Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Aloo, Garda de Mediu? Primarul Birău aruncă rahatul la Cojani, poluarea e ilegală și mult prea jenantă!

Aloo, Garda de Mediu? Primarul Birău aruncă rahatul la Cojani, poluarea e ilegală și mult prea jenantă!

În politică, mai ales în apropierea campaniei electorale, politicienii aruncă unii în alții cu rahat. Dar ce se întâmplă la Cojani, localitate aparținând de Târgu-Cărbunești, întrece, acum, orice imaginație. Aici, primarul localității, Dănuț Birău, este acuzat, pe direct, că ar fi aruncat rahatul scos din subsolului unui bloc, direct pe câmp, în apropiere de localitatea Cojani, cetățenii plângându-se de mirosul insuportabil din zonă. Situația deși cunoscută nu i-a făcut pe reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj să-și mute dosurile de pe scaune pentru o deplasare la Cojani unde ar fi dat nas cu putoarea mutată de sub nasul autorităților locale. Fostul viceprimar de Târgu-Cărbunești, Ion Fugaru, viitor candidat la fotoliul de primar, este singurul care a făcut pe detectivul la cererea localnicilor din satul Cojani, rușinați de mirosul de wc care le inunda, atât ziua cât și noaptea, proprietățile. Oamenii se plângeau că nu mai puteau scoate nasurile din locuință și deși ar fi sesizat problema, toți cei cărora le-au cerut sprijinul i-ar fi tratat cu spatele. Asta până la Fugaru care, deși nu mai este la prima tinerețe, a decis să ia urma mirosului care își pusese amprenta peste localitate, în timp ce primarul Dănuț Birou se arăta nepăsător de situație.

,,Vineri, în jurul orelor 16,50,  am fost sunat de către cetățeni din satul Cojani, pe motiv că nu mai pot să aerisească locuințele din cauza unui miros puternic de rahat. M-am deplasat în satul Cojani și împreună cu cetățenii am identificat, lângă calea ferată Cărbunești-Albeni, două grămezi imense de rahat proaspăt, asta la circa 50 de metri de stația de sortare gunoi și la circa 150-200 m de locuințele oamenilor. În urma investigațiilor făcute am stabilit că întreaga cantitate de rahat a fost transportată, de două ori cu autoutilitara de transport containere de gunoi, de la două blocuri de lângă calea ferată Cărbunești-Târgu Jiu. Rahatul a traversat prin mijlocul orașului și până în satul Cojani, conducătorul auto  fiind dl. Mălăelea. Continuând verificările am stabilit că omul a făcut aceste transporturi din ordinul dlui. primar Dănuț Birău și i s-a indicat traseul cu antimergător, respectiv cu Loganul primăriei, condus de către ing. Calitoiu Adrian”, a transmis Ion Fugaru.

De vineri însă până astăzi, Garda de Mediu Gorj nu a catadicsit însă să se deplaseze la Cojani să verifice dacă sesizarea lui Fugaru și a localnicilor afectați este sau nu reală. Poate și pentru că directorul de la Garda de Mediu este din același partid cu primarul Dănuț Birău?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *