Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Aloo, Garda de Mediu? Primarul Birău aruncă rahatul la Cojani, poluarea e ilegală și mult prea jenantă!

Postat acum

on

În politică, mai ales în apropierea campaniei electorale, politicienii aruncă unii în alții cu rahat. Dar ce se întâmplă la Cojani, localitate aparținând de Târgu-Cărbunești, întrece, acum, orice imaginație. Aici, primarul localității, Dănuț Birău, este acuzat, pe direct, că ar fi aruncat rahatul scos din subsolului unui bloc, direct pe câmp, în apropiere de localitatea Cojani, cetățenii plângându-se de mirosul insuportabil din zonă. Situația deși cunoscută nu i-a făcut pe reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj să-și mute dosurile de pe scaune pentru o deplasare la Cojani unde ar fi dat nas cu putoarea mutată de sub nasul autorităților locale. Fostul viceprimar de Târgu-Cărbunești, Ion Fugaru, viitor candidat la fotoliul de primar, este singurul care a făcut pe detectivul la cererea localnicilor din satul Cojani, rușinați de mirosul de wc care le inunda, atât ziua cât și noaptea, proprietățile. Oamenii se plângeau că nu mai puteau scoate nasurile din locuință și deși ar fi sesizat problema, toți cei cărora le-au cerut sprijinul i-ar fi tratat cu spatele. Asta până la Fugaru care, deși nu mai este la prima tinerețe, a decis să ia urma mirosului care își pusese amprenta peste localitate, în timp ce primarul Dănuț Birou se arăta nepăsător de situație.

,,Vineri, în jurul orelor 16,50,  am fost sunat de către cetățeni din satul Cojani, pe motiv că nu mai pot să aerisească locuințele din cauza unui miros puternic de rahat. M-am deplasat în satul Cojani și împreună cu cetățenii am identificat, lângă calea ferată Cărbunești-Albeni, două grămezi imense de rahat proaspăt, asta la circa 50 de metri de stația de sortare gunoi și la circa 150-200 m de locuințele oamenilor. În urma investigațiilor făcute am stabilit că întreaga cantitate de rahat a fost transportată, de două ori cu autoutilitara de transport containere de gunoi, de la două blocuri de lângă calea ferată Cărbunești-Târgu Jiu. Rahatul a traversat prin mijlocul orașului și până în satul Cojani, conducătorul auto  fiind dl. Mălăelea. Continuând verificările am stabilit că omul a făcut aceste transporturi din ordinul dlui. primar Dănuț Birău și i s-a indicat traseul cu antimergător, respectiv cu Loganul primăriei, condus de către ing. Calitoiu Adrian”, a transmis Ion Fugaru.

De vineri însă până astăzi, Garda de Mediu Gorj nu a catadicsit însă să se deplaseze la Cojani să verifice dacă sesizarea lui Fugaru și a localnicilor afectați este sau nu reală. Poate și pentru că directorul de la Garda de Mediu este din același partid cu primarul Dănuț Birău?

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Date false la recensământul din Gorj! Primăriile își protejează astfel angajații

Postat acum

on

De către

În mai multe localități din Gorj s-au oferit recenzorilor date false, interesul de a majora populația comunelor a fost unul gândit de primării. La un număr redus de populație, scad și posturile din UAT-uri. Funcționarii rămân pe posturi, cu un recensământ făcut din pix, iar salariile nu scad.

Șocant a fost când s-a făcut o comparație între cifrele de la recensământul din localitățile respective și datele de la Evidența Populației. O astfel de diferența s-a constatat în comuna Roșia de Amaradia.

„Am avut o populaţie de 3.628. Cu alunecările de teren s-au mai mutat la Cojani şi la Câmpu Mare. Scopul nostru era să avem tot peste 3.000, ca să rămânem localitate de gradul II. De asta ne-am luptat şi noi cu echipa primăriei şi cu recenzorii. Avem peste 3.100 şi asta înseamnă că rămânem comună de gradul II“, a menționat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

În comunele unde există astfel de probleme se vor face verificări anunță Direcția Județeană de Statistică.

Primele rezultate ale recensământului vor fi publicate în decembrie 2022, a anunțat luni INS.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Gorjeancă, fost ofițer de penitenciare, vedetă pe o platformă on-line destinată adulților!

Postat acum

on

De către

După ce a activat vreme de câțiva ani la Penitenciarul Tg-Jiu, o tânără gorjeancă a ajuns director al unui penitenciar în Dolj, însă a fost nevoită să se pensioneze, în urma unor scandaluri de răsunet. Ulterior, gorjeanca s-a apucat să facă sport în mod intensiv și-a mărit bustul și a devenit vedetă pe o platformă online pentru adulți.

Cu un nou aspect fizic, tânăra și-a deschis un cont pe platforma OnlyFans, cu numele „Sexy Brunette”, unde a început să posteze, contra cost, filmări și fotografii în care apare în ipostaze indecente, potrivit Gândul.ro.

„Sunt singura fată de pe OnlyFans care oferă posibilitatea tuturor abonaților să interacționeze cu mine. Tot ce fac, fac cu drag și implicare”, se prezintă „Sexy Brunette”.

Contactată de jurnaliștii publicației menționate, fostul ofițer de penitenciare a confirmat fapul că „Sexy Brunette” este contul ei, dar a menționat că a recurs la această metodă deoarece este bolnavă și are nevoie de bani, mai ales că este mama a patru copii.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Omu’ și locu’ la Primăria Bălești! Concursuri fără contracandidați, cu rezultat previzibil

Postat acum

on

De către

Trei posturi a scos la concurs de Primăria Bălești, toate pe perioada nedeterminată, la care s-au înscris exact trei candidați, câte unul pe fiecare post.

Evident că toți candidații și-au anonimizat numele, de parcă nici nu se cunoaște deja în comună ori în primărie cine va ocupa postul de asistent medical comunitar debutant, ori cine va lua postul de inspector la Serviciul Economic de la Taxe și Impozite Locale.

Se știe deja și cine va ocupa și postul de la Achiziții, deoarece în același stil s-au ocupat mai toate funcțiile scoase la concurs în primăria din Bălești. Rude, prieteni, apropiați, lipitori de afișe, aceasta este rețeta câștigătoare pentru o primărie al cărui primar blama, nu demult, practica identică a fostului primar Paicu. 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR