plângeau că nu mai puteau scoate nasurile din locuință și deși ar fi sesizat problema, toți cei cărora le-au cerut sprijinul i-ar fi tratat cu spatele. Asta până la Fugaru care, deși nu mai este la prima tinerețe, a decis să ia urma mirosului care își pusese amprenta peste localitate, în timp ce primarul Dănuț Birou se arăta nepăsător de situație.

,,Vineri, în jurul orelor 16,50,  am fost sunat de către cetățeni din satul Cojani, pe motiv că nu mai pot să aerisească locuințele din cauza unui miros puternic de rahat. M-am deplasat în satul Cojani și împreună cu cetățenii am identificat, lângă calea ferată Cărbunești-Albeni, două grămezi imense de rahat proaspăt, asta la circa 50 de metri de stația de sortare gunoi și la circa 150-200 m de locuințele oamenilor. În urma investigațiilor făcute am stabilit că întreaga cantitate de rahat a fost transportată, de două ori cu autoutilitara de transport containere de gunoi, de la două blocuri de lângă calea ferată Cărbunești-Târgu Jiu. Rahatul a traversat prin mijlocul orașului și până în satul Cojani, conducătorul auto  fiind dl. Mălăelea. Continuând verificările am stabilit că omul a făcut aceste transporturi din ordinul dlui. primar Dănuț Birău și i s-a indicat traseul cu antimergător, respectiv cu Loganul primăriei, condus de către ing. Calitoiu Adrian”, a transmis Ion Fugaru.

De vineri însă până astăzi, Garda de Mediu Gorj nu a catadicsit însă să se deplaseze la Cojani să verifice dacă sesizarea lui Fugaru și a localnicilor afectați este sau nu reală. Poate și pentru că directorul de la Garda de Mediu este din același partid cu primarul Dănuț Birău?

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

A pierdut procesul! Asistentă șefă din Spitalul Tg-Jiu, destituită dar… în funcție!

Postat acum

on

De către

E de noaptea minții ce se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu! Asistenta șefă de la Secția Psihiatrie, Simena Cucu, destituită de managerul unității medicale, Dumitru Vienescu, în luna aprilie a anului trecut, după ce presa a dezvăluit că ținea dezinfectanții sub cheie, în timp ce 20 de pacienți și personal medical s-au infectat cu COVID-19, a contestat decizia conducerii și a revenit în funcție, după ce a câștigat concursul la care a participat singură, pentru că așa i-au aliniat astrele șefa de secție, medicul Ana Maria Câmpeanu și directorul medical  Mădălin Constantin Dinu. Tribunalul Gorj, însă, i-a respins contestația împotriva deciziei de destituire așa că, Simena Cucu e destituită, dar în funcție, până la o decizie definitive a instanței.

La finele anului trecut, la concursul pentru ocuparea postului de asistent medical șef al Secției Psihiatrie din cadrul SJU s-a înscris fosta deținătoare a funcției, Simena Cucu, și cea care i-a luat locul, Alina Ninu.

Cum în tot spitalul se știa cine va ocupa posturile scoase la concurs, Alina Ninu nu s-a mai prezentat la niciuna din probe, în contextul în care tandemul Cîmpeanu – Dinu îi dăduseră asigurări fostei asistente șefe, destituită de Vienescu, că va reveni în funcție, lucru care s-a și întâmplat, în condițiile în care a rămas singură în cursă.

Simena Cucu fusese destituită după ce, în luna martie a anului trecut, 15 pacienți  din Secția Psihiatrie au fost transferați la alte spitale din țară, o asistentă medicală a ajuns în spital, iar un medic și alți doi salariați, în izolare la domiciliu, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV2, iar una din cauzele care au generat focarul de Covid-19, după cum a stabilit comisia de cercetare, a reprezentat-o lipsa dezinfectanților care erau ținuți sub cheie de asistenta șefă.

Simena Cucu a putut să se înscrie la concurs, după ce pe 26 octombrie, a contestat decizia de sancționare, numai că, săptămâna trecută, Tribunalul Gorj i-a respins acțiunea. Decizia poate fi atacată cu apel, însă până la pronunțarea unei decizii definitive, asistenta șefă e tot destituită și, totuși în funcție.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO. Bătrân semiconștient, căzut în stradă! Stupizii de la 112 voiau sa știe dacă vrea să meargă la spital, înainte de a trimite salvarea!

Postat acum

on

De către

Serviciul de urgență 112 asigură preluarea apelurilor de urgență de la cetățeni și transmiterea acestora către agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont), în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, iar caracterul ”imediat” este diluat de întrebări stupide ale celor care răspund la telefon în dispeceratele acestor instituții și nu conștientizează că viața unui om poate depinde de acele minute.   Marți seara, orele 19,00, strada 14 Octombrie, Tg-Jiu. Bătrân căzut în stradă, aproape inconștient. Mai mulți conducători auto au oprit să vadă ce s-a întâmplat, care-i starea bărbatului, iar unul dintre aceștia a sunat la serviciul de urgență pentru a solicita un echipaj medical care să-i acorde îngrijiri de specialitate bătrânului. După transferul apelului de la operatorul STS către SMURD, Ambulanță și Poliție, încep întrebările absurde. Din dispeceratul SMURD, cel care a sunat a fost pus să-l întrebe pe bătrânul semiconștient cum îl cheamă, în condițiile în care acesta era cu ochii închiși și scotea doar niște gemete. O altă întrebare lipsită de sens, venită din dispeceratul instituției care trebuia să trimită rapid un echipaj medical, a fost dacă bătrânul vrea să meargă la spital (?!). Mirarea se citea pe fața tuturor celor aflați în preajma bătrânului: așa și dacă acesta ar fi putut zice că nu vrea la spital, era lăsat să agonizeze în stradă? Apelul a fost transferat, apoi, la poliție, iar întrebările lipsite de rațiune au continuat: ”Întrebați-l dacă a fost lovit de mașină. E băut?”. Omul care vorbea cu polițistul l-a întrebat pe bătrân, iar acesta nu-și amintea nimic, însă nu polițiștii ar fi trebuit să cerceteze dacă a fost sau lovit de mașină, pe baza diagnosticelor medicale și a altor indicii și probe? S-au pierdut aproximativ 3-4 minute cu aceste întrebări stupide, timp în care bătrânul a stat întins pe asphalt, semiconștient, minute extrem de importante, vitale, în unele cazuri.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Bălești, în pandemie: Organizatorul petrecerii de la Cetatea Medievală, amendat pentru ziua de naștere a primarului Ungureanu

Postat acum

on

De către

Aproape 60 de persoane au fost găsite ieri seara de polițiști și jandarmi în incinta restaurantului ,,Cetatea Medievală” din Bălești, locul unde s-a organizat, în pandemie, o petrecere interzisă de lege.

A fost vorba despre sărbătorirea zilei de naștere a primarului de Bălești, Mădălin Ungureanu, la care au fost invitați colegi din PSD, printre ei și primari social-democrați, dar și liberali precum și șefi de instituții publice. Patru echipaje de poliție și unul de jandarmi au descins însă, la sesizare, la locul petrecerii, și au depistat cheful in toi, chiar daca invitații își parcaseră autoturismele in spatele clădirii, pentru a nu atrage atenția organelor de ordine. Cu toate acestea, polițiștii și jandarmii au intrat în local și au distrus petrecerea. Singura măsură s-a luat cu organizatorul petrecerii, amendat cu 3000 de lei.

„În seara zile de 14 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, Secției 1 Poliție Târgu Jiu și jandarmi din cadru IJJ Gorj, au constatat faptul că la punctul de lucru al unei societăți comerciale din comuna Bălești este organizat un eveniment privat. Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de organizatorul evenimentului cu amenda în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55/2020”, a anunțat IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR